Ce inseamna ntur? E cuvantul care te salveaza la jocul Fazan!

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna ntur? E cuvantul care te salveaza la jocul Fazan! Multa vreme s-a crezut ca odata ce te joci acest jocp e care probabil multi dintre noi ni-l aducem aminte din copilarie si se ajunge la cuvantul „restaurant”, s-a teminat. De ce? Pai, nu exista un cuvant care sa inceapa cu nt. Si totusi, se pare ca acesta exista. Iar despre el vom discuta rapid in randurile urmatoare. Acestea fiind spuse, bagati rapid o lingurita de miere de Manuka sau ce altceva mai aveti dulce la indemana (sau nedulce, daca n-aveti voie) si haideti sa vedem care e treaba.

bookzone.ro

Ce inseamna ntur? E cuvantul care te salveaza la jocul Fazan!

Ce inseamna ntur
Ce inseamna ntur

Ah, Fazanul, unul din jocurile copilariei. Da, din pacate nu prea am mai auzit copiii din ziua de astazi sa vrea sa se joace asa ceva. Acum au alte interese, cea mai mare parte din ele desfasurandu-se in fata ecranelor. Dar, pe vremea cand telefoanele si tabeltele nu existau, copiii se jucau fel de fel de joculete haioase. Printre ele se numara si Fazanul, un joc cu si despre cuvinte. Pe scurt, se incepea de la un cuvant, iar persoana care urma dupa tine trebuia sa spuna unul nou, pornind de la ultimele 2 litere ale respectivului cuvant. De exemplu, sa spunem ca se incepea cu cuvantul „fazan”. Cel sau cea ce urma dupa tine, trebuie sa se gandeasca la un cuvant ale carui prime 2 litere sa fie „an”. De exemplu „antipatic”. Si tot asa.

Evident, posibilitatile erau aproape nelimitate. Pentru ca in limba romana exista numeroase cuvinte sau expresii haioase. Insa, atunci cand un cuvant aparea in scena, toti stiau ca gata, jocul s-a terminat. Este vorba despre cuvantul „restaurant”. Nimeni care urma dupa o persoana ce tocmai a spus acest cuvant nu avea ce sa faca in afara de a-si accepta infrangerea. Si totusi, iata ca exista si un cuvant salvator. Este vorba despre „ntur”.

bookzone.ro

Si totusi, care e definitia cuvantului „ntur”?

Probabil ca multi habar n-aveti de acest cuvant. Sau credeti ca glumim sau ca l-am inventat noi. Insa nu, daca va uitati intr-un dictionar, veti vedea ca acest cuvant exista. Da, chiar daca nu seamana cu unul real. Este vorba despre o interjectie, care se refera la sunetul trilurilor randunicilor. Acest cuvant poate salva pe oricine de la asa-zisa infrangere de care au avut parte multi jucatori.

E un cuvant foarte rar. Sansele sa auziti pe cineva pronuntandu-l sau aducandu-l in discutie sunt aproape inexistente. Desigur, si-a capatat putina popularitate in randurul jucatorilor de Fazan. Insa, cam atat. Si aici ne incheiem si noi prezentul articol in care v-am spus ce inseamna ntur.

1 thought on “Ce inseamna ntur? E cuvantul care te salveaza la jocul Fazan!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!