Ce inseamna WWW?

nemira.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna WWW? Desi e vorba de o simpla prescurtare, alcatuita din aceeasi litera repetata de 3 ori, pentru multi adevarata definitie pare sa fie inca in ceata. De aceea, ne-am gandit sa scriem acest articol scurt, in care sa scoatem la lumina care e treaba. Ce inseamna aceasta abreviere? La ce se refera? E cat se poate de simplu, veti vedea. Acestea fiind spuse, haideti sa incepem articolul propriu-zis.

Ce inseamna WWW?

ce inseamna WWW
ce inseamna WWW

Ma uitam zilele trecute la emisiunea lui Dan Negru Tu Urmezi si am auzit tot felul de intrebari. Unele usoare, unele grele. Printre cele din categoria „usoare”, s-a numarat si „Ce inseamna prescurtarea WWW?”. Respectivul concurent nu a stiut sa raspunda, surprinzator. Desi, teoretic, facea parte din cei ce folosesc Internetul zi de zi. Insa na, avand in vedere emotiile, e de inteles. Uneori pana si cele mai usoare intrebari ni se par cat se poate de grele. Mai ales daca avem lumina reflectoarelor asupra noastra…

fabricadegratare.ro

Revenind insa, va putem spune ca WWW este o prescurtare provenita din limba engleza. La fel ca si prescurtarea VIP sau multe altele. Si acum vine o parte interesanta. Desi este vorba despre aceeasi litera de mai multe ori, fiecare repetare se refera la un cuvant cu totul si cu totul nou. Astfel, avem asa:

bookzone.ro

edenboutique.ro/

-prima litera se refera la cuvantul „world”

-a 2-a litera la cuvantul „wide”

edenboutique.ro/

-a 3-a litera la cuvantul „web”

WWW sau World Wide Web

Astfel, aflam ca WWW inseamna „World Wide Web”. Pana acum ceva timp, toata lumea care umbla pe net folosea aceasta prescurtare, atunci cand voia sa intre pe vreun site anume. Se punea acest www inainte de orice adresa de site. Dar, in ultimul timp, lumea s-a obisnuit sa scrie direct numesite.com, de exemplu.

Si e mai usor asa, pentru ca economisesti timp. Bine, vorbim de 1-2 secunde, dar na…Traim intr-o societate in care se merge pe ideea de rapiditate, de viteza. Cu acest lucru incheiem si noi articolul nostru de astazi. Daca mai apar termeni din astia pe care sa ii vedem in emisiunea Tu Urmezi a lui Dan Negru, poate ca o sa mai scriem articole. Ne gasiti si pe IG.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!