Ce inseamna BFF?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna BFF? Deja multi adolescenti au adoptat aceasta abreviere venita din limba egleza si o folosesc in mod frecvent. Insa, ce ar putea sa insemne? La ce se refera? In randurile urmatoare, va vom spune tot ce trebuie sa stiti. Va vom da si un exemplu sau poate mai multe, astfel incat, cand veti ajunge la ultimul cuvant din prezentul articol, sa puteti spune „Gata ma, am inteles care-i treaba”. Acestea fiind spuse, haideti sa incepem.

bookzone.ro

Ce inseamna BFF?

ce inseamna BFF
ce inseamna BFF

Daca aveti prin jur adolescenti, sansele sa fi auzit de abrevierea BFF sunt destul de mari. Bine, in vorbire, poate ca nu se utilizeaza la fel de mult, ce-i drept. Insa, daca ati avut ocazia sa va aruncati un ochi pe niste convorbiri personale pe care le poarta poate copiii dumneavoastra ce sunt in generala/liceu, probabil ca ati dat de o gramada de cuvinte sau litere despre care nu stiati la ce ar putea sa se refere. Si printre ele probabil ca s-a regasit si abrevierea pe care am transformat-o in subiectul articolului de azi.

Asadar, ce inseamna BFF? E vorba despre o abreviere a 3 cuvinte ce provin din limba engleza, respectiv „best friends forever”. In traducere, sintagma ar suna ceva de genul „cei mai buni prieteni pe veci” sau „prieteni pentru totdeauna”. Fiind in era vitezei, lumea s-a gandit la multe abrevieri din acestea, care utilizate sa te ajute sa economisesti timp, cum ar fi abrevierea NGL. Asa ca, daca va uitati pentru prima data peste vreo convorbire intre adolescenti, s-ar putea sa nu intelegeti cine stie ce. Sigur, depinde de la caz la caz. Unii inca se mai chinuie sa scrie cuvintele intregi. Alti adolescenti si tineri insa, au renuntat de mult timp la acest lucru. Ei utilizeaza prescurtari din acestea destul de des in convorbirile lor.

bookzone.ro

Exemple de BFF

Asadar, in loc ca un adolescent sau o adolescenta sa ii spuna cuiva „esti cel mai bun prieten al meu” sau „esti cea mai buna prietena a mea”, ii spune simplu „esti BFF-ul meu”. Sau „noi doi/noi doua suntem BFF”. E simplu, e usor, si e rapid. Cam ce se vrea in ziua de azi, in care se pare ca suntem cu totii pe repede inainte in tot ce facem. Mai ales cand suntem cu telefonul in mana si vrem sa si scriem mesaje, sa ne si uitam la un video pe YT di sa si ascultam muzica. Toate in acelasi timp. Si cam aceasta ar fi treaba si cu aceasta abreviere. Vedeti? N-a fost mare lucru, dupa cum va spuneam si la inceputul prezentului articol.

Faza este ca vor aparea din ce in ce mai multi termeni de genul, pe care va trebui sa ii invatam. Societatea este intr-o continua schimbare. Si dorinta aceasta de a economisi timp ne va face sa prescurtam cat mai multe cuvinte sau expresii. Noi o sa incercam sa mai scriem articole si despre alte cuvinte la care, in prima faza, ne uitam ca vitelul la poarta noua. Nu uitati ca va asteptam si pe pagina de Facebook a site-ului nostru.

5 thoughts on “Ce inseamna BFF?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!