Atentie cu Intentie de Dragos Patraru Rezumat si Recenzie

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Atentie cu Intentie de Dragos Patraru reprezinta o lucrare interesanta despre una dintre cele mai de pret avutii pe care noi, oamenii contemporani, le detinem. Uneori, aproape fara sa ne dam seama. In randurile urmatoare vom vorbi despre cartea lui Dragos Patraru si despre ce anume contine.

bookzone.ro

Si pentru ca ati ajuns aici, la noi pe site, vrem sa va si rasplatim. Tocmai de aceea, va putem spune ca va puteti lua chiar acum aceasta carte, cu reducere, din aceasta librarie online. E aproape imposibil sa nu fi auzit de ea. Se numara printre locurile de top de unde pasionatii de lectura cumpara lunar. Are si diverse promotii. Uneori si transport gratuit. Depinde de cand cititi voi articolul acesta, desigur. Intrati la ei si vedeti. A, si sa stiti ca va mai puteti achizitiona aceasta carte si de aici. Revenind insa, haideti sa vedem care e treaba cu noua carte a domnului Patraru.

Atentie cu Intentie de Dragos Patraru rezumat si Recenzie

Atentie cu Intentie de Dragos Patraru
Atentie cu Intentie de Dragos Patraru

Daca ar fi sa va intrebam acum care este cea mai mare putere pe care o avem noi, oamenii, in aceste clipe, probabil ca am primi raspunsuri destul de variate. De la bani, la statut social, la forta bruta si alte raspunsuri de genul. Probabil foarte putini ar aduce in discutie atentia. Da, capacitatea noastra de a ne focusa in diverse directii. Este mult mai valoroasa decat ne putem inchipui. Pentru ca, odata ce ai atentia cuiva, poti face multe lucruri.

bookzone.ro

Sa luam ca exemplu o reclama oarecare pe care o vedem undeva. Daca este ceva ce ne interreseaza sau daca este facuta in asa fel incat sa ne intereseze, va avea atentia noastra. Ulterior, acel produs care ne este prezentat in respectiva reclama va putea deveni fix cel pe care sa il vrem noi neaparat. Practic, datorita faptului ca o reclama ne-a atras atentia, am bagat banii in buzunar si am cumparat un produs. Practic, acea reclama a avut putere asupra noastra pentru ca ne-a atras atentia. Iar exemplele de acest gen pot continua la nesfarsit. De aceea in marketing si publicitate de exemplu, cromatica conteaza. Unii se folosesc de culoarea mov, altii de culoarea roz si tot asa, pentru a aduce in discutie diverse emotii, diverse perceptii la nivel de subconstient si asa mai departe.

Ce vrea sa ne spuna

Ok, asadar aflam cat de importanta este atentia noastra citind cartea Atentie cu Intentie de Dragos Patraru. Insa, ce facem mai departe? Sfatul, daca l-am putea numi asa vin chiar din titlul acestei carti. Stim ca atentia este o putere. Asa ca trebuie sa avem intentia sa o utilizam spre ceea ce conteaza. Ne place faptul ca Dragos aduce in discutie si aceasta tema a puterii prezentului, despre care s-a mai discutat si in cartea Manifest. Tot ceea ce putem sa facem in prezent, toate caramizile pe care le punem pas cu paz azi vor reprrezenta fundatia de maine. Si poate ca noi nu vom mai fi, insa vor ramane in urma copiii nostri dragi. Iar acestia merita tot ce e mai bun.

Insa, daca nu vreti sa va ganditi atat de departe si nu aveti de gand sa faceti din viitor o prioritate, neaparat, nu este niciun fel de problema. Veti gasi idei indeajuns de bune in cartea lui Dragos Patraru de la Starea Natiei, astfel incat sa va puteti face prezentul un loc mai bun pentru voi, dar si pentru cei dragi. Vedeti voi, in ziua de astazi, par sa apara din ce in ce mai multe lucruri in toate domeniile. Fiecare in parte isi doreste atentia noastra. Dar, daca am reusi sa o acordam doar lucrurilor care conteaza cu adevarat?

Nu totul merita atentia noasta, dupa cum vom invata din cartea Atentie cu Intentie de Dragos Patraru

Existe 2 tipologii de oameni: cei care vor sa fie intotdeauna in trend, sa stie tot ce misca, sa fie la curent cu tot ce se lanseaa sau iese pe piata si cei pe care nu ii intereseaza decat ceea ce tine strict de domeniul lor de activitate si poate si de cateva hobby-uri pe langa. Carre credeti ca este mai castigat? Noi v-am spune ca cei din a 2-a categorrie, desi e posibil sa vi se para un raspuns bizar. Cand te imparti in n directii, la un moment dat ajungi sa obosesti. Ajungi la burnout sau si mai rau, in depresie. Tocmai de aceea, este ideal sa stii cand sa fii atent/a si cand nu. Iar aceasta este nu doar o putere, ci chiar o superputere.

Viata ta se poate schimba in bine daca nu stai sa iti imparti atentia in foarte multe locuri, unele dintre ele care chiar nu te ajuta sub nicio forma. Stii vorba aia cu less is more, nu? Se aplica foarte, foarte usor si aici. Incearca sa te gandesti de fiecare data cand vezi ca te afunzi in diverse domenii sau in diverse subiecte daca ai si ceva de castigat. Iar daca nu gasesti niciun lucru bun, atunci poate ca ar fi cazul sa te distantezi. N-o sa iti dea nimeni nicio medalie daca stii totul din toate domeniile. Desigur, aici vorbim si de cazul in care iti permiti sa faci acest lucru. Poate ai un job care iti solicita faptul acesta de a fi atent in toate directiile. Atunci discutam despre cu totul si cu totul altceva. Desigur, puteti afla mai multe detalii despre toate acestea citind cartea Atentie cu intentie de Dragos Patraru.

Cine este Dragos Patraru?

Dragos Patraru este un jurnalist in varsta de 45 de ani. Printre cele mai vizibile proiecte ale dansului se numara emisiunea Starea Natiei. Aceasta a fost prezenta in grilele mai multor posturi de televiziune din Romania. Acum insa, aceasta se desfasoara exclusiv pe YouTube. Domnul patraru a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe prroiecte legate de Starea Natiei. Putem aminti Starea Sanatatii, o serie de video-uri legate de ceea ce mancam.

Ne place si Cafeneau Natiei, un un loc unde toti admiratorii lui Dragos Patrearu se pot strange sa bea o cafea buna. Iar acum, iata ca jurnalistul s-a lansat si in lumea literara. Ramane de vazut cum va primi lumea cartea dansului, Atentie cu Intentie. Daca ati citit-o, ne puteti spune si noua in sectiunea de comentarii cum vi s-a parut.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!