Elibereaza-te de relatiile toxice de Jackson Mackenzie Rezumat
Elibereaza-te de relatiile toxice de Jackson Mackenzie este o carte de dezvoltare personala ce vine cu un prim sfat inca din titlu. Stim cu totii ca, de-a lungul timpului, am fi putut face multe, dar, dn cine stie ce considerente, am ajuns intr-un punct in care am ramas doar cu ideea. Asa se intampla si in ceea ce priveste relatiile. Uneori ne spunem singuri „Lasa, ca o sa fie mai bine” sau „Sigur se va schimba”, insa realitatea ne arata cu totul si cu totul altceva.
In cartea despre care urmeaza sa discutam in articolul nostru de astazi, vom vedea de ce e bine sa spunem si nu. Si vom invata si cum sa facem asa ceva fara sa ne apuce remuscarile. Deoarece ati ajuns pana aici, la noi, sa va dam si un pont. Puteti sa va luati cartea acum, la pret bun, din aceasta librarie online. Nu stim cand cititi voi articolul acesta, dar vedeti ca e posibil sa existe si reduceri suplimentare. Depinde. Gata, acum haideti sa trecem la carte.
Elibereaza-te de relatiile toxice de Jackson Mackenzie Rezumat
Dragostea doare? Trebuie sa doara? Unii ar spune ca da. Insa nu este nici pe departe asa. Daca relatia in care sunteti e presarata cu mai multa durere si cu drama, decat cu dragalasenie si dragoste in sine, atunci avem o problema. Si trebuie sa o stopam cat mai rapid, altfel riscam sa ne distrugem pe noi insine pentru cineva care poate ca nu merita nici cat negru sub unghie din partea noastra. Despre acest lucru vom afla si din cartea Elibereaza-te de relatiile toxice de Jackson Mackenzie. Intai de toate insa, trebuie sa punem pe o lista lucrurile bune si lucrurile rele.
Astfel, ne putem da seama daca relatia pe care o avem sau relatiile cu cei din jur, de ce nu, sunt benefice au ba. Se intampla adesea sa fie si perioade agitate. Ba cu multe task-uri la job, ba cu surmenaj si altele din acestea. Si atunci se instaleaza acea lipsa de chef. Dar daca ce ni se intampla noua e des, e posibil sa nu fie vorba doar de niste factori externi care sa cauzeze tulburarea din relatii, sa stiti. Ci e posibil sa vorbim de…persoane toxice.
Ce este o persoana toxica intr-o relatie? Cum se manifesta?
O persoana toxica este practic cineva alaturi de care nici nu ar trebui sa stai. E o persoana de cele mai multe ori narcisista, care se gandeste doar la nevoile proprii si uita ca intr-o relatie e nevoie uneori si de sacrificii comune, din ambele parti. Persoana toxica insa se va victimiza si va face in asa fel incat sa fie in centrul atentiei. De parca totul i s-ar cuveni. Si de parca voi faceti numai si numai lucruri aiurea, gresite. Si eventualele dispute ar fi numai si numai din cauza voastra, nicidecum din cauza respectivului sau respectivei…
La prima vedere, un astfel de tip de persoana ar fi indezirabil. Toti ar fugi in directia opusa, nu-i asa? Ei bine, da. In teorie. Dar ce ne facem atunci cand poate o persoana devina toxica dupa un timp si nu e asa de la inceputul relatiei? Ce facem cu toate sentimentele pe care le-am capatat pentru acea persoana? Uneori, ele sunt mai grele in cumpana, decat dezavantajele si uitati asa, ajungem sa stam in relatii toxice, cu persoane toxice. Din cauza bagajului emotional care s-a adunat timp, pana sa apara aceste trasaturi toxice…Si am zis „din cauza”, nu „datorita”, pentru ca, desi acele amintiri de la inceput sunt frumoase, ele ne impiedica sa vedem ca poate partenerul sau partenera s-a transformat.
Intr-o relatie e nevoie de respect, dupa cum aflam si in Elibereaza-te de relatiile toxice de Jackson Mackenzie
Stim cu totii ca, daca se vrea ca o relatie sa functioneze, e nevoie de respect reciproc. Altfel, nu se poate. Daca vedeti ca partenerul sau partenera nu prea va mai acorda respectul pe care il meritati, e posibil sa aveti de-a face cu o persoana toxica. Sunt destule semne si semnale de alarma pe care le puteti observa, ca sa stiti sigur. Le gasiti pe toate in cartea Elibereaza-te de relatiile toxice de Jackson Mackenzie.
Si in incheiere, un lucru care ne-a placut: „Dragostea toxica nu este dragoste!”. Acest lucru este cat se poate de adevarat. Ganditi-va la dragostea aceasta toxica asa, ca la o funie legata la un capat de o greutate uriasa si la un capat tinuta de voi. Cu cat trece timpul, sa tot trageti de funia aceea va deveni din ce in ce mai obositor. In cele din urma, nu veti mai avea energie si pentru altceva. Si pana la urma, de ce? Puteti gasi o persoana mai buna pentru voi, daca simtiti ca cea cu care impartiti totul in prezent nu mai are ce sa caute in viata voastra.
Comunicarea este cheia unei relatii bune
Puteti sa mai recunoasteti o persoana toxica si prin faptul ca nu comunica. Si nu doar ca nu comunica, dar are si impresia ca voi, din postura de parteneri, ar trebui sa stiti deja ce se intampla in capul lor. Ceea ce nu se poate. De aceea si exista comunicarea, pentru a putea sa va expuneti punctele de vedere. Si pentru a vedea care sunt punctele partenerului sau a partenerei. Si apoi, dupa ce fiecare stie ce vrea celalalt, se poate usor gasi o cale de mijloc, sa stiti.
Dar daca acest lucru nu se intampla si vedeti doar pretentii de la partener sau de la partenera, poate ca ar fi timpul sa faceti un pas in spate. Sa puneti in balanta ce a fost bine, ce a fost rau. Si sa vedeti daca puteti sa continuati asa. Daca nu puteti, nu-i problema. Nu trebuie sa aveti remuscari sau alte lucruri asemanatoare. Este ideal sa va eliberati de relatiile toxice, decat sa continuati asa pana la nesfarsit. Si aici se incheie si articolul nostru, in care am vorbit despre aceasta carte a lui Jackson Mackenzie. Va recomandam si cartea Impacarea cu Tine Insuti.