Ce inseamna ily? Sigur nu stiai

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna ily? E o abreviere care s-a raspandit destul de mult in randul tinerilor romani. De cand cu aparitia retelelor de socializare si a nevoii de viteza, ajungem sa folosim prescurtari ale unor propozitii sau fraze. Iar acestea au intrat destu lde rapid in vocabularul nostru de pe net. Insa, in cazul in care nu stiti care e treaba cu acest termen, stati linistiti. O sa aflati din randurile urmatoare.

bookzone.ro

Ce inseamna ily?

ce inseamna ILY
ce inseamna ILY

Trebuie sa stiti, inainte de toate, ca discutam despre o abreviere provenita din limba engleza. Asa cum e si abrevierea bff, dar si altele, despre care am mai discutam si noi in trecut, aici, pe site. Deja putem spune ca toate acestea fac parte dintr-un soi de vocabular new age. Insa, acesta e un subiect pentru un alt articol. Ce trebuie sa stiti voi e ca ily inseamna I love you. Sau, in traducere, Te Iubesc.

Practic, cand vedeti pe undeva aceste 3 litere, sa stiti ca nu e un lucru rau. Persoana care le scrie a vrut pur si simplu sa scrie „Te iubesc” sau si „Te Apreciez”. Dupa cum v-am spus si mai sus, suntem in era vitezei si multora le e mai usor sa utilizeze abrevieri din acestea. Li se pare prea mult de munca daca ar scrie cuvintele intregi. Insa, astea sunt vremurile in care traim si trebuie sa ne adaptam si noi, daca vorbim des prin text. Ca in viata reala nu prea auziti „Ily”. Aici lumea inca foloseste variantele intregi ale cuvintelor.

bookzone.ro

Ce inseamna Ihu?

In contrapartida cu ce inseamna ily, ne-am gandit sa va spunem si despre prescurtarea ihu. Daca prima e gen aia pozitiva, aceasta e cea negativa. De unde pana unde? Pai, Ihu vine de la „I hate you”. Sau, prin traducere in limba romana „Te urasc”. Evident ca nimeni nu vrea sa vada ca i se scrie asa ceva. Ca na, doar oameni suntem si fiecare din noi avem sentimente. Dar se mai intampla, csf. Oh, uitati inca o abreviere, de data aceasta din limba romana.

Dar despre ea vom discuta intr-un alt articol, ca sa nu facem aici o ciorba cu de toate. Speram ca v-a fost de folos prezentul articol. Daca e, puteti sa il dati mai departe si pe retelele de socializare. Pe noi nu uitati ca ne puteti gasi si pe Insta. Nu prea postam noi, dar probabil ca mai intrat din cand in cand, sa ne uitam daca ne-a scris cineva ceva. Nu garantam insa, asa ca mai bine ne lasati comentarii aici, daca aveti nelamuriri.

2 thoughts on “Ce inseamna ily? Sigur nu stiai

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!