Ce inseamna K la vizualizarile de pe YouTube si TikTok?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna K la vizualizarile de pe YouTube si TikTok? Multi ne-am intrebat acest lucru cel putin o data, atunci cand am vizualizat vreun video pe aceste doua platforme si nu numai. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa scriem rapid acest articol in care sa explicam cum sta treaba. Pentru ca sigur mai sunt destui asa cum am fost si noi, care nu au habar de ce apare litera aceasta dupa un anumit numar de vizualizari. Acestea fiind spuse, haideti sa vedem cum stau lucrurile.

bookzone.ro

Ce inseamna K la vizualizarile de pe YouTube si TikTok?

ce inseamna K la vizualizarile de pe YouTube si TikTok
ce inseamna K la vizualizarile de pe YouTube si TikTok

Vizualizarile au devenit averea multora. Suntem in era vitezei si a retelelor de socializare. Asa se face ca au aparut noi si noi meserii (unele normale, iar altele remote) care se bazeaza pe engagement sau pe vizualizari, cu alte cuvinte. Cu cat sunt mai multe, cu atat se pot face bani din YouTube sau TikTok. Pentru ca da, vizualizarile inseamna bani in ziua de astazi. Cantaretii castiga din vizualizarile de la cantecele de pe YouTube, vloggerii castiga si, in general, creatorii de continut. Asa ca, usor, usor, de la 100, 1000 de vizualizari, s-a ajung la cifre mari de 100.000 sau poate chiar milioane.

Si aici intervine si litera K, despre care v-am spus ca vorbim in articolul nostru de astazi. La un moment dat, nici platofrmele astea pe care ne uitam noi nu mai pot afisa numerele intregi. Hai ca 100 si 1000 se scriu si se vad usor, fiind putini de 0. Insa de la 100.000, parca devin prea multi. Si asa a aparut treaba cu litera k la vizualizari. Va putem spune ca atunci cand vedeti dupa un numar k-ul acesta buclucas, el se refera la trei de 0. Parca totusi nu intelegeti? Nu e problema. Haideti sa luam si un exemplu. Avem 100.000 de vizualizari, da? Parca ne si plictisim pana scriem tot numarul. Daca vrem sa economisim timp, putem scrie foarte usor „100k” si se intelege la ce ne referim.

bookzone.ro

S-a ajuns si mai departe…

Lucrurile nu se opresc insa aici. Dupa ce am aflat ca litera k la vizualizari inseamna cei 3 de 0, putem duce lucrurile si mai departe. La un milion sunt 6 zero-uri. Asa ca, in loc sa le scriem pe toate pana ne plictisim, putem baga rapid 2 de k si sa avem „100kk”. Desigur, putem sa scriem si mai simplu 1 mil si tot se intelege. Insa, evident gusturile nu se discuta.

Pe YouTube, s-a ajuns si la billions sau miliarde in limba romana. Astea sunt alea cu foarte multi de 0, vreo 9 la numar. In cazul miliardelor de vizualizari insa, nu mai e ca la milion, sa bagam 3 de k si sa rezolvam situatia. Se foloseste o alta litera. Astfel, va putem spune ca litera B la vizualizari inseamna billions sau miliarde in limba romana. Pe YouTube, printre primele piese muzicale ce au ajuns la astfel de performante de miliarde de vizualizari a fost Despacito, daca va mai aduceti aminte de ea. Daca nu vi-o lasam mai jos, sa terminam intr-o nota buna si pe veselie:

Sursa: Enrique Iglesias

Ce inseamna k la urmaritori si la bani?

Se foloseste k-ul si la urmaritori si la bani, nu doar la numarul de vizualizari, sa stiti. Si aceleasi principii se aplica si in cazul acestora. De exemplu, daca vine cineva si va scrie prietenul vostru bun pe WhatsApp „Am mostenit de la matusa aia a mea indepartata 100k dolari.”, sa stiti ca se refera la suma de 100.000 de euro. Dar, a ales sa scurteze suma din considerentele pe care vi le-am amintit si mai sus.

Si asa se intampla si cu litera k de la urmaritori. Daca vedeti 100k la vreun influencer de pe Instagram, Tiktok sau alta retea de socializare, sa stiti ca inseamna 100.000 de urmaritori. Daca urmariti totusi influenceri din acestia mai mari, e posibil ca in loc de litera k sa vedeti o alta litera. De aceea, trebuie sa va spunem ce inseamna litera m pe Instagram, TikTok si altele. Aici e mai usor, caci ne putem gandi si in limba romana. Acel „m” vine de la milion. Asadar, daca vedeti 2m la numarul de urmaritori, vorbim de 2.000.000. Ganditi-va la aceasta parte a articolului nostru cu ce inseamna k la vizualizari, ca la un soi de bonus. Daca aveti si alte nelamuriri din acestea, ni le puteti lasa aici, la comentarii si daca stim, o sa va raspundem in articolele ulterioare.

 

1 thought on “Ce inseamna K la vizualizarile de pe YouTube si TikTok?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!