Oaia Neagra din multime de F Charm – Recenzie

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Oaia Neagra din multime de F Charm este o aparitie cel putin surprinzatoare pe scena literara romaneasca. De ce spunem acest lucru? Ei bine, autorul, respectiv Bogdan Florin Vlasceanu sau F Charm pentru cunoscatori, este la baza cantaret, asa ca multi probabil ca nu l-ar fi vazut niciodata in postura de scriitor. Insa, atunci cand iti compui propriile piese si iti versi sufletul in fiecare vers, o carte parca nu mai pare atat de surprinzatoare. Despre continutul operei domnului Vlasceanu vom discuta pe scurt in randurile ce urmeaza. Inainte de toate, insa, va lasam si locul de unde va puteti achiziotiona cartea la un pret foarte bun. Dupa, vom trece la subiectul propriu-zis.

bookzone.ro

Oaia Neagra din multime de F Charm
Oaia Neagra din multime de F Charm

Oaia Neagra din multime de F Charm – Recenzie

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca Oaia Neagra din multime de F Charm este o carte de poezii. Probabil unii dintre voi v-ati fi asteptat sa fie o autobiografie sau altceva. In schimb, nu, autorul a ales sa isi verse sufletul in versuri si sa le lase sub forma scrisa. In definitiv, artistul e de mult timp pe piata muzicala din Romania. Si ce e interesant e ca versurile melodiilor si le scrie singur. Astfel, putem spune ca ofera ascultatorilor o experienta personala aproape in totalitate. Alti artisti canta versurile scrise de altii. Insa, e normal, atata timp cat scopul unor melodii e sa distreze. La F Charm, vorbim de opere muzicale care ating coardele sensibile si care ne pun pe ganduri. Asa ca e mult mai greu sa concepi niste versuri…ca la carte.

Dupa atata timp de scris versuri bune de pus pe o linie melodica, Bogdan Florin Vlasceanu sau F Charm s-a gandit ca nu ar fi rau sa le lase si in forma lor pura, fara sa trebuiasca sa le mai lungeasca sau sa mai taie din ele doar ca sa existe ritm. Si ce alta varianta mai buna, daca nu o carte? Un poet contemporan asa cum il putem numi pe artist poate sa conceapa versuri multe si bune pentru suflet si inima, dupa cum veti putea vedea si dumneavoastra in cartea Oaia Neagra din multime de F Charm. Sunt acele versuri pe care le poti citi oriunde, caci sunt simple in aparenta, dar profunde in esenta.

bookzone.ro

Cine e oaia neagra?

F Charm aduce in volumul sau de poezii o idee interesanta, aceea de oaie neagra. Insa, ce este aceasta, mai exact? Ei bine, cu totii am fost probabil cel putin o data in viata o astfel de oaie. Se refera la statutul de persoana non-grata, care nu e ca ceilalti. Si, din cauza diferentelor, de multe ori nu este acceptat in toate cercurile sociale. E exclus/a, tocmai pentru ca nu e la fel ca toata lumea. Un fel de pata neagra pe un ceaceaf alb.

Ideile si conceptiile pe care F Charm le-a pus in cartea sa, trateaza acest concept de oaie neagra din mai multe unghiuri. Intr-o lume a superficialitatii, sa fii empatic, sa simti si sa fii sensibil pot fi considerate slabiciuni. Slabiciuni care iti pot aduce usor titulatura de oaie neagra. Caci lumea nu mai e facuta sa simta. Cel putin, majoritatea. In goana dupa bani, toti uita adesea ce este cu adevarat important. Si de aici apar problemele de tip sufletesc, pe care multi nu vor sa le abordeze.

Dezbraca-te de prejudecati

In societatea contemporana, e nevoie de haine facute din minciuni, ura si cuvinte grele. De fiecare data cand iesi in lume, daca nu porti astfel de „obiecte vestimentare” esti mancat de viu. Abia cand ajungi acasa si esti singur/a, poti sa te dezbraci de toate prejudecatile pe care cei din jur ti le impun, daca vrei sa existi in grupurile pe care le formeaza. Si uneori, ajungi sa te uiti in propria oglinda si sa nu iti mai dai seama cine esti. Vezi ce asemanator, insa cu siguranta nu persoana ce credeai ca esti. Daca vreodata ai trait asa ceva, cartea Oaia Neagra din multime a lui F Charm cu siguranta ca se numara printre lecturile ideale.

E usor de parcurs. Exista 320 de pagini, insa fiind pline cu poezii, nu va ganditi ca va va lua prea mult o prima lectura. Limbajul folosit e unul adevcat pentru oricine. Caci oricine poate sa fie om, iar cartea a fost scrisa fix pentru oameni, oricum ar fi ei. Atata timp cat esita bunatate, etica si moralitate in sufletul sau, orice cititori poate citi cu usurinta si intelege tot ceea ce vrea autorul sa transmita.

Cine este Bogdan Florin Vlasceanu, autorul cartii Oaia Neagra din multime de F Charm?

Acum ca am discutat despre ce veti putea gasi in cartea de poezii a artistului roman, a sosit timpul sa aflam cateva detalii si despre omul din spate. Cine este Bogdan Florin Vlasceanu sau F Charm, dupa numele de scena? Un om care a invatat multe de-a lungul vietii sale. Insa nu va ganditi ca a fost atat de intelep dintotdeauna. Pe vremea cand era un simplu pustan, ii cam facea zile fripte mamei sale. Prea putin atent si negandindu-se deloc, a fost implicat in nu mai putin de trei accidente de masina.

Vazand ca nu se astampara deloc, mama acestuia a fost nevoita sa il mute la o alta scoala. Aici a intalnit 2 adolescenti, exact ca si el: neastamparati. De scoala nu le ardea in mod deosebit, insa aveau o alta pasiune: rapul. S-a bagat si Bogdan si acestea putem spune ca au fost inceputurile carierei sale de 18 ani. De-a lungul timpului, a facut adevarate furori in industria muzicala. Cine nu isi mai aduce aminte de piesa 30 de grade, facuta impreuna cu Ligia, de exemplu? Va lasam mai jos videoclipul, pentru ca e prea bun:

Sursa: RedClover pe YouTube

Concluzii despre cartea Oaia Neagra din multime de F Charm

Am ajuns si la partea cu concluziile. Una peste alta, vorbim de o carte care cu siguranta ca va deveni un bestseller. La cati fani are artistul, volumul se va vinde ca painea calda. SI e si normal, caci cititorii vor avea de ce sa se bucure si la ce sa reflecteze, pana la urma. Ne amintim de un interviu dat acum ceva timp de F Charm. Persoana care l-a intervievat l-a intrebat daca are vreo plasa de siguranta sau vreo meserie pe dreapta, in caz ca nu o sa ii mai mearga cu muzica. Pe atunci, Bogdan Florin Vlasceanu (F Charm) a spus ca are o diploma de asistent medical. Insa, nu o sa-i fie prea de folos, avand in vedere ca a facut aceasta scoala mai mult, ca sa fie.

Salutam cu respect initiativa celor de la BookZone de a promova scrierile persoanelor publice din Romania. Volumul lui F Charm nu e prima carte ce are ca autor o persoana pe care romanii cu siguranta ca o stiu si din alte domenii. Avem si Jurnalul unui Burlac, cartea scrisa de Mihai Bendeac. In acelasi timp, exista si cartea Despre sensul vietii, scrisa de Mihai Morar si Parintele Necula. Toate acestea ne ajuta pe noi ca cititori sa putem intelege mai bine aceste persoane sau personaje ce apar in spatiul public.

2 thoughts on “Oaia Neagra din multime de F Charm – Recenzie

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!