Ce inseamna ASL PLS?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna ASL PLS? E vorba de o expresie care se folosea foarte mult pe vremea cand Facebook-ul, de exemplu, abia, abia daca era la statutul de idee. E vorba despre acea era, cand Internetul pe telefoane era doar un vis umed. Pe atunci, de baza era reteaua de socializare MIRC. Daca aveti sub 20 de ani, probabil ca e prima data cand auziti de asa ceva. Dar nu-i problema. Vom afla tot ce trebuie din randurile urmatoare.

bookzone.ro

Ce inseamna ASL PLS?

ce inseamna ASL PLS
ce inseamna ASL PLS

Stie deja toata lumea ca retelele de socializare sunt folosite si ca sa agati. Adica nu se mai asteapta nimeni sa intre pe Instagram doar ca sa vada diverse locuri instagramabile. Se mai uita si dupa alte lucruri sau dupa alte persoane. Sunt foarte multi cei ce le folosesc si ca sa isi gaseasca un potential partener sau o potentiala partenera de viata. E destul de usor. Vezi profilul persoanei respective si te bagi in seama. Dupa, daca ai noroc, e posibil sa ted vezi si in viata reala si de acolo sa porneasca totul. Asa se intampla si pe vremea MIRC-ului, atunci cand lumea cauta distractie, pe langa socializare.

Si pe acest MIRC, un soi de Facebook-ul/Instagram-ul/TikTok-ul zilelor noastre, existau tot felul de acronime, de prescurtari pe care doar utilizatorii le stiau. Asa cum de exemplu, pe TikTok e populara sintagma no cap, asa era ASL PLS pe MIRC. Una dintre multele expresii ce intrau in limbajul tinerilor si nu numai aproape instant. Dar ce inseamna ASL PLS, de fapt? E cat se poate de simplu. E un soi de…interogatoriu in 6 litere. Asa ne place noua sa il numim. De ce? Pai, haideti sa vedem ce inseamna fiecare litera in parte.

bookzone.ro

ASL PLS, o expresie ca un interogatoriu

Sa o luam cu inceputul. Primele 3 litere din expresie inseamna fiecare cate ceva. Ultimele 3 inglobeaza un singur cuvant. Asadar, avem asa. A-ul, prima litera, inseamna age in engleza si varsta in romana. DUpa, S-ul se refera la barbat/femeie, iar L-ul vine de la language sau limba in romana. Dupa, PLS-ul de dupa vine de la please sau „Te rog” in limba romana.

Practic, daca ar fi sa nu mai folosim abrevierea, ASL PLS inseamna „Age, Gender, Language Please”. Iar in romana „Varsta, genul si limbva vorbita, te rog”. Era un soi de interogatoriu, dupa cum bine v-am spus. Practic, lumea nu voia sa piarda timpul. Voia sa vada, in primul rand, daca are rost sa continue conversatia. Daca dupa ASL PLS, aflai ca tu ca baiat vorbesti cu un alt baiat, sansele sa continue conversatia erau destul de mici. Pentru ca toata lumea isi cauta un partener pentru altceva, nu neaparat doar pentru o discutie relaxanta, daca ne intelegeti. Si cam asta era treaba cu ASL PLS pe vremuri, cand nimeni nu stia ca aceste retele sociale vor ajunge asa de populare. Si vor exista atat de multe, fiecare cu particularitatile sale. Urmasii lui ASL PLS de pe MIRC au fost LOL, ROFL SI LMAO de pe Yahoo Messenger, care la fel, au devenit un soi de limbaj comun pentru utilizatorii respectivului serviciu de mesagerie. Daca mai aveti astfel de abrevieri de care va aduceti aminte, ne puteti spune aici sau pe IG.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!