Stefan Thomas si Bitcoinii buclucasi

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Stefan Thomas e probabil cel mai des intalnit nume printre pasionatii de criptomonede, in ultima vreme. De unde pana unde? Ce a facut acest tanar atat de notabil incat toti sa vorbeasca despre el? Raspunsul va va uimi, caci e vorba, mai degraba, de o greseala uriasa, decat de o realizare per se. Haideti sa aflam impreuna despre ced ested vorba.

bookzone.ro

Putin despre Bitcoin

Bitcoin e cea mai cunoscuta criptomoneda din lume. Realizata de Satoshi Nakamoto, aceasta a reusit sa schimbe multe vieti, de la inceputul existentei sale si pana astazi. In ce fel? Pai, ganditi-va pentru o secunda ca e anul 2009 si aveti 1 leu. Primiti aceasta suma insignifianta pentru ca ati castigat vreun pariu cu un prieten sau pentru cine stie ce altceva. Nu il puneti bine in vreun seif sau altceva. Desigur ca va ganditi „Da-l incolo de leu, ca doar n-o sa pot sa-mi cumpar o masina cu el”. Valoarea bancnotei nu se va putea aprecia intr-atat de mult incat sa va puteti cumpara un autovehicul.

Insa, daca vorbim de 1 leu in Bitcoini, e posibil ca la valoarea lui de astazi sa aveti posiiblitatea de a va cumpara o masina bunicica. Acesta e farmecul acestei monede virtuale. Intr-un an poate sa aiba o valoare mica, insa, cu timpul, poate deveni o adevarata avere. De aceea, multi au devenit milionari doar pentru simplul fapt ca au avut incredere in Bitcoin inca din 2009 si l-au tinut bine. Ceea ce atunci parea o gluma, astazi s-a transformat intr-o adevarata afacere.

bookzone.ro

Stefan Thomas si Bitcoinii buclucasi

Stefan Thomas
Stefan Thomas

Revenind insa la subiectul articolului, trebuie sa va spunem cine e Stefan Thomas, inainte de toate. El este un tanar german care lucreaza in IT. Nu mai locuieste in tara natala, ci in Sillicon Valley, acolo unde se da ora exacta in tot ceea ce tine de tehnologie. Baiat descurcaret, el a vazut potentialul Bitcoinului inca de acum mai bine de 10 ani. Pe atunci, el voia sa le demonstreze tuturor ca monezile virtuale sunt viitorul. Iar cineva l-a invitat sa realizeze un video cu avantajele criptomonedelor si asa mai departe.

Pentru ca treaba sa fie interesanta pana la capat, Stefan Thomas si-a primit banii in Bitcoin. Vorbim de anul 2010, cand lumea nu intelegea despre ce este vorba. Pentru tot ce a facut, domnul Thomas a primit in jur de 7000 de dolari in moneda virtuala. I-a pus intr-un portofel special si a uitat de ei. Acel portofel, ca masura de securitate, trebuia sa aiba si o parola. Stefan a bagat rapid una si apoi a uitat de el. Desi avea incredere in potentialul tehnologiei, probabil ca si-a spus ca vor trece multi ani pana cand ce are el acolo in portofelul hardware va deveni valoros, de-a dreptul. Sau, cine stie, si-o fi zis ca are o memorie de elefant. Cert este ca, in prezent, nu mai stie parola portofelului.

Valoarea din portofelul lui Stefan Thomas e de sute de milioane de dolari

V-ati putea gandi ca nu e mare lucru. Sigur, sunt 7000 de dolari, dar, pana la urma, se pot face banii acestia la loc. Doar ca, daca ati fi de aceasta parere, ati gresi. In prezent, toti Bitcoinii pe care Stefan Thomas ii are in portofelul respectiv valoreaza cateva sute de milioane de dolari. De aceea, Stefan Thomas s-a suparat rau pentru naivitatea lui de atunci, cand nu si-a pus o parola usoara pentru el.

In prezent, nu are ce sa faca. Respectivul portofel are o limita de 10 incercari ale parolei. Altfel spus, daca baga 10 parole gresite, tot ce e pe el se sterge. In general, aceasta masura este una buna, deoarece posesorul portofelului ar trebui sa stie parola. Iar daca se incearca de 10 ori ghicirea ei, banii dispar, caci sigur cel care il are nu e posesorul. In teorie, da, pare un sistem bun. Insa iata ca pentru Stefan Thomas, e fix obstacolul dintre el si o viata plina de lux.

A incercat deja de 8 ori

Desigur, Stefan nu s-a panicat inca de la inceput. A incercat o data, de doua ori, insa nu a reusit. Pana la urma, a ajuns deja sa incerce de 8 ori, insa fara sa ghiceasca parola corecta. Astfel, nu ii mai raman decat 2 incercari. Iar daca niciuna nu va fi buna, toti acei Bitcoini vor deveni inaccesibili. Practic, niste litere, cuvinte si cifre stau intre acest tanar german si o avere uriasa.

Intrebat fiind de mai multe persoane din presa, el a afirmat ca, pana la urma, s-a impacat cu gandul. Un fel de „Aia e, n-a fost sa fie”. De-a lungul timpului, mai multe persoane au vorbit cu el si i-au spus ca il pot ajuta. Doar ca, pana in prezent, nimic nu a parut a fi printre solutiile salvatoare. Poate ca la a 9-a sau la ultima incercare, va ghici parola. O sa stam atenti la contul de Twitter al lui Stefan, sa vedem daca reuseste pana la urma sa intre in posesia Bitcoinilor. Daca aflam ceva, noi vom actualiza prezentul articol.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!