Cum sa fii cool la scoala de Adriana Mitu si Gabriela Maalouf

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Cum sa fii cool la scoala de Adriana Mitu si Gabriela Maalouf este o carte pe care noi o consideram a fi tare necesara pentru toti prichindeii. De ce? Ei bine, din cauza unui fenomen ce a luat din ce in ce mai multa amploare in ultimul timp. Este vorba despre fenomentul de bullying, despre care probabil ca ati mai auzit.

bookzone.ro

Cartea de fata ia aceasta problema si o intoarce pe toate partile. Pentru ca, in prima faza, am fi tentati sa ne gandim la bullying ca la o treaba cu consecinte doar asupra celui caruia i se face. Dar si cel ce face bullying poate avea repercursiuni de care sa nu isi dea seama la prima vedere. E o perspectiva interesanta, pe care o vom intelege mult mai bine dupa ce vom citi cartea. A, si ca un pont: daca vreti sa o luati acum, la pret bun, o puteti face din aceasta librarie online. Acum haideti sa vedem si ce vom putea invata din ea:

Cum sa fii cool la scoala de Adriana Mitu si Gabriela Maalouf

Cum sa fii cool la scoala de Adriana Mitu si Gabriela Maalouf
Cum sa fii cool la scoala de Adriana Mitu si Gabriela Maalouf

Ca in scolile din Romania si nu numai, fenomenul de bullying este din ce in ce mai prezent, deja nu mai reprezinta o noutate. Din pacate pentru toti, de la parinti, profesori, si elevi. Toti parca si-ar dori sa nu mai existe. Insa… in prima faza, nimeni nu prea stie cum sa actioneze pentru a-l stopa. Dar nu va faceti griji. Cartea Cum sa fii cool la scoala de Adriana Mitu si Gabriela Maalouf tocmai asta isi doreste. In primul rand sa aduca la lumina fenomenul si sa il intoarca pe toate partile. Apoi, sa ofere sfaturi despre cum poate fi contracarat.

bookzone.ro

In cele 104 pagini pe care le are aceasta carte, exista informatii care mai de care mai valoroase pentru toata lumea, de la parinti, profesori si pana la copii. In primul rand, vom afla cum este din postura de victima a bullying-ului. Vom invata ce efecte directe sau indirecte poate avea expunerea la astfel de comportament deviant.

Si agresorul este, intr-un fel…victima

Desi la prima vedere, pare ca agresorul, cel ce face bullying in scoala, in clasa nu merita niciun pic de afectiune, e posibil sa fie fix invers. Desi nu-l pune nimeni sa faca ceea ce face, este posibil ca actiunile sale sa izvorasca din niste frustrari pe care poate ca nici el nu isi da seama de unde provin. Si da, daca intrebam parintii ai caror copii au fost victime ale bullying-ului, probabil ca niciunul nu ar fi rabdator cu cel ce le-a deranjat copiii. E normal.

Doar ca, dupa cum vom afla si din carte, nu e atat de buna nici pentru respectivii. Atentie, nu vorbim aici de un soi de victimizare a agresorilor din scoala. Nici pe departe. Ci poate doar de un soi de intelegere. Eventual si putina empatie, daca se doreste. Dar nu este neaparat necesar.

Dezvoltarea emotionala armonioasa

Un lucru pe care trebuie sa il invete cei mici este inteligenta emotionala, dar si dezvoltarea acesteia, desigur. Doar asa pot intelege mult mai bine ce se intampla in jur. Si pot invata cum trebuie sa actioneze, dar si cand NU trebuie sa actioneze. Pentru ca, vedeti voi, uneori, poate niste glume nevinovate sau spuse prost, pot afecta pe cineva. Poate un coleg ii face o remarca despre vreo haina pe care o poarta. Dar fara sa vrea sa fie rau, per se. Iar cel caruia i se spune gluma se supara, desi nu ar trebui. Poate si pentru ca are o zi nu prea buna, poate si pentru ca n-a dormit suficient. Se poate intampla.

In carte, cu ajutorul protagonistului pe nume Alex, copiii vor invata sa diferentieze niste glume nevinovate de adevaratul bullying. Iar cand se vor confrunta cu bullying-ul, vor avea niste exericitii practice, dari si niste intrebari, care ii vor ajuta sa fie relaxati. Sau cool, ca pana la urma despre asta e vorba cartea: despre intelegerea fenomenului de bullying, dar si despre felul in care cei mici pot reactiona la el. Astfel incat, cei din jur sa ii vada ca pe „aia cool”. Pe colegii pe care sa ii respecte pentru ca sunt calmi si nu se enerveaza.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!