Merita sa scrii articole lungi de peste 1000 de cuvinte?
Merita sa scrii articole lungi de peste 1000 de cuvinte? E o discutie intreaga la nivelul celor ce mai scriu din cand in cand pe site-uri, in ceea ce priveste lungimea ideala a articolelor. Unii se strofoaca sa le faca din ce in ce mai lungi, iar altii dupa ce ating limita de jos, isi spun ca gata, s-a terminat treaba loc cu respectivul articol. Care este insa, adevarul?
Merita sa scrii articole lungi de peste 1000 de cuvinte?
Noi pe site-ul acesta abordam teme diverse. Avem si stirile zilei, avem si articole scurte, dar si articole lungi. Cand vine vorba de niste definitii sau de niste termeni simpli, va dati seama ca nu avem de ce sa lungim articolele inutil. Asa ca mai mult de maxim, maxim 500 de cuvinte nu au respectivele articole. Pe multe din ele le-am scris in luna aceea in care am bagat cate un articol pe zi.
Dar stiti ce am observat? Ca multe intre articolele de peste 1000 de cuvinte pe care le-am scris, nu prea s-au indexat. Cu alte cuvinte, nu prea apar in rezultatele cautarilor. Si daca apar, nu prea sunt in primele rezultate. Sunt luate de niste articole mult mai scurte si nu prea intelegem de ce. Da, da, probabil ca vor sari unii pe noi sa ne spuna ca nu trebuie fie lungi, daca pot fi scurte si sa contina fix cata informatie e nevoie, nu? Da si nu. Cand e vorba de un singur subiec simplu da, e normal sa nu fie prea lung. Dar cand vine vorba de un articol precum ala cu topul superstitiilor de casa noua, nu prea ai cum sa-l scrii in doar 300 de cuvinte, nu? Mai ales daca vrei sa bagi mai multe, ca sa fie totusi un articol asa cum trebuie, nu neaparat unul scris pe fuga.
Unii n-au idei
Pentru ca un articol sa fie ok, trebuie sa aiba un minim de 300 de articole. Ce e sub acest numar, nu prea e considerat a fi un articol in adevaratul sens al cuvantului. Si e posibil sa nu prea apara prin cautari. Asa ca practic, il scrieti doar pentru traficul direct, pentru cei care intra pe site-ul vostru din inertie. Doar acele persoane e posibil sa afle de el si sa il citeasca. Si din cate am inteles, pentru unii e greu sa ajunga (la unele subiecte) la acele 300 de cuvinte destul de greu. Ii intelegem, ca se poate intampla…
Asa ca va dati seama cata munca trebuie sa fie cand scrii un articol de 1000+ cuvinte. Si sa vezi ca muncesti uneori ore intregi pentru un singur articol, iar la final acesta nu apare pe nicaieri e frustrant. Si uneori, de neinteles. Dar poate o sa ne dam si noi seama ce ce intampla. Si de ce unele articole lungi nu apar mai sus in cautari…
Asadar, are rost sau nu?
Nu prea stim ce sa spunem…Noi in ultima perioada am avut rezultate mai bune cu articolele mai scurte, decat cu cele mai lungi. Ceea ce un paradox, intr-adevar. Adica articolele la care am pierdut mai mult timp, scriindu-le super bine si trecand lejer de 1000 de cuvinte au ajuns pe undeva, uitate. Iar noi ne asteptam ca acestea sa performeze bine, avand in vedere toata informatia pe care o confera. Insa, iata ca nu prea merge treaba asa cum am crezut noi.
Si, desi mai aveam niste idei de articole lungi, cu topuri, tocmai ne-am dat seama ca nu prea mai merita. Mai bine ne rezumam la articolele mai scurte, de sub 1000 de cuvinte, indiferent de subiect. Nu de alta, dar nimanui nu ii place sa isi piarda timpul, sa faca ceva frumos si sa vada ca nu apare pe nicaieri…In cazul in care se vor schimba lucrurile in bine si vor aparea pana la urma in primele rezultate, poate ca o sa dam un update. Pe noi ne gasiti si pe IG.