Ce inseamna IYKWIM? Nu e greu!

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna IYKWIM? Nu e greu! Stim, stim, la prima vedere pare a fi un concept complex, abstract, din acela pe care foarte putini il pot intelege. Insta, stati linistiti, nu e nici pe departed vorba de ceva de genul, stimatii nostri cititori. Ba chiar va putem spune ca traducerea in limba romana e una pe care o auziti la aproape fiecare colt de strada. E un tic verbal pe care l-au adoptat din ce in ce mai multi romani. O sa intelegeti pana la final despre ce este vorba si care este treaba, de fapt.

bookzone.ro

Ce inseamna IYKWIM?

Ce inseamna IYKWIM
Ce inseamna IYKWIM

Pana acum, am mai abordat in articolele noastre de pe site noi prescurtari din limba engleza, precum prescurtarea ILY sau prescurtarea NGL sau altele. Insa, trebuie sa va recunoastem ca e cam prima data cand avem o abreviere atat de…lunga. Adica da, am mai avut prescurtari de 3 sau de 4 litere, insa niciodata de 6 litere. In aceste conditii, multi isi spun din start ca e vorba despre cine stie ce chestie complicata. Dar, dupa cum v-am spus-o deja, nu e vorba despre ceva complex.

Prescurtarea IYKWIM inseamna „If you know what I mean”. In limba romana, s-ar traduce prin „Daca intelegi ce spun” sau „Daca ma inteleg”. A 2-a e des utilizata de lume prin Romania. Stim cazuri care pur si simplu, ca sa aduca asa un soi de aura de complicitate, ajung sa spuna din doua in doua propozitii „Daca ma intelegi”. De aceea v-am si spus ca e vorba despre un tic verbal destul de des intalnit. Si cam asa sta treaba si cu ce inseamna IYKWIM. Desigur, nu va ganditi ca in limbajul vorbit o sa ne fie de folos. Dar in texte, se poate folosi usor. Tinerii cu siguranta ca il folosesc, dar poate si unii in etate. Pentru ca ideea de baza in secolul vitezei e sa transmitem cat mai rapid si simplu ideile. Pe noi ne puteti gasi si pe profilul de IG.

bookzone.ro

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!