Ce inseamna marketingul afiliat? Ce este, de fapt?

aronia-charlottenburg.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna marketingul afiliat? Ce este, de fapt? In ultima vreme, din cauza tuturor scumpirilor, lumea incepe sa caute metode de facut bani pe net. Toti vor un venit in plus, dar poate ca nu toti isi doresc sa se duca fizic undeva. Poate pentru ca sunt satui deja de locul de munca actual sau prea obositi ca sa vina de la munca, sa se schimbe si sa se duca intr-un al 2-lea loc pentru cateva ore si niste bani in plus. De aceea, lumea ar vrea sa faca totul din confortul propriei case. Iar printre cele mai bune metode se numara si afilierea sau marketingul afiliat. Despre acest concept vom discuta si noi putin in randurile urmatoare.

bookzone.ro

Ce inseamna marketingul afiliat? Ce este, de fapt?

Ce inseamna marketingul afiliat
Ce inseamna marketingul afiliat

Indiferent de cat de scumpe au devenit alimentele, de ce preturi uriase au capatat masinile sau de sumele exorbitante cu care se vand apartamentele in Bucuresti, Cluj sau alte locuri din Romania, un lucru este sigur: lumea cumpara. Se fac mii de achizitii in fiecare zi. Desigur, poate ca noi ne luam ceva mic, vreo carte sau niste medicamente la pret mai bun ca in farmacii. Altii, in acelasi timp, poate ca isi cumpara haine de femei sau haine de barbati de mii de lei saptamanal. Stiti vorba aceea: toti suntem egali, insa, din pacate, nu toti suntem la acelasi nivel. Ideea de baza insa, ramane: lumea cumpara. Am facut aceasta introducere, deoarece frecventa cumparaturilor online este in stransa legatura cu marketingul afiliat.

Ce inseamna marketingul afiliat, de fapt? Ei bine, este un sistem de comisionare. Oricine poate face afiliere, insa nu toti vor avea rezultate. Este o metoda buna, care poate deveni si pasiva, insa, pentru care trebuie sa munciti destul de mult la inceput, pana faceti purici, asa cum spune o veche vorba. Haideti sa o luam cu inceputul.

bookzone.ro

Ce este un comision in afiliere? Ce inseamna rata de conversie?

Lucrurile sunt simple. Sa zicem ca stati si voi linistiti pe Insta. Ati dat scroll, ati vazut niste fete in ipostaze hot, niste locuri instagramabile si asa mai departe. Dupa, v-a venit ideea sa faceti si ceva productiv. Asa ca va ganditi sa promovati un produs prin marketing afiliat, ca poate iese si un banut. Va ganditi eventual la o geaca de piele pe care v-ati luat-o si voi recent si care v-a placut. O cautati din nou in magazinul de haine de unde v-ati luat-o si, daca o mai gasiti, copiati link-ul respectiv. Il transformati intr-un link de afiliere si il puneti la story pe Insta. Eventual spuneti si ca sunteti multumit/a de geaca si apoi adaugati ca, daca au si prietenii vostri nevoie, si-o pot lua de pe si aici bagati link-ul magazinului respectiv.

Iar de aici inainte, voi v-ati facut treaba si asteptati. Daca unora dintre prietenii vostri li se va parea o oferta buna, vor cumpara geaca respectiva. Si, daca o vor face, pentru fiecare achizitie, voi veti primi un comision. Si asa se va intampla la fiecare achizitie. Isi cumpara ai vostri de pe Insta 10 geci? Veti avea si 10 comisioane si tot asa. Ce inseamna un comision? O suma de bani, ca „rasplata”, pentru faptul ca, datorita asa-zisului marketing pe care l-ati facut, magazinul respectiv a facut niste vanzari in plus. Daca story-ul vostru pe Insta a fost vazut de 100 de persoane sa spunem, iar din aceia doar 10 au si intrat pe link si din ei doar 2 si-au si luat geaca, veti avea o rata de conversie destul de mica.

Cat este un comision in marketingul afiliat?

Acum vine intrebarea: bine bine, fac comisioane, dar despre ce sume vorbim, de fapt? Ei bine, aici depinde de fiecare site in parte, desigur. Sunt unele magazine online ce ofera niste comisioane infime, de doar 2%. In acelasi timp, sunt si altele care ofera si 10%, dar si mai mult. Nu intotdeauna insa, sa lucrezi cu cele cu cel mai mare comision este si cea mai buna solutie, sa stiti.

Puteti avea o rata de conversie mai buna cu magazinele acelea de ofera comisionul cel mai mic. Aici depinde si de voi si de strategia pe care vi-o faceti, pana la urma. Fie lucrati doar cu cele cu comision mare, chiar daca veti avea comisioane mai rare. Fie lucrati cu cele cu comision mic, care, teoretic, va vor oferi si comisioane mai dese. Si am spus teoretic pentru ca, in afiliere, lucrurile pot fi imprevizibile, sa stiti.

Deci cum faci bani din afiliere in Romania?

Ati prins ideea, da? Voi daca recomandati cuiva un produs si ii dati link-ul vostru personalizat de afiliere, iar respectiva persoana cumpara la recomandarea voastra, veti primi un comision. Daca sunteti suficient de persuasiv, puteti face multe comisioane. Sau daca sunteti specialisti intr-un anumit domeniu, puteti construi un proiect pe acea nisa si sa le oferiti tuturor informatii utile. Apoi, din cand in cand, sa mai introduceti si cate un link de afiliere.

Puteti sa va faceti de exemplu un site cu recenzii de carti, unde discutati despre ce ati mai citit. Iar la finalul articolelor, va puteti pune link-uri de afiliere pentru respectivele carti, in cazul in care cei ce v-au citit articolele vor dori sa citeasca si cartile despre care ati vorbit. Exista intr-un timp chiar un domn instalator care si-a facut un site despre instalatii si ii merge foarte bine. Nu l-am mai urmarit si nici nu stiu daca mai are proiectul. Dar ca idee, se poate.

Te poti imbogati din marketing afiliat in Romania?

Desigur, desi nu e deloc benefica, intrebarea tuturor cand se apuca de facut bani pe net e: Cat de repede ma pot imbogati? Nu prrea repede, daca e sa ne intrebati pe noi. Marketingul afiliat, mai ales in Romania, pentru multi, este doar o sursa suplimentara de venit. Adica nu traiesc din afiliere, aceasta reprezentand doar o sursa pentru niste bani in plus si atat. In acelasi timp da, sunt si multi oameni in Romania care traiesc din marketing afiliat, tocmai pentru ca s-au strofocat foarte mult la inceput, iar acum culeg roadele. Au proiecte in online care le asigura un venit frumusel si nu mai simt nevoia sa se duca si la un alt loc de munca.

Vali Petcu sau Zoso, de exemplu, tocmai a facut intr-o singura zi, de Black Friday multi bani. V-am zis si noi in acel articol cat. Dansul, desigur, se afla la un alt nivel. Dar ca idee, sa va ambitioneze, ca se pot face si sume frumusele. Depinde de fiecare in parte si de efortul pe care il depune, desigur.

Daca am aflat ce inseamna marketingul afiliat, trebuie sa stim si care sunt cele mai bune retele de afiliere din Romania,desigur

La momentul actual, din ce stim noi, cele mai folosite retele de afiliere din Romania sunt:

Asadar, daca vreti sa faceti afiliere, ar trebui sa va faceti cont la una din cele doua. In acelasi timp, am observat ca sunt si unele magazine ce au inceput sa isi dezvolte propriul lor sistem de afiliere integrat. Nu am acordat prea multa atentie, asa ca nu stim prea multe lucruri despre acestea. Insa, e posibil ca multe dintre acestea sa ofere mai degraba reduceri sau cupoane la produsele din magazinul lor, nu bani, asa cum se intampla pe 2Performant sau pe Profitshare. Depinde, nu stim, n-am folosit.

Asadar, daca vreti bani, ideal ar fi sa utilizati pentru Romania una din platformele mai sus amintite. Daca insa va plac diverse magazine si ati fi ok cu niste cupoane de reducere la ei, sa va luati produsele preferate cu bani mai putini, vedeti care ce ofera fiecare. Si cu aceasta, ne incheiem si noi articolul introductiv in care v-am spus ce inseamna marketingul afiliat. Daca v-a placut, nu ezitati sa ne spuneti, ca poate mai scriem despre acest subiect.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.