Editura Nemira aduce primele manga in limba romana

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Editura Nemira aduce primele manga in limba romana, pe o piata ca a noastra, care chiar avea nevoie de traduceri ale unora dintre cele mai populare lucrari din acest domeniu. Pentru ca da, manga-urile, laolalta cu anime-urile sunt produse foarte, foarte atractive, in special pentru tinerii romani. Din ce in ce mai multi au prins gustul povestilor acestora, asa ca nu putem decat sa ne bucuram ca o editura atat de mare a decis sa dea o sansa acestor manga in limba romana.

bookzone.ro

Pentru inceput, se pare ca vom avea 2 serii. Insa, cel mai probabil, daca totul va merge bine si se vor vinde asa cum trebuie, o sa mai avem si altele. In randurile ce urmeaza, o sa vorbim pe scurt despre cele 2 si despre cum va puteti lua si voi, incepand de azi, noile volume de manga. Acestea fiind spuse, haideti sa incepem.

Editura Nemira aduce primele manga in limba romana

Editura Nemira aduce primele manga in limba romana
Editura Nemira aduce primele manga in limba romana

Noi, cei care scriem acest articol, suntem fani manga. Asa ca va dati seama cu cata bucurie scriem aceste randuri. De unde pana unde? Nu e ca si cand nu ar mai fi existat volume de manga in Romania. Doar ca acelea erau in limba engleza. Stim, stim, in ziua de azi toti ar trebui sa stim engleza. Insa, unora dintre noi chiar le place mai mult sa se delecteze cu lucrari in limba romana, chiar daca stim engleza. Pur si simplu, nu stim…E o preferinta personala. Si asa probabil ca vor fi multi, care vor aprecia si mai mult faptul ca vin primele manga in limbva romana de la editura Nemira.

bookzone.ro

Pe langa noi, mai sunt si copilasii, dornici de aflarea unor noi povesti interesante si care inca nu s-or fi apucat de invatat limba engleza. Asa ca si ei vor fi bucurosi sa poata patrunde in lumea aceasta noua. Dar, care sunt cele 2 titluri de inceput, cu care vor sa ne delecteze cei de la Nemira? Prima dintre ele se numeste „Mireasa stravechiului mag” si daca ne uitam aici, pe pagina speciala a seriei, vedem ca deja putem sa ne precomandam primele 5 volume din serie. Mireasa stravechiului mag, volumul 1, va fi livrat in data de 1 septembrie. Dupa aceea, luna de luna, ne vom putea bucura de cate o noua aventura. Al 2-lea titlu este „Regatele Ruinei” si puteti afla mai multe detalii despre serie aici. Dupa cum bine putem vedea, aici sunt doar 3 volume ce pot fi precomandate. La fel, aparitia va fi lunara.

Concluzii

Ne bucuram tare mult de faptul ca editura Nemira aduce primele manga in limba romana. Consideram ca era necesar sa se traduca in limba romana si acest tip de produs. La cat de populara e manga, la nivel national, chiar ne intrebam de ce nu s-a putut si mai devreme. Insa nu vrem sa incheiem prin niste reprosuri, evident. Ci doar cu felicitari pentru faptul ca s-au gandit si la aceasta noua categorie de public.

Mangaka de la ambele serii de manga de mai sus sunt foarte buni. Sigur va va placea art-ul paginilor si veti putea intra foarte usor in poveste. Interesant si ca se ofera transport gratuit, chiar daca nu precomanzi decat un volum. Noi o sa ne luam volumul 1 din Mireasa stravechiului mag si volumul 1 din Regatele Ruinei, ca sa testam apele. Si daca vom vedea ca traducerile sunt ce trebuie, atunci ne vom face si abonament. Traducerea si felul cum curge conteaza foarte mult pentru succesul ulterior al seriei. De exemplu, la seriile de comics ce au aparut ba pe la Libertatea, ba pe la Carrefour, traducerile au cam lasat de dorit. Si acest lucru va dati seama ca a cam stirbit din bucuria initiala…

2 thoughts on “Editura Nemira aduce primele manga in limba romana

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!