Ce inseamna o sesiune de Q&A?
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna o sesiune de Q&A? In ziua de astazi, in care apar din ce in ce mai multi specialisti in diverse domenii sau pur si simplu oameni care au realizat ceva si, prin urmare, au ceva de spus, aceasta sintagma a devenit din ce in ce mai uzitata. Insa, la ce se refera aceasta, de fapt? Vom afla si noi, impreuna, din cadrul articolului pe care vi-l propunem astazi spre lecturare. Acestea fiind spuse, haideti sa vedem cam despre ce ar putea sa fie vorba. Sa incepem.

bookzone.ro

Ce inseamna o sesiune de Q&A?

Ce inseamna o sesiune de Q&A
Ce inseamna o sesiune de Q&A

In vremurile noastre, sa fii mai aproape de toti cei ce conteaza a devenit facil. Putem sa comunicam cu persoanele dragi, dar si cu cei pe care ii apreciem din punct de vedere profesional. Sau din punct de vedere al divertismentului pe care il ofera. Aceste persoane sunt acelea de la care ne dorim sa aflam mai multe lucruri, pentru ca suntem pasionati de aceleasi domenii, in principiu. Haideti sa luam un exemplu simplu:

Sa spunem ca vrem sa devenim influenceri, un job tot mai la moda in ultimii ani. Pana aici, e bine ca avem o dorinta, nu? Doar ca, ce sa facem mai departe? Ce camera sa ne luam? Sau e bun telefonul nostru mobil si atat? Ce trepied sa cumparam? Dar si ce subiecte sa abordam, astfel incat lumea sa vina la noi si sa ne dea un Subscribe sau un Follow, dupa caz? Toate acestea sunt intrebari foarte bune. Sunt intrebari la care cei mai in masura sa ne raspunda ar fi tot niste influenceri, care sunt in acest domeniu de niste timp si care, evident, stiu care e treaba.

bookzone.ro

Intrebarile de la fani

Pentru a le putea pune aceste intrebari, respectivii influenceri pot face o sesiune de Q&A, pe care sa o filmeze sau pe care sa o pune pe InstaStory. Ce inseamna o sesiune de Q&A, pana la urma? Pai, se refera la o sesiune de intrebari si de raspunsuri. Cei ce vor sa afle lucruri noi intreaba, iar cei ce sunt in masura sa raspunda, o fac, aducand lumina in dificultatile celor din prima categorie.

Si decat sa stea in privat sa raspunda fiecaruia, ei aleg intrebarile care se repeta cel mai des. Si raspund la ele in cadrul unei astfel de sesiuni. Iar daca nu e de ajuns, pot face si o a 2-a si tot asa. Aceste sesiuni se fac si dupa diverse evenimente, prezentari si asa mai departe. Persoana sau persoanele ce au luat cuvantul, asteapta la final ca cei aflati in sala sa le adreseze intrebari despre subiectul sau subiectele prezentate. Si la facultate sunt astfel de sesiuni, care se numesc fix asa. Este vorba in principiu despre acele facultati cu specializari in limba engleza. Si ca tot am adus in discutie limba lui Shakespeare, haideti sa vedem si ce inseamna cele doua litere Q si A.

Termen provenind in limba engleza

La fel ca multi alti termeni pe care i-am adoptat in limbajul uzual, aproape fara sa ne dam seama si ideea de sesiune de Q&A vine din limba engleza. Litera Q vine de la „questions”, care, in engleza, inseamna intrebari. Iar litera A vine de la „Answers” care, in engleza, inseamna raspunsuri.

Astfel, daca ar fi sa traducem in romana, ar veni „sesiune de intrebari si de raspunsuri”. Unii dintre voi ati putea spune ca mai bine asa, ca suna mai neaos. Da si nu. Depinde de preferintele fiecaruia, desigur. In ultimul timp, mai ales in mediul de business, suna mai bine sa spui „Vom participa la o sesiune de Q&A”, decat „Vom participa la o sesiune de intrebari si de raspunsuri”. Sau cel putin, asa spun multi. De aceea, sansele de a da peste aceasta sintagma sunt mult mai mari.

Nu va mai spunem ca tinerilor li se pare mai usor sa adopte aceasta sintagma. De ce? Pai, pentru ca e si mai scurta si e in engleza. Iar engleza pentru ei a devenit un soi de a 2-a limba, sau chiar limba principala. Ca o scurta paranteza, nu de putine ori am auzit cazuri in care multi tineri stiau termeni in engleza, insa parca nu isi putea aduce aminte respectivele cuvinte in engleza. Si aici incheiem si noi acest articol scurt, care speram ca v-a ajutat. Daca v-a fost util, nu uitati ca il puteti da mai departe si pe Facebook, de exemplu, sa afle si altii ce inseamna o sesiune de Q&A.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!