Ce inseamna UMF, MGO si factorul K la mierea de manuka?
Ce inseamna UMF, MGO si factorul K la mierea de manuka? Trebuie sa va spunem sincer ca nici noi nu am inteles din prima care e treaba cu aceste 3 caracteristici de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne cumparam faimoasa miere de Manuka, facuta in Noua Zeelanda. Insa, am facut cercetari, ne-am interesat temeinic si am inteles, in cele din urma. Asa ca ne-am gandit sa va scriem si dumneavoastra un scurt articol, in care sa va explicam. Daca totusi nu aveti rabdare sa cititi acest articol (care poate fi destul de lung pentru multi) si vreti doar sa stiti de unde sa cumparati cea mai buna miere de manuka, va dam un pont. Va puteti lua aceasta super miere, la pret bun din acest magazin online. Gata, acum haideti sa revenim la ale noastre.
Ce inseamna UMF, MGO si factorul K la mierea de manuka?
UMF de la mierea de Manuke inseamna practic garantia calitatii. Aceste 3 litere sunt dovada ca mierea pe care ati luat-o este de buna calitate, deoarece reprezinta in primul rand o marca inregistrata pe care nu o poate folosi oricine. Doar adevaratii producatori, cei ce au si licenta si sunt din Noua Zeelanda pot avea aceasta certificare UMF. Asadar, daca aveti deja prin casa vreun borcanel cu miere de Manuka, luati-l si uitati-va la el. Daca undeva pe ambalaj apare UMF, puteti nu doar sa stati linistiti, dar sa va si mandriti.
Tocmai ati consumat o miere adevarata, naturala, nu vreo tentativa de a copia reteta de ingrediente ce fac din mierea de Manuka un sortiment atat de popular. Si atat de scump, de ce sa nu recunoastem? Dar, calitatea costa…Putem incepe, desigur, cu mierea de albine, cea normala, pe care sigur am gustat-o si noi de multe ori. Dar proprietatile nu sunt aceleasi. Mierea de Manuka este foarte puternica si ne poate scapa si de multe probleme de sanatate.
Ce inseamna nivelurile de UMF de la mierea de Manuka?
Bun, acum haideti sa continuam. Daca ati vazut UMF, e de bine. Insa probabil ca dupa aceste 3 litere ce atesta provenienta mierii, probabil veti vedea si niste cifre. Si, evident, o sa va intrebati care e treaba. Ei bine, fiecare dintre acestea semnifica nivelul de proprietati vindecatoare ale mierii de Manuka. Cu alte cuvinte, cele cu nivel mai mic sunt bune doar asa, pentru pastrarea imunitatii. Insa nu pot actiona prea eficient asupra unor probleme mai grave, precum helicobacter pylori sau streptococul auriu.
Pe masura ce inaintam in ceea ce priveste fie valoarea, fie numarul de cifre, evident, si calitatea terapeutica a mierii creste. Astfel, avem asa: de la UMF 5 si pana la UMF 12, avem mierea pe care o puteti consuma in principiu ca sa nu aveti de-a face cu raceli mai grave. Are proprietatile mierii de Manuka, insa sunt foarte limitate. Nu puteti folosi aceasta miere pentru probleme serioase de sanatate. De la UMF 15 si pana pe la un UMF 20, vorbim deja de o miere de Manuka pe care sa o puteti consuma nu doar ca aliment cu gust bun, ci si ca un adevarat medicament. Acest sortiment de miere are o activitate antibacteriana buna. In cele din urma, tot ce e peste UMF 20, este cel mai puternic tip de miere de Manuka, ce poate lupta cu usurinta impotriva problemelelor de sanatate.
Ce inseamna KFactor la Mierea de Manuka?
In functie de unde va luati portia de miere, e posibil sa nu vedeti doar UMF, ci si…KFactor. Nu trebuie sa va speriati. Cel mai probabil, nu va trebui sa retineti si care e treaba cu UMF si care e treaba cu Kfactor. Poate doar daca veti lua in acelasi timp doua borcanele de miere de la doua firme diferite, desigur. Termenul de „KFactor” este specific unei mieri de Manuka de la firma Wedderspoon. Asadar, daca vedeti termenul pe ambalaj, de la ei ati luat-o practic. Le puteti gasi pe toate in acest magazin.
La fel ca si in cazul UMF-ului, KFactor exista doar ca sa va faca pe voi sa intelegeti mai bine daca si in ce masura va va putea ajuta aurul dulce, cum ne place noua sa numim mierea de Manuka. Pentru ca la cat de mult costa, intr-adevar este precum aurul. Revenind insa, la KFactor sunt 3 lucruri mari si late pe care trebuie sa le retineti. Astfel, daca vedeti pe ambalaj KFactor 12, trebuie sa stiti ca acea miere de Manuka contine 65% granule de polen Manuka. Daca vedeti Kfactor 16, atunci procentul de polen inseamna ca este 75%. Si in cele din urma, KFactor 22 va avea 90% granule de polen si, evident, va fi si cea mai potrivita in cazul in care aveti probleme serioase de sanatate si doriti putin ajutor.
Si, in cele din urma…
Sa discutam si despre MGO, care, la fel ca si KFactor-ul, este o marca inregistrata a sortimentelor de miere de la Manuka Health, o companie prestigioasa din Noua Zeelanda. Sortimentele le puteti gasi rapid si usor aici. Sunt 4 tipuri de miere, daca e sa ne luam dupa nivelurile de MGO. Avem MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+, dar si MGO 550+. Evident, ca si in cazul celor 2 de mai sus, cu cat este un MGO mai puternic sau un nivel ridicat, cu atat mierea se transforma dintr-o simpla gustare delicioasa si nutritiva intr-un adevarat medicament.
Si cam aceasta ar fi treaba cu ce inseamna UMF, MGO si factorul K la mierea de manuka. Depinde foarte mult de unde vi-o luati. Dupa cum ati vazut, in functie de distribuitori/furnizori, va trebui sa fiti atenti la o particularitate, o caracteristica diferita. Daca ati gasit acest articol insa, va va fi usor. Si daca nu veti retine din prima ce si cum, puteti reveni aici de fiecare data cand aveti nevoie.
Miere de Manuka Pareri
E mierea de Manuka buna de ceva sau e pacaleala? Pana si noi ne-am intrebat acest lucru, inainte sa ne luam prima si prima data. Pentru ca este normal. Daca ar fi costat cat cea de albine, adica vreo 20-30 un borcanel, parca nu am fi fost atat de suspiciosi. Insa, cand vorbim de preturi de cel putin 100-120 de lei pentru un borcanel pe care din cateva linguri il si consumam, e normal sa ne interesam. Sa nu ne luam teapa, nu de alta. Pentru ca ar fi pacat. Una e sa iti iei teapa de 2 lei si alta de peste 100, evident.
Este un efort financiar, intr-adevar. Si stiti care este faza? Ca un singur borcanel poate ca nu o sa va ofere un raspuns exact. Pentru ca mierea, desi este foarte buna, trebuie administrata niste timp, pana cand sa ajungeti la rezultatele acelea pe care le asteptati. Se recomanda in principiu cel putin o luna de zile sa luati cate o lingurita cel putin. Dar depinde. Daca o luati doar pentru o va mentine o stare buna de sanatate, atunci puteti doar o luna asa sa o luati, pentru intretinere. Daca insa aveti helicobacter pylori sau streptococ auriu, ar fi bine sa urmati o cura de cel putin 3 luni. Desi o sa va doara la buzunar…
Miere de Manuka Beneficii
Haideti totusi sa luam la rand cateva dintre beneficiile mierii de Manuka, daca tot suntem aici. Dupa cum v-am spus, desi are un gust super bun, mierea de Manuka in principiu este si un soi de medicament natural. La fel ca si mierea de albine. Doar ca la un cu totul si cu totul alt nivel. Astfel, daca vreti sa aveti o imunitate buna, ar fi ideal sa consumati cate o lingurita de miere de Manuka in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Stim ca in ultima vreme au aparut tot felul de pareri. Ba ca e bine ca primul lucru pe stomacul gol ar fi ideal sa fie uleiul de masline. Ba ca lamaile si tot asa. Sau bicarbonatul de sodiu. Pe scurt, au aparut o gramada de ingrediente ce ne sunt recomandate a fi consumate dimineata devreme, inaintea oricarui alt aliment.
Puteti sa le incercati pe toate, pe rand, desigur. Gen sa vedeti prima data cu lamaia daca va simtiti mai bine. Dupa o perioada sa incercati sa luati bicarbonat pe stomacul gol si iar sa vedeti daca simtiti diferente. Sau, ca sa fiti siguri, puteti sa puneti niste apa cu miere si cu lamaie. Atentie insa! Aveti grija ca apa in care puneti mierea sa nu fie fierbinte. In caz contrat, multe proprietati ale acesteia se vor pierde. Si practic, ea nu va mai fi decat o datatoare de gust in tot acest amestec. Si dupa cum am spus, mierea de Manuka e scumpa, asa ca ne dorim sa avem parte de toate proprietatile ei vindecatoare.
E buna pentru problemele respiratorii si impotriva cariilor
Daca suferiti de astm bronsic sau aveti o rinita, poate ca ar fi o idee buna sa incepeti sa luati niste miere de Manuka. Proprietatile ei se pare ca ajuta in aceste afectiuni, dar si in altele ale sistemului respirator. De aceea probabil ati tot auzit ca e buna mai ales in sezonul rece acest tip de miere. Pentru ca atunci cand racelile si gripele sunt in toi, sistemul nostru respirator este pus la incercare.
Stiati ca mierea de Manuka este buna si pentru carii? Sau, mai bine spus, impotriva lor. Proprietatile antibacteriene o fac numai buna pentru a va pastra o sanatate orala perfecta. Asadar, cand mai luati miere, poate ca nu ar fi rau sa o tineti in prealabil putin in gura asa, sa o dati in stanga si in dreapta. O sa va fie de folos. Si asa, puteti sa prindeti doi iepuri dintr-o lovitura, cum se spune. Va rezolvati si alte probleme pentru care v-ati luat mierea si va ajutati si in ceea ce priveste sanatatea orala. Pe care de multe ori o ignoram, trebuie sa recunoastem. Insa, sa stiti ca niste gingii si dinti sanatosi, ne vor face sa ne simtim tare, tare bine.
Mierea de Manuka pentru problemele legate de ten
Deoarece are si proprietati antibacteriene, antioxidante, antiinflamatoare si antiseptice, mierea de Manuka este foarte buna si pentru acele probleme de ten care ne fac sa nu ne simtim prea bine. De exemplu, daca aveti acnee sau diverse eczeme, mierea de Manuka poate sa fie unul dintre ingedientele care vor putea sa va faca sa scapati de ele.
Daca va luati o miere cu MGO, UMF sau KFactor foarte mare, atunci sa stiti ca aceea este foarte buna si pentru probleme mai grave, precum ulcerul. Insa, evident, inainte de a incepe sa o consumati, ar fi bine sa va consultati si cu doctorul dumneavoastra. Da, mierea poate sa va ajute, insa poate ca ar fi indicat sa incercati inainte si altceva. Si eventual sa incepeti sa luati mierea doar daca medicamentele nu isi fac sub nicio forma efectul. Noi asa e gandim ca ar fi totusi bine. Desi sunt destule persoane care spun ca s-au vindecat doar consumand miere de Manuka. Dar depinde de la persoana la persoana.
Mierea de Manuka pentru helicobacter pylori si streptococul auriu
Din pacate, Helicobacter Pylori a ajuns sa fie un termen foarte des auzit in jurul nostru. Desi pare un termen medical greu, el semnifica un virus care, daca nu este distrus la timp, ne poate cauza serioase probleme de sanatate. Nu o sa va facem aici o poliloghie legata de helicobacter, insa va putem spune ca mierea de Manuka va poate ajuta sa scapati de el. Insa trebuie sa aiba un UMF, MGO SAU KFactor mai mare. Aici vorbim deja de niste virusi, de niste bacterii care se pot dovedi mult mai rezistente decat ne inchipuim noi.
La fel si in cazul streptococului auriu care poate fi combatut utilizand diverse tipuri de miere de Manuka. Si aici se incheie si articolul nostru de astazi. Da, ne-am cam lungit, insa am zis sa scriem aici despre tot, decat sa facem mai multe articole. Daca vi s-a parut util, stiti deja ce puteti sa faceti. Si daca ati luat miere de Manuka pana acum, ne puteti spune in comentarii daca v-a ajutat. A, si sa stiti ca si ghimbirul are niste beneficii, daca va intereseaza un stil de viata sanatos.