flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna habibi, de fapt? Sigur ati auzit acest cuvant in ultima vreme, avand in vedere amploarea pe care a luat-o. De unde pana unde? Pai, a fost si inca este un trend cu „Habibi, come to Dubai” pe TikTok si de aici s-a intensificat interesul pentru acest cuvant simplu, in aparenta. Haideti sa vedem si noi in articolul de astazi care e treaba cu el.

bookzone.ro

Ce inseamna habibi, de fapt?

ce inseamna habibi
ce inseamna habibi

O sa fim cat se poate de concisi. Habibi inseamna „dragul meu” in araba. Da, atat de simplu este. Asa cum doamnele si domnisoarele din Romania aleg sa isi mai alinte barbatul vietii lor cu „Dragule” sau „Dragul meu”, asa araboaicele si nu numai aleg sa spuna „Habibi”. Si cam aceasta ar fi toata treaba cu cuvantul acesta pe care il auzim din ce in ce mai des in jurul nostru. Tinem minte ca acum ceva timp, era la moda sa spui „Darling”, ca alint, adica varianta in limba engleza.

Acum, se pare ca lucrurile s-au schimbat si totul s-a dus foarte mult spre partea orientala. Astfel, cuvantul habibi nu e singurul din limba araba care faced furori la nivelul Romaniei. Sigur ati auzit si de yalla. A facut pana si Inna o melodie cu titlul acesta, acum niste timp.

bookzone.ro

La feminin cum se spune?

Ne-am gandit si la un bonus al articolului, ca parca prea era scurt si nu ne placea. Asa ca ne-am gandit sa va spunem si cum se spune la feminin. Adica bun, doamnele si domnisoarele care au ajuns sa ne citeasca acest articol, stiu cum se spune dragul meu in araba. Dar daca domnii vor sa le alinte pe ale lor tot in araba, cum sa spuna? Ei bine, fiti atenti domnilor, caci nu e tare greu. Habibi la feminin este habibati.

Si cu aceasta informatie, terminam si noi acest articol in care v-am spus ce inseamna habibi, de fapt. Daca vi s-a parut un articol util, nu uitati ca ii puteti da un share la story sau pe alte retele de socializare, sa ne simtim si noi bine ca ne citeste lumea. Ne gasiti si pe Instagram.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!