Cartea Calea Vindecarii de Constantin Dulcan si Florentina Fantanaru Rezumat
Cartea Calea Vindecarii de Constantin Dulcan si Florentina Fantanaru reprezinta rezultatul unor dialoguri savuroase si pline de talc. Genul acelora pe care trebuie neaparat sa le citesti in tihna, alaturi de un ceai bun si natural sau o cafea savuroasa. Sunt lucruri interesante de aflat si idei numeroase de rumegat. Vom discuta pe larg in randurile urmatoare despre ce este vorba, de fapt.
Pana atunci insa, vrem sa va dam un pont. Pentru ca ati ajuns la noi pe site, vrem sa va spunem ca va puteti lua chiar acum aceasta carte la pret bun de aici, din aceasta librarie online. Sigur o stiti. Si daca nu, poate nu ar fi rau sa o adaugati pe lista locurilor de unde va procurati cartile. Livreaza rapid, au si EasyBox disponibil, dar si fel de fel de promotii. Gata, inchidem paranteza.
Cartea Calea Vindecarii de Constantin Dulcan si Florentina Fantanaru
Desi niciunul din cele doua personalitati care au lucrat impreuna la aparitia acestei superbe carti nu ar mai avea nevoie de nicio prezentare sau de nicio paranteza, nu putem sa nu incepem prin a lauda initiativa acestei colaborari. In primul rand, il avem pe domnul Constantin Dulcan, care este deja o personalitate populara in ceea ce priveste medicina, cu numeroase subramuri. Ceea ce il face si mai apreciat pe domnul doctor este faptul ca, pe langa stiinta, dansul pune accent si pe spiritualitate. Nu multi doctori sunt de acord si cu diversele idei legate de partea nevazuta, de ceea ce nu poate fi vazut, insa poate fi simtit, de exemplu.
Apoi, o avem pe doamna Florentina Fantanaru. E aproape imposibil sa nu fi vazut cel putin un interviu luat de dansa vreunei personalitati din Romania. Are un fel de a pune intrebarile de-a dreptul superb. Face gazda sa se simta bine si sa poata da raspunsurile in asa fel incat sa nu se limiteze, sa nu para nimic fortat sau nelalocul sau. Asadar, avem un specialist desavarsit in persoana domnului Dulcan si o experta intr-ale interviurilor in persoana doameni Fantanaru. Combinate, acesti doi autori au reusit sa treanspuna in niste cuvinte simple, dar de efect, ceea ce multi considerau a fi tare, tare complicat pana nu demult.
Echilibrul dintre inima si minte, din ce in ce mai greu de obtinut
Traim vremuri tulburi. Nu e nevoie sa o spunem in gura mare. Putem vedea si noi la fiecare pas si in fiecare zi. Devenim din ce in ce mai tristi, mai abatuti. Auzim din ce in ce mai des ce inseamna depresie si cum se manifesta ea. Aproape ca a devenit un soi de lucru obisnuit sa auzim de diverse persoane din jurul nostru sau din cercul de apropiati ca sunt depresivi. Si e destul de dureros, caci acest lucru nu este normal. Cautam raspunsuri, insa nu ne dam seama de unde ar trebui, de fapt, sa ne incepem cautarile, ca sa putem gasi raspunsurile potrivite.
Aici intervin invataturile din cartea Calea Vindecarii de Constantin Dulcan si Florentina Fantanaru. Cititorii sunt invitati sa ia part la un dialog spumos si tare interesant. Limbajul folosit este unul simplu. Si, astfel, intreaga experienta a lecturarii sale va fi ca si cand am fi invitati la o discutie intre prieteni, unde dezbatem niste subiecte de interes general. De aceea, nu uitati sa va luati si un ceai sau o cafea pe langa voi, cand incepeti sa o cititi. Spre deosebire de alte carti, aici e nevoie de tihna.
Nu trebuie neaparat sa parcurgeti cat mai repede capitolele, ca sa vedeti cum se termina. In schimb, ideal ar fi sa va luati un creion sau un marker bun si sa subliniati tot ceea ce considerati a fi demn de recitit si rumegat ulterior. Desi e o carte relativ scurta, de sub 300 de pagini, noi suntem de parere ca cel mai bine ar fi sa dureze mult pana o terminati. Doar asa veti intelege pe deplin ideile si eventual le veti si putea pune in aplicare.
Cand e zgomot in afara, trebuie sa fie liniste inauntru
Domnul Constantin Dulcan este de parere ca totul trebuie sa vina din interiorul nostru. Indiferent e ce este la exterior, interiorul primeaza. Iar in carte, dansul dezvolta aceasta idee si o si ramifica, in acelasi timp. Ideea de baza este ca gandurile noastre, desi noi credem ca nu sunt altceva decat un simplu mijloc de a comunica cu noi insine, sunt mult mai puternice si mai benefice decat credem. De fapt, pot fi bune sau rele pentru noi, ca indivizi, in functie de cum alegem sa le utilizam, desigur.
Gandurile au putere si ne pot afecta. Ne pot schimba si realitatea. Daca suntem tot timpul negativisti si ne asteptam la lucruri rele, si gandurile noastre, evident, vor fi tot negative. Daca totusi reusim sa gasim acea lumina si sa ne gandim totusi ca totul va fi bine, gandurile acestea pozitive ne vor ajuta sa atragem ceea ce este benefic pentru noi ca indivizi. In teorie pare usor, insa in practica, lucrurile se schimba. La cat de bombardati suntem zi de zi cu informatii care mai de care mai catastrofale, cu atat gandurile si implicit vibratia noastra devin joase sau negative. Si, daca ramanem in aceasta sfera a negativitatii, cu siguranta ca nu ne va fi prea bine.
Neurologia, legata de spiritualitate? Aflam din cartea Calea Vindecarii de Constantin Dulcan si Florentina Fantanaru
Constantin Dulcan este intai de toate neurolog. Si este tare interesant sa auzi un doctor, pe care mai degraba l-ai auzi vorbind despre lucruri exacte, stiintifice, vorbind despre ganduri si puterea lor. Insa, daca stam putin sa ne gandim, neurologia este si despre asa ceva.
Poate citind mai sus ideea ca realitatea ne poate fi schimbata de ganduri, ati ridicat putin din spranceana. Si probabil unii dintre voi au inceput sa se intrebe daca nu este vreun soi de gluma. Insa, nu, nu este si exista si explicatii stiintifice pe care le veti putea afla din cartea Calea Vindecarii de Constantin Dulcan si Florentina Fantanaru. Gandurile ne pot influenta si sanatatea. Daca suntem tot timpul abatuti, posomorati, evident ca si sanatatea poate avea de suferit. Insa, despre toate acestea, pe larg, in cartea domnului Dulcan si a doamnei Fantanaru. Si daca va pasioneaza subiectele de genul, va mai recomandam si cartea Sanatatea Creierului pe Intelesul Tuturor de Alexandru Ciurea.
1 thought on “Cartea Calea Vindecarii de Constantin Dulcan si Florentina Fantanaru Rezumat”