Cu ce se curata fierul de calcat?
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Cu ce se curata fierul de calcat? Tot mai multe persoane care il utilizeaza se intreaba cu ce ar fi cel mai bine sa il curete. Nu de alta, dar nimeni nu vrea sa il strice dintr-o simpla incercare de a-l spala/curata, nu-i asa? Da, asa ne gandeam si noi.

bookzone.ro

Fiti fara grija, caci incele ce urmeaza, vom vorbi despre acest subiect din ce in ce mai cautat. Lucrurile sunt cat se poate de simple, nu va faceti griji. Insa, gata, sa nu ne luam cu vorba si sa trecem direct la subiect.

De ce e ideal sa curatam fierul de calcat din cand in cand?

cu ce se curata fierul de calcat
cu ce se curata fierul de calcat

Desi multi dintre voi stiu deja, e bine sa ii facem pe toti cei care au ajuns la acest articol sa inteleaga. Curatatul fierului de calcat nu se face intotdeauna de placere sau de plictiseala, ci din necesitate. Daca trece prea mult timp de la ultima curatare, acesta nu isi va mai face treaba asa cum trebuie. Nu va mai calca la dunga si va deveni, usor usor, inutilizabil.

bookzone.ro

Referitor la solutiile cu care se poate curata un fier de calcat, puteti fi fara grija. Puteti folosi ingrediente pe care cu siguranta le aveti prin casa in acest moment. Asa ca, nu trebuie sa iesiti in oras, sa cumparati neaparat solutii speciale, putandu-va folosi de ce aveti prin bucatarie sau prin baie.

Pasta de dinti, pentru fiare de calcat fierbinti

Mergeti chiar acum in baie si luati flaconul cu pasta de dinti. Apoi, luati o carpa de prin casa si turnati pasta de dinti pe ea. Cu aceasta, stergeti atent fierul de calcat. In scurt timp, toate depunerile de pe el, mari sau mici, vor incepe sa se reduca, pana in punctul in care vor disparea complet.

Pentru a finaliza actiunea, luati o alta bucata de material si stergeti fierul. Gata! Acum puteti spune ca fieerul dumneavoastra de calcat e ca si nou.

Cu ce se curata fierul de calcat? Cu banala sare!

Stiti zicala aceea cu sarea in bucate, nu-i asa? Ei bine, o putem aplica si in cazul unui fier de calcat. Simpla folosire a acestui ingredient banal, care da gust mancarurilor, va fi util si in acest domeniu.

Atentie, insa: sarea poate fi utilizata pentru curatarea exterioara a unui fier de calcat. Nu va apucati sa bagati sare inauntru sau pentru a curata acele mici locuri de unde iese aburul, pentru ca veti face mai mult rau decat bine.

Cu ce se curata fierul de calcat, in afara de sare? Cu otet!

Daca tot ati ramas in bucatarie, ca ati luat sarea, aflati ca tot aici se afla inca un uternic adjuvant in curatarea fierului de calcat: banalul otet. Pentru a- folosi, nu trebuie decat sa luati iar o carpa si sa o puneti in apa fiarta. Adaugati otetul si lasati putin sa se omogenizeze.

Opriti focul si luati carpa imbibata in solutie. Aplicati usor si incet pe suprafata exterioara a fierului de calcat. Daca vedeti ca s-au depus prea multe si nu se iau, puteti incerca si altceva. Bagati din nou carpa in oala cu apa in care ati tinut-o. Apoi, adaugati putina sare, pentru a maximiza puterea de stergere a depunerilor.

Ce faceti daca depunerile sunt atat de grave, incat fierul de calcat nu se mai poate folosi?

In cazul in care ati incercat toate posibilitatile si vedeti ca nu se mai poate face nimic, avem o veste proasta: aveti dreptate, chiar nu se mai poate face nimic. Cel putin, pentru respectivul fier de calcat.

Astfel, va trebui sa va cumparati unul nou, de care sa aveti mult mai multa grija. Daca tot am scris articolul acesta, ne-am gandit sa va ajutam in aceasta privinta. Va vom recomanda un model de fier de calcat ideale pentru achizitie. Avem un fier de calcat Tefal, fara fir. Arata si bine, functioneaza si bine, iar in perioada aceasta il gasiti chiar cu 50% reducere. Ce altceva sa mai vrem? Uitati cum arata:

 

Acesta a fost si articolul nostru in care v-am spus cu ce se curata fierul de calcat. Speram ca v-a fost de folos.

 

2 thoughts on “Cu ce se curata fierul de calcat?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!