Bujorul a devenit Floare Nationala a Romaniei. TOP 10 curiozitati despre el.

lensa.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Bujorul a devenit Floare Nationala a Romaniei. In randurile urmatoare vom vorbi pe larg despre aceasta superba floare. Si, daca tot a devenit populara si sigur vor fi multi cei ce vor dori sa afle, ne-am gandit sa scriem in articolul de azi si cateva curiozitati despre bujor. Acestea fiind spuse, haideti sa vedem cam care ar fi treaba.

bookzone.ro

Bujorul a devenit Floare Nationala a Romaniei. TOP 10 curiozitati despre el

Bujorul a devenit Floare Nationala a Romaniei
Bujorul a devenit Floare Nationala a Romaniei

Data de 27 septembrie 2022 va intra in istoria nationala pentru toti iubitorii de bujori. De unde pana unde? Ei bine, in aceasta zi, la Parlament s-a votat legea conform careia Bujorul devine Floare Nationala a Romaniei. Cu onoare cum prea putine flori o au, bujorul tocmai a devenit una dintre cele mai dsicutate flori. Si n-am baga neaparat mana in foc, dar e foarte posibil ca multi romani sa caute acum aceste flori minunate si sa le planteze in gradini si curti. De exemplu, ia uitati aici ce buchet frumos de bujori. Daca sunteti domni si n-aveti idee de flori sa contina buchetul pentru doamnele si domnisoarele de langa voi, tocmai v-am dat o idee si un loc de unde sa le cumparati. Aruncati un ochi pe site-ul acela de mai sus, ca e posibil sa gasiti buchete frumoase.

Dar ce inseamna mai exact ca bujorul tocmai a devenit Floare Nationala a Romaniei? Ei bine, practic, bujorul este de aici inainte un soi de carte de vizita florala pentru tara noastra, daca ne permiteti aceasta exprimare. Peste tot unde se va vorbi de Romania, va aparea in discutie si bujorul romanesc. Mai stiti frunza aceea celebra care trebuia folosita pe post de vehicul de promovare pentru tara noastra? Ei bine, cam la acelasi nivel se va ridica probabil si aceasta floare, acum ca a capatat acest statut special, dupa ce Camera Deputatilor l-a adoptat.

bookzone.ro

Top 10 curiozitati despre bujor

Bun, acum haideti sa trecem si la partea a 2-a ca articolului nostru. Respectiv la curiozitatile despre bujor, care sunt foarte multe. Noi le-am selectat pe cele mai interesante si vi le vom expune in cele ce urmeaza. Stiati ca nu doar la noi in tara, bujorul are un statut special? In China de exemplu, el a devenit de mai mult timp floare oficiala, fiind numit chiar si Floarea Imparatului. Ce frumos suna. Ramanand tot in China pentru a 2-a curiozitate despre bujor, va putem spune ca acesta este folosit si in medicina traditionala. S-ar parea ca are proprietati benefice pentru mai multe afectiuni, printre care si banala raceala, dar si durerile de cap ce pot aparea din cauza stresului sau a surmenarii.

In china, pentru bujor se foloseste termenul de „sho yu” , care, in traducere, ar insemna „cel mai frumos”. Daca stam sa luam in calcul acest amanunt, parca nu ne mai mira atat de ult faptul ca acum si Romania l-a ales ca reprezentant floral. A 4-a curiozitate despre bujori vine sa adauge o noua nuanta de utilitate florii. De ce? Pai…trebuie sa stiti ca petalele bujorilor pot fi si mancate, deoarece sunt comestibile. Cine s-ar fi asteptat?

Bujorul si al 12-lea an de casatorie

Despre faptul ca bujorul este considerat una dintre cele mai romantice flori probabil ca stiti deja. Asa ca nu o punem la capitolul curiozitati. Insa, ce ati spune daca v-am zice ca un buchet cu bujori este considerat a fi cel mai bun cadou pentru aniversarea a 12 ani de casatorie? Asadar, daca vreti sa ii faceti partenerei un cadou pe care sa nu il uite, puteti incepe cu un buchet superb de bujori. Evident, dupa poate ca n-ar fi rau sa mai adaugati si alte lucruri. Poate o cutie cu bomboane, niste cafea buna, o plimbare pana pe la SPA si altele.

Bujorul trebuie sa stiti ca este si foarte rezistent. Se spune ca e una din florile ce poate sa reziste pana si 100 de ani. Dar si mai mult de atat. Acest lucru face parca putin mai plauzibila si curozitatea despre bujor, conform careia Marco Polo a gasit cativa in China, acum multi, multi ani. Dupa el, bujorii erau „florile de marimea si forma verzei”. Ei sunt considerati si un simbol al onoarei si al bunastarii, per total. Acum, dupa ce am aflat acest lucru, stam si ne gandim ca un buchet cu hartie din aceea speciala de culoarea mov, plin cu bujori, chiar este un cadou superb, pe care puteti sa il faceti oricui. De unde pana unde mov? Pai, dupa cum v-am mai spus noi intr-un articol, movul era si inca este de multi considerata o culoare nobila. Asa ca ne gandim ca merg bine acestea 2 impreuna.

Cum se cresc bujorii? Multi vor vrea sa stie, mai ales acum ca bujorul a devenit Floare Nationala a Romaniei

Dupa cum v-am spus si la inceputul articolului, e posibil ca bujorii sa devina unele dintre cele mai populare flori in urmatoarea perioada. De aceea, e posibil ca si voi sa va doriti 1 sau 2. De aceea, penultima curiozitate despre bujori de astazi se refera la solul pentru ei. Ideal ar fi sa contina mult potasiu. Acesta este benefic pentru ei si ii ajuta sa reziste impotriva intemperiilor.

Si daca tot suntem la acest capitol, trebuie sa stiti ca asa cum pentru noi, oamenii, bujorii sunt niste bucurii vizuale, asa si pentru furnici, ei sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca au un nectar pe care pur si simplu aceste insecte harnice il adora. Si incheiem seria de curiozitati despre bujori cu una care sigur ne intereseaza pe noi. Se spune ca bujorul si evident, mirosul acestuia, poate ajuta la revitalizarea vietii aceleia…dintre doua persoane, din pat, daca ne intelegeti. Acest lucru ne face sa ne gandim serios sa ne luam si noi cativa si sa ii punem pe noptiera. Pentru ca sunt frumosi, nu pentru altceva. Si aici se incheie si articolul nostru in care am vorbit despre cum Bujorul a devenit Floare Nationala a Romaniei. Dar si despre cateva curiozitati interesante despre aceste superbe flori.

 

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.