Bunele maniere pentru copii in 365 de zile de Caroline si Sheryl Ebelry Rezumat

Bunele maniere pentru copii in 365 de zile de Caroline si Sheryl Ebelry este carte care, cel putin in opinia noastra, nu ar trebui sa lipseasca din bilioteca niciunei familii in care se aud des rasete de copilasi. Sa fii respectat in societate e tare placut, dar a-i invata pe cei mici niste lucruri care poate pentru ei par la prima vedere plictisitoare poate sa fie destul de dificil. Insa, lucrurile pot deveni mai usoare, daca aplicam ceea ce gasim in aceasta carte. Si ca tot vorbim despre ea, avem si un pont. Daca vreti doar sa o comandati la pret bun acum si sa nu mai stati sa cititi tot articolul nostru, sa stiti ca o gasiti in aceasta librarie online. Dar, daca doriti sa ajungeti pana la ultima propozitie din articol, haideti sa ii dam drumul.
Bunele maniere pentru copii in 365 de zile de Caroline si Sheryl Ebelry Rezumat

Dupa cum am spus-o si in introducere, sa fii respectat in societate e tare placut. Si suntem siguri ca orice parinte isi doreste ca baietelul sau fetita lor sa ajunga o persoana pe care toata lumea sa o respecte. Drumul pana la acel statut nu este atat de greu pe cat pare. Insa e presarat cu unele dificultati peste care trebuie sa treceti impreuna. Un copil educat va fi intotdeauna bine vazut. Si va deveni aproape garantat un adult la fel de manierat, pe care toti cu care vor intra in contact, il vor respecta.
In ajutorul parintilor vine cartea Bunele maniere pentru copii in 365 de zile de Caroline si Sheryl Ebelry. Deja titlul ne spune despre ce este vorba si cam in ce perioada de timp ne putem astepta ca prichindelul sau prichindeii sa deprinda mare parte din ceea ce se afla intre pagini. Cartea nu este una plina de reguli, stati linistiti. Pentru ca aceasta este si ideea de la care pornim: sa inveti poate sa fie plictisitor, daca tot ceea ce faci e sa citesti si sa retii litere si cuvinte. Insa, in aceasta carte pentru copii, lucrurile sunt altfel: mai colorate, mai vii si mai jucause. Asa ca cei mici aproape ca nici nu vor simti cand invata bunele maniere.
Nimeni nu vrea copii pe care lumea sa ii vorbeasca pe la spate
Unii copii pot avea multa energie. Uneori prea multa energie. Si, din aceasta cauza, pot face diverse giumbuslucuri care sa ii puna intr-o lumina nefavorabila atat pe ei, cat si pe parintii lor. Si, daca pe cei mici poate ca inca nu ii intereseaza parerea lumii la varsta aceea, pe parintii ii cam doare cand vad privirile dezaprobatoare ale celor din jur. „E prost crescut!” par sa gandeasca toti. Unii, mai curajosi, le-o si spun in fata. Si multi parinti aflati in aceasta situatie se intreaba ce pot sa faca pentru ca cel mic sa poata invata bunele maniere. Sa stie si el cum sa se poarte cand vine vorba de o vizita, de exemplu.
Sau ce sa faca atunci cand i se face un compliment. Sau cum sa multumeasca politicos, atunci cand i se aduce ceva. Aceste lucruri poate par mici la prima vedere, insa cantaresc foarte mult in parerea pe care lumea si-o face. In cartea Bunele maniere pentru copii in 365 de zile de Caroline si Sheryl Ebelry, sunt luate la rand. Si, mai bine, ni se spune noua, ca cititori, care e faza cu fiecare maniera in parte. Si cam de la ce varsta ar trebui ca cel mic sa o stie. Pentru ca sunt foarte multe si diverse. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa le invete pe toate, deodata. Cel mai bine este pas cu pas, pe masura ce creste si poate sa intelegea mult mai multe lucruri.
Ce este neticheta?
Un termen pe care il veti intalni in carte este neticheta. Dar…ce este neticheta, de fapt? Nu va spunem prea multe, insa va lasam sa aflati citind aceasta carte, care este plina de fel de fel de informatii valoroase pentru buna crestere a prichindelului sau a prichindeilor vostri. De ce s-a ales ca titlul sa se termina cu sintagma „in 365 de zile”? Pentru ca se merge pe o treaba simpla, si care si-a arat eficienta in timp. La ce ne referim? Pai la invatatul unui singur lucru nou in fiecare zi. E cam cel mai bun ritm.
Daca am incerca sa invatam prea multe intr-un timp prea scurt…nu prea ne-ar reusi. Cel putin, nu in general. Ca mai exista si genii printre noi stim deja. Dar noi, cei de rand, daca invatam prea multe, poate ca le retinem pe moment, dar nu si a 2-a zi. De aceea, repetam, a invata un lucru nou in fiecare zi este cel mai bine. Si de aceea in cartea aceasta se merge pe cate o maniera in fiecare zi. Vorbim pana la urma de un set de maniere pe care prichindelul vostru il va putea folosi intreaga lui viata. Asa ca e nevoie sa i se intipareasca bine in cap si sa nu le uite.
Un soi de parenting in Bunele maniere pentru copii in 365 de zile de Caroline si Sheryl Ebelry
Se tot vorbeste de ce inseamna parenting si alte lucruri asemanatoare. In principiu, treaba e ca, din lipsa de timp, parintii nu mai ajung sa petreaca atat de mult timp cu copiii. Si cand sunt liberi, sunt prea obositi ca sa mai stea sa se gandeasca si la activitati placute, pe care sa le faca impreuna cu ai lor. Noroc cu carti precum aceasta despre care vorbim astazi, aceea cu 7 zile fara ecrane sau cu aceea a magicianului Robert Tudor.
Sunt scrise usor, scurt si practic le oferta parintilor modalitati de a sta alaturi de cei mici si de a invata impreuna diverse lucruri amuzante, dar si interesante. Caci, pana la urma, timpul de calitate in familie asta inseamna, nu? Sa radeti impreuna, sa invatati impreuna si sa cresteti impreuna. Si aici vom incheia si noi articolul in care v-am vorbit in mare despre ce puteti gasi in cartea pentru copii cu bunele maniere. Daca decideti sa va luati cartea, nu uitati de pontul de la inceputul articolului.
1 thought on “Bunele maniere pentru copii in 365 de zile de Caroline si Sheryl Ebelry Rezumat”