Ce este HORECA?

answear.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce este HORECA? Se pare ca din ce in ce mai multi romani se intreaba de unde vine abrevierea aceasta dar, mai ales, ce semnifica. Noi o sa va explicam in cele ce urmeaza, iar la finalul articolului, speram sa fi inteles totul. Insa, gata cu introducerile, haideti sa trecem la treaba.

Ce este HORECA?

Ce este HORECA
Ce este HORECA

Date fiind conditiile actuale si faptul ca din ce in ce mai multe persoane ce lucreaza in sectorul de HORECA sunt concediati, termenul a ajuns in atentia publicului poate mai mult ca niciodata. De aici si interesul pentru ce inseamna HORECA.

farmec.ro

In primul rand, trebuie sa aflati ca termenul de ”horeca” este, in definitiv, o abreviere, adica o prescurtare a mai multor cuvinte, lipite intre ele. Primele 2 litere, respectiv ”ho” se refera la hoteluri. Apoi avem ”re”, ce semnifica restaurantele, iar in final, ne lovim de ”ca”, ce vine de la catering sau cafenele. Astfel, termenul semnifica industria ospitalitatii, in care persoanele sunt servite cu de-ale gurii, cu bauturi, dar si cu posibilitatea de a se relaxa intr-un spatiu comod.

bookzone.ro

noriel.ro

Cine lucreaza in HORECA?

Avand cunostiintele de mai sus, ne putem da usor seama si cine lucreaza in acest sector al industriei. Haideti sa facem un exercitiu: cand ajungeti intr-un restaurant, cine va aduce mancarea? Ati ghicit, chelnerii si ospataritele. Altfel spus, da, ei lucreaza in horeca.

Cand ajungem intr-un hotel, avem de-a face cu receptionista, cu cameristele si cu altii care ne fac sederea cat se poate de placuta. Iar nu in ultimul rand si cei ce asigura serviiile de catering fac parte din acest domeniu pe cat de placut si de util societatii, pe atat de lovit in aceasta perioada. Nu e usor sa lucrezi in domeniu. La hoteluri, de exemplu, totul trebuie sa fie luna. Asternuturile trebuie sa fie curate si stim cu totii ca fierul de calcat se curata greu. Asa ca e stres si pentru ei. Daca se strica, nu ai cu ce sa mai cureti…Dar si pentru ca esti tot timpul contra timp, deoarece fluxul de clienti este constant.

vegis.ro

Gata si articolul acesta, in care v-am spus ce este HORECA. Speram ca am facut lumina si ca ati inteles despre ce este vorba. Iar data viitoare cand se va aduce in discutie termenul, veti cunoaste definitia lui. Daca va plac articolele noastre si vreti sa scriem despre ceva anume, ne puteti lasa sugestiile voastre fie in sectiunea de comentarii fie pe pagina noastra de Facebook. Pe data viitoare.

1 thought on “Ce este HORECA?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!