Ce inseamna prieteni cu beneficii, de fapt?
Ce inseamna prieteni cu beneficii, de fapt? In ultima vreme, se pare ca acest concept de prieteni cu beneficii sau friends with benefits, cum e in original, pare sa prinda adepti si in randul tineretului din Romania si nu numai. Insa, care e treaba, de fapt? Cu ce se deosebesc acest tip de prieteni de cei normali, de exemplu? Stati linistiti, vom afla toate detaliile pe care trebuie sa le stim din articolul nostru de astazi. Haideti sa vedem…
Ce inseamna prieteni cu beneficii, de fapt?
Pana acum, stiam ca doi oameni pot fi prieteni, daca se inteleg bine. Ce inseamna prietenia? Pai, se ajuta reciproc in situatiile dificile, sunt alaturi unul de altul si se inteleg de minune. Petrec mult timp impreuna, eventual ies in oras sau prin cluburi in fiecare weekend, se sustin si au o gramada de amintiri. Cam asa s-ar rezuma termenul de prietenie. Si atunci vine intrebarea: ce inseamna prieteni cu beneficii, de fapt? Nu e tot aceeasi treaba cu prietenii normali, ca gen ai beneficii daca esti prietenul lui X, pentru ca te sustine, iti este alaturi si asa mai departe?
In principiu, este vorba de acelasi lucru, doar ca dus la un alt nivel. Trebuie sa intelegeti din start ca prietenii normali si prietenii cu beneficii au o diferenta simpla, dar serioasa. Una care pur si simplu ii situeaza in doua categorii diferite. Aia cu beneficii sunt mult mai apropiati, din toate punctele de vedere. Veti intelege la ce ne referim in paragrafele urmatoare. A, si inainte de toate, trebuie sa stiti ca nu au treaba prieteniile acelea de genul bff cu acestea cu beneficii. Desi am mai auzit si de cazuri de bff deveniti ulterior prieteni cu beneficii si dupa un cuplu in toata regula.
Diferentele dintre prietenii normali si cei cu beneficii
Inainte sa ajungem la definitia exacta a prietenilor cu beneficii, sa va intrebam ceva: stiti ce fac 2 persoane ce formeaza un cuplu? Pai, se pupa, se distreaza…in pat si nu numai, daca ne intelegeti si asa mai departe. Altfel spus, sunt intimi unul cu celalalt, sunt 2 persoane care pur si simplu se cunosc si fizic, dar si psihic, aproape perfect.
Dar ce ar fi daca doua persoane ar forma un soi de cuplu, dar pentru apropiati nu ar fi nimic altceva decat niste prieteni? Pai, va spunem ca ar fi prieteni cu beneficii. Practic, acestia sunt niste prieteni, care, in acelasi timp, pot fi numit si…cuplu. De ce? Pentru ca au relatii…fizice, daca ne intelegeti. Singura diferenta dintre cupluri si prieteni cu beneficii e lipsa sentimentelor. Practic, daca 2 persoane sunt prieteni cu beneficii, nu trebui sa aibe relatii doar intre ei, pentru ca nu exista gelozie, neexistand sentimente. Ci doar dorinta de distractie, de escapism si nevoia aceea acuta de adrenalina, intr-o lume care se bazeaza foarte mult pe monotonia locului de munca, in ultimele zeci de ani. Probabil ati observat.
Daca va faceti prietenii cu beneficii, trebuie sa fiti atenti
De multe ori, tindem sa spunem ca noi suntem cei mai cei si sigur putem sa rezistam dragostei. Doar ca dragostea apare cand vrea ea si, odata ce isi face simtita prezenta, greu poate sa plece. Iar intr-o prietenie cu beneficii, aceasta se poate strecura foarte usor si poate strica totul. De unde pana unde? Pai, haideti sa luam un scenariu ipotetic. Unul pe care l-am intalnit des in ultima vreme. Atentie insa, situatia se poate inversa si rolurile la fel. Ce trebuie sa retineti e desfasurarea actiunii, cum ar veni.
Eu sunt un tanar si am o prietena frumoasa. Cu timpul mi-am dat seama ca o plac din punct de vedere fizic. Si ea ma place pe mine. Dar parca nu am vrea sa devenim un cuplu. Pentru ca mai departe de atractia fizica nu e nimic, nici din partea mea, dar nici din partea ei. Asa ca devenim prieteni cu beneficii. Ne distram cand avem chef, unul cu altul, dar dupa ce ne despartim, putem sa facem ce vrem. Nu trebuie sa ne spunem pe unde suntem, cu cine sau ce facem. De ce? Pentru ca nu suntem un cuplu normal, unde exista si sentimente si grija pentru dorintele si personalitatea partenerului/partenerei.
Dar daca apare dragostea? Ce inseamna prieteni cu beneficii, atunci?
Stam noi ce stam in aceasta prietenie cu beneficii si ajungem in punctul in care unul din noi prinde sentimente, fara sa vrea. Pentru ca, dupa cum v-am spus, dragostea apare cand vrea ea, nu cand vrem noi. Si sa spunem ca fata asta cu care eu am decis sa fiu intr-o prietenie cu beneficii, se indragosteste de mine. Cu alte cuvinte, vrea sa trecem la nivelul urmator si sa fim un cuplu pe bune, cu sentimente, gelozii si tot tacamul necesar.
Insa eu nu vreau, pentru ca, dupa cum am stabilit si de la inceput, nu vreau decat o prietena cu beneficii, nu o iubita sau o potentiala sotie. Daca eu o refuz pe fata aceasta, se va supara. Va vrea sa redevenim prieteni simpli, fara sa mai avem si beneficii. Asta, intr-un caz fericit. Intr-un caz nefericit, nu va mai dori sa ma vada vreodata. Si uitati asa, se poate strica ceva frumos, o prietenie cu beneficii, care era distractiva si benefica pentru amandoi. Si de ce? Pentru ca au aparut sentimentele. De aceea, trebuie sa va ganditi bine inainte sa incepeti o prietenie cu beneficii, daca o puteti pastra in stadiul acesta sau nu. Daca voi insiva sau persoana cu care vreti sa fiti prieteni cu beneficii nu are o inteligenta emotionala dezvoltata si nu stie sa separe lucrurile, e nasol. Puteti chiar sa nu mai fiti nici prieteni obisnuiti dupa…Si practic stricati tot, doar pentru ca cineva nu si-a putut tine in frau sentimentele. De aceea trebuie sa fiti prudenti. E pacat sa stricati ceva frumos…
Concluzii despre prietenii cu beneficii
A fi prieteni cu beneficii este un un lucru cat se poate de bun. In ziua de astazi, deja nu mai este un subiect tabu. Multi recunosc ca au prieteni cu beneficii. Si, desi cele mai multe astfel de prietenii sunt intre persoanele tinere, de pana in 30 de ani, fenomenul s-a raspandit si se raspandeste rapid si pentru persoanele de 30+. Pentru ca e mai usor sa obitii ceea ce vrei. E un lucru stiut deja ca, in ziua de azi, multe persoane nu mai au timp sau chef sa isi asume o relatie frumoasa, normala. Una din aceea in care trebuie sa iti pese de partener, sa il intelegi, sa ii aduci flori, ciocolata si cadouri si practic sa investesti din punct de vedere sentimental, pentru a putea avea o relatie sanatoasa.
Nu, sunt multi care simt ca nu sunt pregatiti sau nu vor o relatie din aceasta, care inevitabil ajunge la stadiul de casatorie. Isi doresc doar relatii fizice, daca ne intelegeti. Asa ca le e mai usor sa aiba niste prieteni cu beneficii, cu ajutorul carora sa isi rezolve aceste nevoi. Voi ce parere aveti? Sunteti de acord cu prieteniile cu beneficii? Sau vi se par aiurea? Ne puteti spune si pe IG. Ar fi interesant sa vedem o serie de pareri pro si contra. Argumentate, desigur, ca altfel n-am facut nimic si nu putem avea o concluzie asa cum ne-am dori.
1 thought on “Ce inseamna prieteni cu beneficii, de fapt?”