Ce inseamna AMC?

vivacredit.ro

vegis.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna AMC? Care e treaba cu aceasta abreviere pe care suntem siguri cat ati vazut-o pe undeva in ultima vreme? E foarte simplu, stati linistiti. In cateva minute, dupa ce veti termina de citit prezentul articol, nu doar ca o sa stiti care-i treaba, dar o sa si puteti folosi voi abrevierea in limbajul de zi cu zi. Acestea fiind spuse, haideti sa incepem.

Ce inseamna AMC?

ce inseamna AMC
ce inseamna AMC

Vrem sa fim scurti si la obiect. De aceea, o sa incepem direct cu definitia termenului AMC. Este vorba despre o abreviere,o prescurtare, dupa cum probabil ca multi dintre voi v-ati dat deja seama.

edenboutique.ro/

AMC = Acel Moment Cand

edenboutique.ro/

Da, atat de simplu e. In loc sa spui sau sa scrii fiecare cuvant in parte, bagi repede un AMC si multi o sa stie deja care e treaba. Se foloseste foarte mult aceasta abreviere in TikTok-uri si Reels-urile de pe Instagram. Bine, de fapt, daca stam sa ne gandim bine, se foloseste peste tot pe retelele sociale. Sa va dam si un exemplu. Vreti sa ii spuneti cuiva „Mai stii tu acel moment cand am fost eu si cu tine nu stiu unde?”. In loc sa scrieti fiecare cuvant, puteti sa prescurtati intrebarea astfel: „Mai stii tu AMC am fost eu si cu tine…”. Ati prins ideea.

De unde pana unde?

Daca ar fi sa ne intrebati pe noi de ce e nevoie in vorbirea de zi cu zi, sigur, sigur nu prea am sti sa va raspundem. Probabil din nevoia aceasta de viteza in tot si in toate. Fiind in secolul vitezei, parca tot timpul cautam sa facem lucrurile mai repede. Si asa, in vorbire, preferam sa economisim 1 secunda sau 2 si sa folosim abrevieri cat cuprinde.

Nu mai e niciun secret ca mai ales tinerii din ziua de astazi au vocabularul plin de abrevieri. De la clasicele lol, rofl, lmao si pana la ngl, care provin din limba engleza. Cel putin, uitati ca mai avem si abrevieri romanesti, cum e AMC-ul acesta. Si daca stam sa ne gandim, AMC-ul se aseamana foarte mult si cu abrevierea POV, care provine sin limba engleza. Poate chiar fi numit un soi de sinonim pentru acesta. Atentie, nu o spunem ca fiind un lucru rau faptul ca se utilizeaza atatea abrevieri. Limba evolueaza si cu ea si noi toti. Asa ca, daca suntem in secolul in care totul trebuie facut rapid, e normal ca si in vorbire sa se vrea acest fel de a transmite in cel mai scurt timp. Pe noi ne gasiti si pe pagina de Facebook, nu uitati.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!