Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings Rezumat

lensa.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings reprezinta cartea pe care multi o asteptau. Dupa atata timp, vom putea afla in sfarsit cum a luat nastere Netflix. In acelasi timp, Reed Hasting povesteste si prin ce a trecut de la idee la rezultatul pe care il stim cu totii. In prezent, nu exista persoana pe aceasta lume care sa nu fi auzit macar de Netflix. De numarul de abonati nici ca mai vorbim.

bookzone.ro

Dar candva, acest nume, acest brand in devenire nu prea era bagat in seama. Si nici domeniul de activitate nu era acelasi, respectiv de platforma video on demand, cum este in prezent. A sosit timpul sa aflam cum a inceput totul. In randurile urmatoare, va vom vorbi despre aceasta carte, care pare a fi o lectura pe cinste pentru pasionatii de marketing, management si idei out of the box. Daca totusi sunteti pe graba, va putem spune ca o puteti lua rapid, usor si la un pret bun de mai jos.

Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings

Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings
Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings

La inceput, nimanui nu ii pasa de ceea ce faci, de ceea ce crezi sau de ceea ce incerci sa construiesti. Este un fapt trist, insa realist. Orice idee de business ai avea, vor exista mai degraba persoane care sa te dea inapoi, decat incurajatori. Multi fie dintr-o frustrare proprie, fie din alte considerente, stiute numai si numai de ei. Am facut aceasta scurta introducere din simplul fapt ca asa s-a intamplat si in cazul Netflix-ului. Acum e un brand global, insa, in urma cu niste ani, aproape nimeni nu dadea doi bani pe acest nume. Dar cineva a crezut in idee si si-a spus ca trebuie sa mearga pana la capat.

bookzone.ro

Si de aceea, in articolul de astazi putem discuta despre cartea Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings. Pentru ca cineva a crezut in ideea sa si a decis sa indiferent de problemele ce ii vor aparea pe parcursul profesional, va gasi rezolvari si va putea sa se reinventeze de fiecare data. Astazi, rezultatele muncii domnului Hastings se vad poate mai mult ca oricand. Tot globul stie de Netflix si foarte multi sunt abonati la aceasta platforma de entertainment. Unii si-au facut chiar un intreg ritual din a bingeui diverse seriale in fiecare seara, dupa ce isi termina treaba.

Cultura organizatorica, un element esential pentru succes

In cadrul cartii, sunt expuse tot soiul de informatii valoroase. Putem gasi perspective a peste 200 de factori de decizie din interiorul Netflix, putem vedea cum a luat nastere, care au fost primele obstacole si cum s-a putut trece peste ele. Exista insa si o parte unde se vorbeste despre ce trebuie sa stim atunci cand ajungem in varf. Pentru ca stiti cum se spune: e greu sa ajungi sus, insa e si mai greu sa te mentii. Odata ce competitorii vad potentialul si vad ca iti merge bine, vor incerca si ei sa replicheze. Iar atunci, numai o cultura organizatorica asa, ca la carte, va fi cea care va face diferenta.

Va fi nevoie de multe minti creative, ca doar vorbim de domeniul divertismentului. Insa, si acestea trebuie puse la treaba intr-o anumita formula, pentru a putea da randament. Netflix, pe langa gigantul de streaming pe care il stim este si una dintre cele mai inovative companii ale secolului XXI. Stim, poate ca probabil sintagma”regula fara reguli” din titlu si organizarea riguroasa a tuturor elementelor nu se pupa. Veti intelege totul pas cu pas, din paginile cartii.

Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings -O carte buna pentru orice director executiv

Se spune despre cartea Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings ca este un cadou ideal pentru orice director executiv, din orice companie. Si pe buna dreptate. Know how-ul prezent in paginile acesteia e unul valoros. Dar asta nu inseamna ca e o carte strict pentru cei ce se afla sau vor sa incerce domeniul divertismentului, stati linistiti. Si nici una atat de tehnica incat sa va plictiseasca si sa va doriti sa o inchideti dupa primele pagini.

E o lucrare complexa, care se poate dovedi o lectura placuta si pentru noi, cei care pur si simplu stim ce e Netflix, urmarim productiile si vrem sa aflam mai multe detalii despre gigantul de streaming si ca relaxare, dar si ca lectura utila. Putem invata cum angajatii Netflix au invatat sa lucreze eficient si cum uneori, sa scapi de diverse reguli, poate fluidiza procesul de a ajunge la profit, unde isi doreste toata lumea.

Experienta Netflix and Chill

Se vorbeste tot mai mult in zilele noastre de faptul ca nu se mai vand produse sau servicii. Sau, daca se vand, nu mai sunt focusul unei afaceri. Si probabil unii dintre voi se vor intreba „Poftim? Pai si atunci ce vand diversele companii?” Ei bine…experiente. Se pare ca din ce in ce mai mult se pune accentul pe experiente. Nu, n-am innebunit, stati linistiti. Si va vom explica de indata. Uneori, un restaurant poate sa nu fie cel mai cel din punct de vedere gastronomic, insa pozitia lui si privelistea il pot face locatia preferata pentru multi. Apoi, daca este amenajat superb si are locuri instagramabile (adica de facut poze pentru Instagram, ca tot e in voga), va fi aglomerat. Si mancarea se vavinde si profitul va exista.

Asa si cu Netflix. O mare parte a succesului se datoreaza si sentimentului de experienta nemaiintalnita. Cine credea la inceputurile Netflixului ca poti sa te uiti la un serial episod cu episod, pana termini un intreg sezon? Nimeni nu stia ce inseamna binging, dar acum e un termen destul de uzual. A venit si celebrul slogan „Netflix and Chill”, care, pe cat de simplu e la prima vedere, pe atat e si de eficient. Induce ideea ca, pentru niste relaxare nu ai nevoie decat de un abonament Netflix si gata, te-ai scos. Si asa vin vanzarile, prin transformarea produsului/serviciului intr-o asa-zisa experienta.

Si totusi, sunt si probleme

Pana acum, am vorbit la superlativ despre Netflix. Si, pe buna dreptate, caci meritele lor raman meritele lor. Insa, probabil unii dintre voi nu sunt inca la curent cu faptul ca in prezent Netflix pierde abonati. E un lucru care nu s-a mai intamplat de foarte mult timp. De aceea, toata lumea e surprinsa. Au fost unele decizii mai putin intelepted care au dus la scaderea in numar a abonamentelor. Desigur, si inflatia si restul lucrurilor ce se intampla i-au facut pe unii sa renunte.

Insa, chiar si asa, Netflix ramane pe pozitia de lider in ceea ce priveste streaming-ul. De aceea, noi suntem de parere ca aceasta carte despre care am vorbit astazi este, totusi, o lectura foarte buna pentru toti cei pasionati de acest subiect al gigantului de streaming.

 

3 thoughts on “Regula fara reguli Netflix si cultura reinventarii de Reed Hastings Rezumat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.