Ce inseamna YOLO?
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna YOLO? Daca sunteti un parinte, un bunic sau o bunica, probabil ca n-ati auzit niciodata de aceste 4 litere, puse una langa alta. Acesta nu este un cuvant neaparat, ci mai degraba o abreviere. Despre ce inseamna si mai ales despre contextele in care se poate folosi, vom vorbi in randurile urmatoare. Asadar, haideti sa vedem care e treaba.

bookzone.ro

Ce inseamna YOLO?

ce inseamna YOLO
ce inseamna YOLO

Abrevierile prind bine la pustime. Tinerii din ziua de astazi, dintr-o dorinta uneori de neinteles de a economisi timp, ajung sa nu mai spuna nici cuvinte intregi, nici propozitii sau fraze in totalitate. Asa se face ca le place sa utilizeze in vorbire niste abrevieri. Si asa fiecare din ei stiu aceste abrevieri, asa ca n-ar mai avea rost sa revina la stilul uzual de a spune diverse lucruri. Printre aceste abrevieri se afla si YOLO. Da, e cu un L, nu cu un Y, ca nu vorbim de jucaria YOYO, stati linistiti.

Bun, dar ce inseamna YOLO? Ei bine, vorbim de o abreviere venita din limba engleza. Pe scurt, Y.O.L.O = You only live once. Si in cazul in care nu stiti engleza, traducerea ar fi „Traiesti o singura data”. Ok, acum stim ce inseamna. Dar de ce ar folosi cineva abrevierea asta? Pai, haideti sa luam un context simplu.

bookzone.ro

Inainte de lucruri riscante

Urmeaza sa faceti ceva riscant. Urmeaza sa ii spuneti fetei de cared va place ce simtiti pentru ea. Sau urmeaza sa ii cereti sefului o marire de salariu. Aceste lucruri pot sfarsi bine, dar se pot termina prost, in acelasi timp. Depinde de noroc, dar si de curajul fiecaruia. Asa se face ca multi ajung sa spuna inainte de a face ceva riscant „YOLO”.

Daca stam sa ne gandim bine, corespondentul in limba romana ar fi sintagma „Fie ce-o fi”. Cand avem ceva de facut ce e posibil sa nu se sfarseasca bine, cam asa ceva spunem, nu? Adica cel putin asta ne-a venit noua. Desigur, mai e si varianta cu limbaj licentios, respectiv „Bag p…”. V-ati prins voi care este. Depinde de fiecare pe care alege sa o utilizeze.

Din ce in ce mai multe abrevieri

Probabil sunt multi printre voi care acum se gandesc „Pai cine naiba ar zice YOLO in loc de Fie ce-o fi?”. Sa stiti ca sunt foarte multi, pentru ca e mai usor de zis. Si ca aceasta abreviere sunt multe, multe altele, care au intrat deja in vorbirea de zi cu zi. Noi chiar am inceput un soi de serie, in care le explicam rand pe rand.

Am inceput deja cu clasicele LMAO, ROFL, din astea ce se utilizau pe Yahoo Messenger. Apoi am trecut si la sheesh, care nu ed neaparat o abreviere, cat mai mult o onomatopee pe care o folosesc foarte mult tinerii din ziua de azi. Ce sa mai zicem? Limbajul se schimba din ce in ce mai des. Si va trebui sa tinem si noi pasul. Altfel, riscam sa ajungem sa nu ii mai intelegem pe unii tineri din ziua de azi, care utilizeaza des cuvinte noi. Si aici se termina si articolul nostru in care v-am spus ce inseamna YOLO. Va asteptam si pe pagina de Facebook. Poate ne mai dati idei si de alte articole in care vorbim despre noutatile din limba romana si nu numai.

1 thought on “Ce inseamna YOLO?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!