Caiet de vacanta Matematica Clasa 5 de Maria Zaharia – Recenzie

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Caiet de vacanta Matematica Clasa 5 de Maria Zaharia este, dupa cum i-o spune insusi titlul, o unealta numai buna pentru cei mici, pe perioada vacantei mari. De ce? Ei bine, stim cu totii ce se intampla vara: dorinta copiilor de a invata se prabuseste devastator si cu greu se mai ridica de la pamant. Cei mici sunt de parere ca daca nu se mai duc la scoala, nu mai trebuie sa exerseze.

bookzone.ro

Noi, cei care am trecut prin scoala si mai stim cate ceva, ne dam seama ca daca nu exersam tot timpul, fie ca o facem jumatate de ora pe zi sau mai mult, nu prea e bine. Ca dupa, cand o sa ne apucam dintr-odata, ne va fi mult mai greu. Si de aceea consideram util acesta caiet de vacanta pentru gimnaziu. Si daca tot ati ajuns la articolul nostru, va putem spune ca il gasiti la un pret bun in aceasta librarie online. Haideti sa trecem si la recenzia propriu-zisa.

Caiet de vacanta Matematica Clasa 5 de Maria Zaharia – Recenzie

Caiet de vacanta Matematica Clasa 5 de Maria Zaharia
Caiet de vacanta Matematica Clasa 5 de Maria Zaharia

Nu vrem ca ai nostri copii sa fie niste roboti si sa invete mecanic, nu-i asa? Din fericire, stilul acestui caiet de vacanta la mate este unul care ii va ajuta sa gandeasca asa cum trebuie. Din start va spunem ca el este structurat in doua parti: una pentru algebra si una pentru geometrie. Practic, dupa ce va parcurge intregul caiet, elevul/eleva va ramane cu siguranta cu un bagaj destul de bun de cunostinte. Gasim notiuni despre scrierea si citirea numerelor naturale sau despre reprezentarea numerelor pe axa, comparare, ordonare, estimari, dar si aproximari. Practic, tot ce trebuie despre aceasta parte dintr-ale matematicii.

bookzone.ro

Dupa aceea, elevii care vor cumpara acest Caiet de vacanta Matematica Clasa 5 de Maria Zaharia vor gasi in el si informatii despre scrierea in baza 10. In acelasi timp, vor gasi si despre scrierea in baza 2. Desigur, nici operatiile cu numere naturale nu vor fi lasate deoparte, pentru ca stim cat de trebuincioase se vor dovedi a fi. Primul capitol se termina cu metodele artimetice de rezolvare a problemelor si cu divizibilitatea numerelor naturale.

Al 2-lea capitol de algebra

In capitolul 2, autorea vorbeste despre totalitatea fractiilor. Aici, desigur, vorbim si de fractiile ordinale, cat si de cele zecimale. De asemenea, avem informatii si despre cel mai mare divizor comun a doua numere naturale. Sau despre cel mai mic multiplu comun a doua numere naturale. Gasim si lucruri despre numarul rational pozitiv sau despre problemele de organizare a datelor. Gasim si notiuni despre frecventa si diverse lucruri despre datele statistice.

Si cam atat avem in ceea ce priveste algebra. Dar in acest Caiet de vacanta Matematica Clasa 5 de Maria Zaharia, dupa cum v-am spus, avem parte si de notiuni de geometrie. Pentru ca o buna intelegere a stiintei exacte numita matematica nu se poate face fara a stapani notiuni din ambele. Haideti sa vedem ce putem gasi si aici.

Elementele de geometrie

In partea cu geometria, se trateaza totul, de la cele mai simple lucruri si teoreme si pana la cele mai complicate. Vorbim aici de punct, dreapta, plan, semiplan, care sunt dintre cele mai usoare, pana la urma. Insa, pe masura ce parcurgem paginile acestui caiet de vacanta, ajungem si la notiuni de genul segmentelor congruente, unghiurile congruente.

Sunt si notiuni despre unitatile de masura pentru arie, cu aria patratului si aria dreptunghiului. Avem si notiuni despre unitatile de masura pentru volum, voumul cubului, dar si volumul paralelipipedului drepunghic. Practic, in acest caiet de vacanta se gaseste totul. Prichindeii vor avea notiuni din tot ce le va trebui la scoala. Daca vi se pare un caiet de vacanta util, atunci nu uitati ca puteti sa il luati de pe site-ul pe care vi l-am propus mai sus. Daca vreti si ceva legat de limba romana, va recomandam aceasta carte de gramatica.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!