Ce inseamna prescurtarea tbh?
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna prescurtarea tbh? Am vazut ca din ce in ce mai multi romani au ajuns sa o foloseasca in mesajele lor de pe retelele de socializare si nu numai. Fiind in timpurile in care suntem, e deja de la sine inteles ca multi termeni din limba romana, multe expresii romanesti, dar si multe sintagme au fost inlocuite cu unele din engleza. Cel putin cand vorbim de limbajul informal, intre prieteni, rude si apropiati. Asa se face ca a aparut si aceasta „tbh”. Dupa cum v-ati dat seama probabil, este o prescurtare usoara. Una care vine din engleza, aceasta limba universala deja, pe care ar trebui sa o stim cu totii, usor, usor. Haideti sa vedem si ce inseamna.

bookzone.ro

Ce inseamna prescurtarea tbh?

ce inseamna prescurtarea tbh
ce inseamna prescurtarea tbh

Bun, ca vine din engleza deja am aflat. Dar…ce inseamna prescurtarea tbh, mai exact? Pai, in primul rand, trebuie sa stiti ca vine de la sintagma „to be honest”. In traducere, ar insemna „sa fiu sincer/a”. Atat. Asta este tot. Asta inseamna aceasta abreviere, care, dupa cum v-am spus, a intrat in vocabularul de pe net din ce in ce mai mult…

Haideti sa vedem si un exemplu…Sa spunem ca vorbiti cu un prieten si el va spune „Ma, sa stii ca mie imi place tare mult Doctor Who. E si cu actiune, si cu drama, si cu comedie. Ce sa mai…un serial complet, de-a dreptul.” Replica voastra, in loc sa fie „Da ma, sa stii ca si mie imi place serialul Doctor Who, daca e sa fiu sincer pana la capat”, poate la fel de bine sa fie una mult mai scurta. De exemplu: „Da, ma, si mie imi place Doctor Who, tbh.”

bookzone.ro

Dar, de ce?

Si poate sunt printre voi multi aparatori ai limbii romane, care acum se intreaba indignati: „Pai in loc sa spui frumos sa fiu sincer/a, tu bagi 3 litere din astea aiurea?”. Ei bine, pe net, da, cam asta e ideea, pentru ca toata lumea vrea sa economiseasca timp, dintr-un motiv sau altul. Probabil multi, daca ar putea, ar vrea sa poata sa spuna tot cu ajutorul unui singur cuvant…

De aceea noi am inceput de niste timp sa tot discutam aici despre prescurtarile care au intrat in limbajul de zi cu zi de pe net. Sigur sunt foarte multi care habar nu au care e treaba si poate le e rusine sa intrebe. Dar nu-i problema, caci gasesc aici la noi articole despre acesti termeni si puteti sa va informati linistiti. Daca vi s-a parut util articolul acesta, stiti deja ca puteti sa il distribuiti pe deja popularul Facebook. Sau si pe Instagram, daca aveti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!