Terapia Copilului Interior de Robert Jackman Recenzie
Terapia Copilului Interior de Robert Jackman reprezinta o placuta surpriza pe piata de carte din Romania. Reprezinta o lucrare ideala pentru buna intelegere a unui complex care pentru multi poate parea putin abstract, cel putin la prima vedere: copilul interior. Multi credem ca dupa copilarie, gata, s-a dus acel copil care am fost, vesel, plin de viata si intotdeauna curios. Ce nu stim insa este ca, la nivel de concept, copilul acela ramane in noi. Si cand vede ca zi de zi ne gandim doar la probleme, nu si la lucruri care sa ne faca fericiti, normal ca se intristeaza.
Despre toate acestea vom putea afla si noi din randurile urmatoare, dragilor. Pana atunci insa, vrem sa va dam si un pont, daca tot ati ajuns la noi. Aceste 2 carti (pentru ca da, nu e una singura), se pot gasi la un pret mai bun acum, in aceasta librarie online. Asadar, daca vreti sa le luati, poate ca n-ar fi neaparat o idee rea sa aruncati un ochi si sa vedeti daca va convine pretul. Cu putin noroc, poate gasiti si vreo super oferta din aceea cu transport gratuit… Si asa iesiti si mai bine la bani. Acum ca am inchis aceasta paranteza, haideti sa vedem cam despre ce ar fi vorba in cartea (sau cartile) despre care vom discuta astazi.
Terapia Copilului Interior de Robert Jackman Recenzie
Dupa cum va spuneam si mai devreme, cat suntem mici, problemele nu prea exista. Principala noastra activitate este sa ne simtim bine, adica sa ne jucam, sa aflam lucruri noi si interesante. Toata aceasta perioada incepe sa se intunece cat de cat, pe masura ce inaintam in varsta. In adolescenta, apar vesnicele probleme si asa-zise drame din dragoste. Cand ne place cineva si acea persoana nu ne place, ne suparam. Dupa, la facultate, avem prea mult de invatat si n-avem niciun chef. In cele din urma, cand devenim adulti si avem un job de mers la birou sau un job remote, lucrurile parca devin si mai si.
Atunci ne dam seama ca problemele ne-au acaparat mintea, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Stam sa ne gandim cat mai costa un kwh sau gigacaloria. Cat dam pe facturi, cat costa chiria in Bucuresti, Cluj, Timisoara sau prin alt oras in care alegem sa stam. Si asa, usor, usor, pe cerul acelui copil care am fost candva, Soarele dispare si apar, rand pe rand…norii acestia. Da, stim, este o imagine plastica, intr-adevar. Ideea de baza este ca, daca fizic noi nu mai suntem acei copii, pentru ca avansam in varsta, ideea in sine de copil interior exista.
Ce inseamna copil interior?
Acum evident ca nu vorbim per se. Adica niciunul din noi nu are pe undeva ascunsa versiunea noastra din copilarie. E logic. Dar, la nivel psihic, el sau ea inca exista acolo. Si se intristeaza de fiecare data cand ne vede si pe noi stand posmorati. Oricat nu ne-ar conveni acest aspect sau oricat de absurd l-am gasi, da, ideea de copil interior este una despre care se discuta si in cercurile de specialitate. Asadar, nu este un concept atat de dubios pe cat probabil ca unii dintre voi ati crede…
Daca in copilarie ne-am simtit inferiori din anumite puncte de vedere sau am avut parte de drame, acestea ne pot urmari si in viata de adult. Degeaba credem noi ca, gata, daca au trecut niste ani si acum suntem adulti cu responsabilitati, problemele din copilarie nu ne mai pot afecta. Este o conceptie gresita. Poate si fara sa ne dam seama, la nivel subconstient, acestea e posibil sa lucreze. Cum ne dam seama? Pai, daca noi, ca adulti, resimtim o teama care nu prea are o sursa in viata de zi cu zi sau simtim ca nu avem incredere in fortele noastre proprii, aceste limitari sa stiti ca isi pot avea inceputul tocmai in copilarie.
Terapia Copilului Interior de Robert Jackman vine la pachet si cu un caiet cu 60 de exercitii practice
Despre toate aceste idei, veti putea afla in carte. Insa, dupa cum v-am spus si la inceput, nu vorbim despre una singura. Si nici despre teorie pura, ci si despre putina practica. Practic, avem in discutie pachetul Terapia Copilului Interior de Robert Jackman. Acesta va ajuta intai de toate sa intelegeti si apoi sa aplicati ceea ce tocmai ati invatat. Nu stim daca prin alte locuri se vand si separat, dar noi v-am recomanda sa luati ambele carti, ca pachet, daca va doriti o intelegere profunda.
Daca simtiti ca nu mai puteti sau ca exista undeva in voi un gol pe care tot incercati sa il astupati prin diverse lucruri, ar fi ideal sa rasfoiti cel putin lucrarea aceasta a lui Robert Jackman. Se vorbeste pe parcursul ei si despre ceva ce am si prin jur ca se intampla. Atunci cand simtim acel gol care parca nu ne da pace, nu incercam sa ne dam seama despre ce e vorba. Ne bagam in si mai multa treaba, poate, poate, uitam de el sau suntem prea obositi sa ne mai pese. Nu este o gandire prea benefica…
Simtim ca suntem prea dezamagiti sau ca nu meritam tot ce este mai bun
Din cauza unor traume pe care poate ca nu le putem observa la prima vedere si nu stim exact de unde vin, putem fi dezamagiti de noi insine. Putem sa simtim ca nu meritam nimic. Si, de aceea, parca nici nu ne vine sa mai incercam vreun lucru nou. Aceasta este iarasi o greseala. Pentru ca noi insine ne limitam, dar poate fara sa ne dam seama de unde. Acesta este primul pas: sa vedem de unde vine problema. Dupa, putem incepe sa aplicam si din exercitiile acestea pe care le gasim in lucrarea domnului Jackman.
Aceasta idee este tratata si in cartea Mitul Normalitatii de Gabor Mate, pe care vi-o recomandam. Si cu aceasta, incheiem si noi articolul nostru de astazi. Ne puteti spune in sectiunea de comentarii daca v-ati luat acest pachet al lui Robert Jackman. Si daca vi s-a parut interesant, desigur. In prezent, cele doua carti se pot achizitiona la pretul de 69 de lei, la reducere. Pretul intreg, din ce vedem, ar fi de 108 lei. depinde acum de voi daca vreti sa dati atatia bani sau daca doriti sa asteptati pana cand o gasiti pe undeva la primul pret, acela redus.