Ce inseamna IIRC?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna IIRC? Este o abreviere care se pare ca le da unora niste batai de cap. Trebuie sa va recunoastem ca nici noi nnu am stiut din prima care e treaba cu ea. N-a fost ca la prescurtarea DYOR, unde stiam de mult timp ce inseamna si la ce se refera. Aici a trebuit sa cautam si noi in prealabil, ca sa putem sa scriem acest articol. Gata, nu mai lungim treaba si intram direct in paine.

bookzone.ro

Ce inseamna IIRC?

ce inseamna IIRC
ce inseamna IIRC

In ultimul timp, prescurtarile acestea ce provin din limba engleza au acaparat de-a dreptul discutiile scrise dintre tinerii romani si nu numai. In loc sa utilizeze cuvintele romanesti, tinerii aleg sa bage si multe din aceste prescurtari. Si nu-i condamnam sau ceva, nu ne intelegeti gresit. E mai rapid sa scrii simplu „IDK”, decat „nu stiu, scuze”, ca tot v-am zis de aceasta prescurtare mai sus. Asa e si cu prescurtarea IIRC. Haideti sa vedem care este propozitia din limba engleza la care se refera, de fapt:

IIRC = If I remember correctly. Daca ar fi sa traducem in limba romana, ar veni „Daca imi aduc bine aminte”. Asadar, daca va intreaba cineva, de exemplu „Mai stii ce tema avem la mate?” si nu stiti sigur ce exercitii sau probleme aveti, ii puteti raspunde „Avem exercitiile x, y si z, IIRC”. Si cam asa sta treaba si cu ce inseamna IIRC, de fapt. Teoretic, am putea face acelasi lucru si cu propozitia din limba romana si sa facem o abreviere de genul DIABA, dar nu credem ca ar folosi-o cineva. Limba engleza pare sa fie la putere si trendurile sau vorbele englezesti par sa aiba mult mai mult lipici. Incheiem si noi aici articolul nostru. Daca vi s-a parut util, stiti deja ce puteti face. Pe noi ne gasiti si pe IG.

bookzone.ro

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!