Ce inseamna No Cap? E o sintagma din engleza

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna No Cap? E o sintagma din limba engleza, cared se pare ca incepe sa capete din ce mai mult teren si in vorbirea de zi cu zi a noastra, a romanilor. Stand atat de mult in mediul online, in care engleza e limba universala, adesea se intampla sa preluam diversi termeni si sa incepem sa ii utilizam in detrimentul variantelor romanesti. In randurile urmatoare, vom vedea ce inseamna No Cap, dar si ce variante in limba romana am avea.

bookzone.ro

Ce inseamna No Cap?

ce inseamna no cap
ce inseamna no cap

Daca ar fi sa bagam pe Google Translate aceste doua cuvinte sau sa intrebam pe oricine stie o boaba de engleza, ne-ar spune ca no cap inseamna „fara palarie”, intr-o traducere mot-a-mot. Insa, dupa cum bine stim, exista unele expresii care nu se traduc asa, cuvant cu cuvant. In schimb, ele au o definitie aparte, pe care trebuie sa o stii in prealabil, mai ales daca traduci diverse texte. Asa e si aceasta.

Astfel, trebuie sa stiti ca no cap inseamna fara vrajeala. Da, cam asa s-ar traduce corect aceasta sintagma, pe cared tinerii din Romania au inceput sa o utilizeze din ce in ce mai des. Cand se spune no cap? Ei bine, de obicei dupa ce zici ceva ce poate parea asa…putin tras de par. De exemplu „Ieri am fost la piscina si am agatat 2 fete”. De obicei, ai spune un „fara vrajeala”, ca sa te creada tovarasii, dar de la o vreme, probabil ca spui „no cap” ca doar asa e trendul…

bookzone.ro

E de la TikTok

De cand cu TikTok-ul in Romania, au intrat tot felul de termeni in atentia generala. Si, vrand, nevrand, unii au inceput sa ii utilizeze, in detrimentul celor din limba romana. Asa se face ca avem astazi in vorbira de zi cu zi termeni precum glow up sau sheesh. Daca nici acestea nu va par cunoscute, stati linistiti. Noi am scris niste articole si pentru ele.

Avem deja un soi de serie. In articolele din ea, incercam sa abordam tot felul de neologisme din acestea pe care le mai auzim si noi. Si incercam sa explicam pe scurt cam cum sta treaba cu ele, de fapt. Si aici se termina si articolul nostru. Daca mai stiti astfel de termeni, ne puteti lasa la comentarii sugestiile. Sau pe pagina de Facebook, desigur. Iar daca stim din prima la ce se refera, ne apucam sa scriem articolele explicative. Si si daca nu stim din prima, o sa incercam sa ne interesam, astfel incat sa putem sa scriem noi articole.

4 thoughts on “Ce inseamna No Cap? E o sintagma din engleza

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!