Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic Rezumat

aronia-charlottenburg.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic este cea mai recenta lucrare a dansei, care ne va pune pe ganduri si ne va face sa vedem anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul si cu totul noua. De cate ori nu vi s-a intamplat sa va surprindeti mancand, desi nu va era neaparat foame? De cate ori nu ati „bagat la ghiozdan” diverse alimente, doar pentru ca simteati un soi de gol in stomac, dar nu din acela fizic, de la foamea fiziologica, ci parca…din acela sufletesc?

bookzone.ro

Mancarea a inceput sa devina in ultimul timp un pansament pentru diversele dileme existentiale, probleme sufletesti si nelinisti normale, mai ales in lumea in care traim astazi. Lucrurile se schimba, in jurul nostru ce ne placea candva, ne-a devenit indiferent sau poate tocmai am rupt niste relatii cu niste prieteni pe care ii consideram apropiati, dar care s-au dovedit a fi…dusmani. Situatii de genul acesta care ne dezamagesc ne fac pe unii dintre noi sa ne ducem repede la frigider.

Insa, de ce? Si ce e de facut? Toate acestea le vom afla in noua carte a scriitoarei Mihaela Bilic, care este, de altfel, si medic nutritionist, dar si specialist in psihonutritie, o stiinta ce capata din ce in ce mai mult avant si la noi. Si pentru ca ati ajuns aici, la noi pe site, si ne simtim onorati, vrem sa va dam si un pont. Va puteti cumpara chiar acum aceasta carte, la pret super bun, din aceasta librarie online. In functie de cand ajungeti sa cititi acest articol, ca poate nu-l gasiti neaparat in primele zile de la publicare, e posibil sa dati si peste niste reduceri interesante. Acestea fiind zise, permiteti-ne sa incepem.

bookzone.ro

Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic Rezumat

Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic
Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic

Doamna Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciati nutritionisti din Romania. Specializarea in spihonutritie reprezinta un avantaj greu de neglijat pentru toti pacientii care ii treg dansei pragul. Pentru ca nutritia, de cele mai multe ori, nu este doar un proces fiziologic. Adica da, la baza, mancam un aliment si, pentru acest lucru, utilizam corpul. Dupa ce ajunge mancarea in stomac, credem ca gata, s-a terminat. In teorie, da, e un proces simplu. In realitate insa, nutritia este mai mult de ata, mai ales cand ajungem sa intelegem ca este strans legata si de psihologie.

In cartea Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic este abordata fix problema aceea ce am vazut ca apare din ce in ce mai des ba la noi, ba la cei din jurul nostru. „De ce ai mancat atata? Asa foame ti-a fost? ” „A, nu, dar ma plictiseam si am zis sa bag ceva”. Probabil ca replicile acestea, sub diversele lor forme, desigur, ca nu toti vorbim la fel, va sunt cunoscute.

Exista doua tipuri de foame. Prima data, aceea reala, cand corpul in sine va trage de maneca sa ii dati niste energie din alimente, pentru ca altfel nu isi mai poate duce la capat toate procesele normale. Si dupa vine si foamea falsa su acea foame care imbraca forma celei reale. Insa, in realitate, nu e altceva decat un gol pe care noi si instinctul nostru intelegem sa il umplem cu mancare. Doar ca… mancarea nu ne va ajuta sub nicio forma. Ba chiar ne poate face rau.

Mancam ca sa uitam

Este foarte adevarat ca am putea rezuma toate aceste actiunile ale noastre prin vorba „Mancam ca sa uitam”. Cand incepem sa simtim acel gol, acea lipsa acuta de ceva in interiorul nostru, rar suntem de parere ca e vorba de o problema la nivel sufletesc sau psihologic. Ne spunem singuri ca niste linguri de inghetata o sa ne ajute sigur. Sau vreo 2 shaorme. Sau cateva meniuri McCombo de la McDonalds. Pentru ca mai e ceva… Niciodata cand simtim golul acela din noi, n-o sa avem ideala idee sa bagam salate. Sa luam niste mere, niste pere. Sau niste gemuri din alea sanatoase. Nu, nici pe departe. Nici macar niste miere de Manuka, despre care am tot auzit ca e super santoasa.

Nu. Ne vine sa bagam in noi toate prosioarele posibile, care ne asigura acele grasimi, acel gust pe care le tanjim. Si asa, poate fara sa ne dam seama, nici nu rezolvam nimic si e posibil sa ne si facem rau. Pe langa faptul ca sansele sa luam in greutate sunt mari, este posibil sa ne formam acest reflex urat, care ne va afecta destul de rau. Si de care ne va fi greu sa scapam.

Despre mancatul emotional, mancatul compulsiv, mancatul impulsiv in cartea Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic

In cartea domanei doctor Mihaela Bilic, vom afla mai multe despre aceste trei tipuri de mancat. E vorba de cele pe care le regasim in zilele noastre, pe langa cel normal, respectiv:

  • mancatul emotional, acela care exista din dorinta noastra de a astupa gustul amar pe care il intalnim in diverse situatii in viata noastra de zi cu zi
  • mancatul compulsiv, cand nu mai vrem nimic altceva, decat mancare, in dorinta de a astupa ceva ce nu ested fizic
  • mancatul impulsiv, atunci cand prima, dar prima cale spre vindecarea acelui gol din noi suntem de parere ca este mancarea si nimic altceva…

Ne trebuie echilibru

Mancatul in exces nu a fost nu este si nu va fi niciodata solutia ideala. Intotdeauna este bine sa cautam echilibrul in toate si mai ales in nutritie. Stiti vorba „Suntem de mancam”, da? Ganditi-va la ea atunci cand veti vrea data viitoare sa bagati prea mult fast food. E posibil sa nu va faceti bine pe nicio parte.

Despre cum sa gasim echilibrul alimentar si ce sa mancam azi, maine si intotdeauna ca sa ne simtim bine, dar nici sa nu ne neglijam poftele, vom putea afla pe larg in cartea Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic, desigur. Iar daca aceasta vi se pare parea utila, trebuie sa stiti ca nu este prima carte a dansei. A mai scos si Ingrediente care ne fac viata mai frumoasa. Dupa cum probabil va dati seama si din titlu, si acea carte ne poate ajuta sa fim mai bine cu noi insine si sa ne putem trai viata frumos. Si in relatie cu mancarea, desigur. Daca ati cititi deja aceasta carte a doameni Bilic, va asteptam parerile in sectiunea de comentarii.

 

1 thought on “Foamea Sufletului de Dr Mihaela Bilic Rezumat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.