Deacord sau de acord? Cum se scrie corect?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Deacord sau de acord? Cum se scrie corect? De multe ori ni se intampla sa intampinam probleme atunci cand vrem sa ne apucam sa scriem diverse texte. Cuvinte sau expresii pe care, atunci cand le rostim nu ne ridica nicio problema, pot deveni dificile, atunci cand trebuie sa le scriem undeva, unde sa ramana. Ca doar nu vrem sa ne facem de ras sau sa creada cineva ca nu stim sa scriem, nu-i asa? Nu va faceti griji insa, caci in aceasta asa-zisa serie de articole pe care o facem, incercam cat mai scurt si rapid sa va spunem care este forma corecta a diverselor cuvinte sau expresii. Dupa titlu, probabil v-ati dat seama despre ce o sa discutam astazi, asa ca haideti sa trecem direct la treaba. Apropo, daca vreti sa va schimbati garderoba cu niste super piese vestimentare, aruncati un ochi si in acest magazin online. E posibil sa gasiti multe hainute pe placul vostru. Inchizand paranteza, haideti sa revenim la subiectul de azi.

bookzone.ro

Deacord sau de acord? Cum se scrie corect?

Deacord sau de acord? Cum se scrie corect?
Deacord sau de acord? Cum se scrie corect?

Ok, avem dilema: deacord sau de acord? Cum se scrie corect, pana la urma: legat sau dezlegat? S-ar parea ca aici se blocheaza multe persoane. Insa, stati linistiti. Va putem spune noi acum in doua secunde care e treaba. Nu vrem sa va mai tinem pe jar, asa ca va putem spune direct ca de acord se scrie dezlegat. Da, varianta „deacord”, adica cea legata nu exista in limba romana. Este o greseala pe care ar fi bine sa nu o faceti, ca sa nu picati aiurea intr-o conversatie de orice fel.

Exemple:

bookzone.ro

GRESIT: Andrei e deacord cu ce ai spus.

CORECT: Eu sunt de acord cu ce ai spus.

De ce crede lumea ca deacord legat e varianta corecta?

Sunt multi care aparent se mira atunci cand le spui care e varianta corecta dintre de acord si deacord. Si pana la urma, e si de inteles. De e? Pai, daca e sa rostiti acum „de acord”, cu siguranta ca o veti face destul de repede. Nu veti face pauza intre cele doua cuvinte ce alcatuiesc aceasta sintagma. Sau poate faceti, insa una pe care poate ca prea putina lume o simte.

De aceea, multi cred ca, de fapt, este un singur cuvant. Insa, dupa cum am vazut si noi in articolul nostru de astazi, lucrurile nu stau asa. Acum daca stam sa ne gandim putin, hai sa mai bagam o circumstanta atenuanta. In franceza e d’accord si poate ca de aia unii au tentatia de a scrie deacord si in limba romana. Daca mai aveti astfel de nelamuriri, ni le puteti lasa in sectiunea de comentarii. Si, cel mai probabil, noi vom scrie articole in care vom explica rapid care e treaba. Asta daca stim si noi…care e treaba cu ele, ca altfel n-are rost sa ne pierdem si sa va pierdem timpul asa, aiurea. Va invitam sa aflati si ce inseamna ntur, daca nu stiati deja.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!