Pompa Ulka EX5 230V si importanta ei la aparatele de cafea

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Pompa Ulka EX5 230V este un element esential al oricarui aparat de cafea de tip vending. Cu alte cuvinte, fiecare automat de cafea pe care il vedeti in fata vreunui magazin, gari sau alte locuri are in componenta lui aceasta pompa micuta. Fara ea, s-ar parea ca lucrurile nu au cum sa functioneze. Nu sunt vreun cunoscator desavarsit, trebuie sa recunosc. Insa, am un prieten care detine cateva astfel de automate si intr-o zi m-a tot pisat la cap cu afirmatii de genul „Mi s-au stricat 2 aparate.” si „Nu inteleg ce pot sa aiba”.

bookzone.ro

Pana la urma, s-a dovedit a fi vorba despre pompele Ulka EX5 230V de la ele, care nu mai functionau asa cum trebuie. Da hai sa va zic exact cum a stat treaba. Si totusi, daca n-aveti chef sa cititi ineptiile mele si ati ajuns aici cautand o poma din asta, la pret bun, va las mai jos de unde am luat-o eu. Dar, daca aveti timp de o poveste…

Gabi si automatele lui de cafea

Ma suna Gabi, nervos si imi spune „Mircea, hai la o vorba ca nu mai pot de nervi”. Deja incepusem sa ma gandesc cu ce i-oi fi gresit in ultima vreme. Ma gandeam ca ma cheama ca sa vorbeasca cu mine despre vreo treaba de care oi fi uitat. Ma imbrac eu repede, ajung a el, si-l vad rosu ca racu. „Ce naiba ai, ma?” ii spun. La care cica i s-au stricat automatele de cafea. El e din asta care a avut niste bani la un moment dat si s-a gandit bine de tot pe ce sa ii cheltuie. Nu i-a spart pe masini, smecherii sau chestii pe care, dupa un timp, le regreti.

bookzone.ro

Stand si gandindu-se, si-a zis ca ori ia o garsoniera s-o dea in chirie, ori isi ia niste automate de cafea sa le puna pe unde poate. Pentru ca totusi nu avea atat de multi bani si daca si-ar fi luat garsoniera ar cam fi ramas pe 0, a mers pe ideea cu aparatele. Acest lucru se intampla acum cateva luni bune. Si de atunci nici ca l-am auzit plangandu-se ca nu ii functioneaza vreunul din ele. Poate ca or fi fost probleme, dar nu mi le-a spus mie. Ma gandesc ca or fi fost din acelea care s-au rezolvat rapid. Sau poate ca nu se stricasera pana atunci, habar n-am.

Problema cu pompa Ulka EX5 230V

Pompa Ulka EX5 230V
Pompa Ulka EX5 230V

„Ba, nu pot sa te servesc cu o cafea, dupa cum vezi”, imi spune, aratandu-mi spre automatul de cafea in fata caruia ne si intalniseram de altfel. Si n-a mai durat mult si a inceput sa-mi spuna ce s-a intamplat. Ca l-au sunat mai multi cunoscuti din oras sa se lege de el ca automatul le-a mancat bancnotele, dar nu au putut sa isi ia si cafea propriu-zisa. Si cica nu isi da seama ce poate sa fie. Are un nene care se mai ocupa de ele, le mai intretine si se uita sa vada daca este totul in regula. Dar nu si-a dat seama despre ced e vorba. S-a uitat la legaturi, toate pareau in regula. Nu exista vreun fir rupt sau altceva. Si totusi, aparatul nu mergea.

Pana la urma, dupa o intreaga zi si nenumarate scene in care Gabi voia efectiv sa loveasca aparatul, am gasit un alt domn. Ma rog, el a gasit, ca eu eram mai mult spectator. A venit, s-a uitat. A verificat intai toate circuitele alea si, la fel, nu a gasit nimic. Cand Gabi isi pierduse definitiv speranta si se gandea cam cat ar fi putut sa ia pe automate la fier vechi, auzim amandoi „A, pai de la asta era problema”. Ni s-au luminat fetele, va dati seama. „Care, care e problema?” a intrebat Gabi. „Pompa asta nu mai functioneaza”. Si ca sa n-o mai lungesc, a intrebat Gabi cum se numeste exact ACEA POMPA. Pana la urma, am inteles ca e vorba de o pompa Ulka EX5 230V. S-a pus repede pe cautat, a luat si pana la urma a rezolvat.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!