YouTube nu te mai lasa sa folosesti AdBlock

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

YouTube nu te mai lasa sa folosesti AdBlock, din pacate. Se pare ca se incheie perioada in care te puteai uita la videoclipuri pe YT, fara niciun fel de anunt, asa cum multi o faceau pana acum. YouTube a inceput sa fie din ce in ce mai atent si mai strict, in dorinta de a-si maximiza profiturile. Despre acest subiect vom discuta si noi in articolul nostru de astazi.

bookzone.ro

YouTube nu te mai lasa sa folosesti AdBlock

YouTube nu te mai lasa sa folosesti AdBlock
YouTube nu te mai lasa sa folosesti AdBlock

Voiam sa incepem acest articol cu „Daca folositi YouTube”, insa ne-am dat seama rapid ca ar fi fost redundant. Nu credem ca mai exista om care sa aiba un telefon inteligent si care sa stie sa stea pe net si care sa nu fi intrat cel putin o data pe YouTube. Revenind insa, ce voiam sa spunem e ca, daca folositi YouTube, probabil stiti ca exista si reclame de mai multe tipuri. Sunt acele reclame ce ruleaza inainte ca video-ul la care vreti sa va uitati sa inceapa propriu-zis. Mai sunt si reclamele ce apar random in timp ce va uitati la video-uri. Sunt si unele la final, parca. Iar toate acestea, pe langa bannerele deja obisnuite pe care le puteti vedea ba prin dreapta, ba pe sus. Acelea sunt cel mai putin deranjante.

Insa lumea spune ca e deranjata de cele in-video, adica de primele despre care am vorbit mai sus. Si pe buna dreptate…uneori poate sa fie aiurea sa iti pui de exemplu un playlist de vreo ora cu niste muzica clasica sau altceva si dintr-odata, sa inceapa o reclama care sa strice tot vibe-ul. Cei care se pricep la programare au gasit totusi o rezolvare prin AdBlock, o extensie care nu iti mai arata reclamele. Aceasta a capatat din ce in ce mai multa popularitate mai ales in ultimii ani.

bookzone.ro

Pierdeau bani

Cei de la YouTube si-au zis insa ca in 2023 trebuie sa faca ceva in acest sens. Fiecare utilizator ce folosea AdBlock insemna bani pierduti si, evident, un profit mult mai mic. Asa ca s-a gasit solutia: ori lasi reclamele ori nu mai poti sa te uiti la niciun video de pe YouTube. Despre acest subiect am mai vorbit si noi intr-un articol precedent.

Pe atunci, toti credeam ca AdBlock nu se va mai putea folosi pe YouTube doar pentru ca lumea sa fie…impinsa de la spate sa isi ia YT Premium. Insa acum, iata ca va exista si varianta in care sa nu dai neaparat bani in plus, dar sa trebuiasca sa urmaresti reclame.

La inceput, mergea sa dai skip

Cum si-au dat seama utilizatorii de YouTube de ceea ce vor sa faca cei din spatele platformei? Ei bine, a inceput sa apara un anunt de genul „AdBlockers are not allowed on YouTube”. Desi la inceput, lumea s-a speriat, multi au dat pur si simplu X la anunt si dupa si-au vazut de treaba. Aparent, daca faceai acest lucru, te lasa in pace. Da, intr-adevar, anuntul aparea de mai multe ori, in functie de cate video-uri urmareai si tu, dar puteai sa isi rupi o secunda sa apesi X si dupa iti puteai vedea linistit de treaba.

Deja utilizatorii de AdBlock se linistisera, crezand ca o sa poata sa faca asa la fiecare video. Insa, recent, anuntul de aparea inainte de fiecare video s-a schimbat. In loc sa fie doar la general, acesta spunea simplu: dupa 3 video-uri, gata, nu o sa te mai poti uita la niciun video. Si intr-adevar, dupa ce iti aparrea acest anunt si dupa ce te uitai la 3 video-uri, nici ca mai puteai continua. Asadar, treaba e serioasa. Iar daca pana acum ati folosit AdBlock, vestea proasta e ca nu o sa va mai ajute in niciun fel.

Ce solutii avem?

Ei bine, pentru cei care s-au invatat sa utilizeze pe gratis YouTube-ul, nu le putem numi neaparat solutii. Insa, faza e ca puteti face doar doua lucruri:

  1. Dezactivati AdBlock-ul, desi probabil va e greu sa faceti acest lucru. Pana la urma, o sa va obisnuiti si cu reclamele. Aia e, mai dati un Skip Ad, va mai uitati in alta parte, mai asteptati si gata. Aceasta varianta este ideala daca nici nu vreti sa scoateti vreun ban din buzunar.
  2. Varianta a 2-a implica si niste costuri. De ce? Pai, ati putea sa va luati YouTube Premium. O sa va scape definitiv de reclame, pe langa alte avantaje pe care le veti primi, desigur. Insa acesta probabil va fi si cel mai mare dintre ele. Teoretic, nu e atat de scump. Mai mult decat un abonament la Disney Plus sau HBO MAX nu este. Si, daca sunteti studenti, aveti parte si de o reducere, daca nu ne inselam. Asa ca, ne place sau nu, va cam trebui sa mai dam in jur de 30 de lei pe luna. Asta, desigur, daca nu vrem reclame de niciun fel.

Cine o sa aiba de castigat de pe urma faptului ca YouTube nu te mai lasa sa folosesti AdBlock?

Pai, pe langa YouTube, evident, cel mai probabil si toti youtuberii, toti cei ce fac continut pentru aceasta platforma video vor avea castiguri mai mari. Asa ar fi normal, nu? Vor fi mai multe reclame rulate, acum cu aceasta noua restrictie de la YouTube. I

ar daca va luati YouTube Premium, parca o parte din castiguri cumva se duc si la creatorii de continut. Asa ca fie de va uitati la reclame, fie ca va luati YT Premium, tot veti genera niste bani care altfel se pierdeau.

Revin vechii creatori de continut?

Asa ca sunt sanse mari sa vedem noi si noi creatori de continut ca se apuca pentru a mai face bani in plus. Sau de ce nu pentru a-si schimba cariera. In acelasi timp, e posibil sa reapara si creatori de continut vechi, care poate se lasasera pentru ca nu prea se faceau bani din YouTube. Depinde.

O sa vedem care-i treaba. La Netflix, faza cu no password share, care, intr-un fel, e aproximativ acelasi lucru cu ce se intampla acum la YT a adus profituri mai mari. Asa ca e posibil sa se intample la fel si aici.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!