Cat costa abonamentul fara reclame pe Facebook si Instagram?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Cat costa abonamentul fara reclame pe Facebook si Instagram? Da, da, in cazul in care nu stiati, exista, mai nou, si asa ceva. Lucrurile se pare ca se indreapta cu pasi repezi spre o lume plina de abonamente. Practic, daca vom dori ceva anume, hop, va trebui sa platim un abonament. Insa, despre problema generala vom discuta intr-un alt articol. Acum, haideti sa revenim la subiectul nostru de astazi.

bookzone.ro

Cat costa abonamentul fara reclame pe Facebook si Instagram?

De Facebook stiu de prin 2010, iar de Instagram de prin 2014. Niciodata nu am crezut ca cele doua denumiri si cuvantul „abonament” vor trebui puse in aceeasi propozitie. Insa, iata-ne aici, in anul de gratie 2023. Aparent, cei de la Meta vor ca de-acum, daca ne dorim anumite beneficii, sa platim un abonament. Despre ce este vorba, mai exact? Pai, stiti voi reclamele acelea de pe Facebook si Insta?

Daca va enerveaza, sa stiti ca exista o solutie: un abonament care va va face sa scapati de orice fel de reclama. Practic, daca vi-l faceti, veti putea intra linistiti pe Facebook de exemplu, sa cititi cele mai amuzante meme-uri distribuite de prietenii nostri. Pentru ca da, o mare parte din utilizatori (cel putin din cei de prin cercurile in care ma invart) doar pentru a distribui meme-uri mai folosesc FB-ul.

bookzone.ro

Avantaje bune

Sau veti putea sa intrati pe Insta, ca sa vedeti locuri instagramabile sau ce giveaway-uri au mai facut influencerii vostri preferati. De asemenea, cand veti naviga printre story-uri, nu veti mai avea, din cand in cand si cate unul care este, de fapt o reclama. Pe unii ii enerveaza tare mult aceste reclame. Daca si voi va numarati printre ei, vestea buna e ca, de azi inainte, cu abonamentul despre care va tot vorbim, veti putea avea un Facebook si un Instagram curate ca lacrima, din punct de vedere al reclamelor.

Insa… Cat costa abonamentul fara reclame pe Facebook si Instagram? Ei bine, pretul porneste de la 70 de lei pe luna. Partea buna e ca daca aveti mai multe conturi pe care le folositi, acested setari fara reclame se vor baga pentru toate. Adica sa spunem ca aveti un conturi personale de Fb si Insta, dar si unele de business. Toate vor fi fara reclame targetate, pentru ca datele voastre nu vor fi folosite pentru reclame.

Din martie 2024, se schimba insa pretul abonamentului pentru a scapa de reclame

Si totusi, se pare ca pretul actual va ramane asa doar pana in luna martie a anului 2024. Dupa aceea, faza cu o singura plata pentru toate conturile pica. Practic, reluand exemplul de mai sus, daca aveti un cont de FB si un cont de Insta, amandoua personale, la care se adauga si inca unul pe ambele retele pentru vreo afacere de-a voastra, va trebui sa platiti mai mult. Veti plati practic 70 de lei pentru un singur cont din Accounts Center. Iar pentru toate celelalte in parte va trebui sa mai dati 6 euro, din ce intelegem noi.

Practic, in exemplul nostru, ar fi 70 de lei contul personal de Facebook, sa spunem. La ei se mai adauga 6 euro pentru contul de Insta, 6 euro pentru contul de Facebook al afacerii voastre si 6 euro pentru contul de Insta al afacerii. Ceea ce ar face ca suma totala pe care ar trebui sa o platiti pe luna sa sara bine de 100 de lei.

Cat costa abonamentul fara reclame pe Facebook si Instagram, asadar? E vorba de niste bani buni

Asadar, daca vreti sa nu mai dati de niciun fel de reclama cat timp stati pe aceste doua retele sociale, va trebui sa scoateti niste bani buni pe luna. Acum ramane de vazut ce succes vor avea la nivel de Europa, caci momentan, se pare ca doar aici se baga aceste abonamente. Insa probabil ca se va face acest lucru si pentru US. Sunt prea multi bani care ar ramane pe masa.

Dar daca e sa ne referim strict la Romania noastra, nu stiu ce sa spun. Pare un pret destul de mare. Si cand va fi vorba de inca 30 de lei pentru fiecare cont in parte, va fi si mai scump. Desigur, pentru unii banii nu conteaza si probabil vor plati. Sau nu suporta sub nicio forma reclamele si vor vrea sa scape neaparat de ele.

YouTube si reclamele

Inainte ca Facebook si Instagram sa aduca in discutie problema reclamelor, YouTube a facut destul de multa valva in perioada aceasta prin decizia de a nu mai permite AdBlock. Practic, mai pe departe asa, ne-a pus intrebarea: „Platiti pentru YouTube Premium?”, iar daca raspunsul nostru ar fi fost nu, atunci am fi fost obligati sa nu mai folosim AdBlock-ul, asta daca o faceam.

Se pare ca din ce in ce mai multe platforme au ajuns la concluzia ca utilizatorii trebuie sa aleaga ce se intampla in privinta reclamelor de pe ele. Fie le lasa sa ruleze, ca sa produca bani, fie isi cumpara un soi de abonament care sa ii scuteasca pe utilizatori de reclame, dar care sa le aduca mai multi bani platformelor. Viitorul, dupa cum o mai spunem noi, va fi pe baza de abonament, se pare. Daca vei dori ceva, va trebui sa iti faci abonament. Toti banii se vor duce pe abonamente. Deja avem abonamente pentru lucrurile de baza, din viata reala, cum ar fi abonamentul la STB, abonamentul la metrou si asa mai departe. Insa acum, iata, avem abonamente si la platformele de streaming si in curand si la acele platforme pe care noi le consideram a fi gratuite.

Si totusi, e altceva pe Facebook si Instagram

Chiar daca s-a bagat acest abonament, lucrurile sunt mai ok pe cele doua retele de socializare, decat pe YouTube. De ce? Pai, haideti sa luam un exemplu simplu: pe Facebook, reclamele sunt mai mult in dreapta, printre postari dar in orice caz, nu atat de deranjante sau intruzive. Adica ok, vezi o postare a unui prieten si dupa, urmatoarea postare e una sponsorizata. Dar poti sa treci peste ea in doi timpi si trei miscari.

Pe YouTube insa, reclamele cele mai deranjante si cele de care cei cu AdBlock voiau sa scape, de fapt, erau cele din timpul video-urilor. Acelea enerveaza lumea. Nu bannerele. In orice caz, aici ne incheiem si noi articolul. Nu mai vrem sa va intrebam decat un lucru. Voi veti plati abonamentul pentru a scapa de reclamele de pe Facebook si Instagram? Haideti la discutii si pe pagina de FB.

 

 

1 thought on “Cat costa abonamentul fara reclame pe Facebook si Instagram?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!