Jocul de societate Cameleonul – Cum se joaca?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Jocul de societate Cameleonul – Cum se joaca? Nu sunt grele regulile, sa stiti. Iar distractia ce poate sa iasa intr-o seara in care aveti pe masa Cameleonul e uriasa. V-o spun din proprie experenta. La inceput eram tare sceptic, dar apoi, am vazut ca e superb si amuzant. Dar gata, lasam introducerile si trecem direct la subiect. Va voi expune in randurile urmatoare generalitatile despre joc, apoi regulile. Si, ca semn de multumire ca ati ajuns sa imi cititi articolul, va las si un loc de unde am luat jocul la un pret bun. Basca, mai primiti si un cupon de 5 lei pe site-ul de care vorbescAcestea fiind spuse, permiteti-mi sa incep.

bookzone.ro

Jocul de societate Cameleonul
Jocul de societate Cameleonul

Jocul de societate Cameleonul

Ce imi place mie la jocul de societate Cameleonul e ca poti sa castigi in mai multe feluri. Am tot avut jocuri in care ti se spunea clar ca trebuie sa faci nu stiu ce, ca sa castigi. Adica, aveai o singura modalitate de a ajunge la final din postura de castigator al rundei. Aici poti in mai multe feluri, ceea ce, dupa mine, nu poate sa fie decat un plus. Inainte de inceperea jocului, unul dintre participanti va fi Cameleonul, adica cel ce trebuie sa se camufleze, ca sa poata vana cu usurinta cuvantul secret. Astfel, daca va vine voua randul sa fiti Cameleonul si reusiti sa il ghiciti, ati castigat.

Dar, daca nu vi s-a atribuit voua titulatura de Cameleon al jocului, va trebui sa va puneti in apllicare simturile de Sherlock Holmes. Cu alted cuvinte, va trebui sa va dati seama care dintre colegii de joc este adevaratul Cameleon si sa il demascati, ulterior. Una peste alta, trebuie sa fiti neutri, sa nu aveti expresii faciale evidente si sa asteptati. Cam acestea ar fi necesarele pentru joculet.

bookzone.ro

Ce vine in cutie?

Daca va hotarati sa achizitionati jocul de societate Cameleonul, trebuie sa stiti ca acesta va veni cu intructiunile de joc, un marker (credeti-ma, o sa fie folositor), 2 zaruri si 57 de cartonase pentru diverse utilizari pe parcurs. Acesta ar fi intregul continut. Dupa ce va asezati comod si cineva isi alege titulatura de Cameleon al jocului, incepe distractia propriu-zisa. Si aceasta continua pana cand unul din jucatori ajunge sa aiba 10 puncte. Atunci se pune stop, se strang maini si eventual se fac pregatiri pentru un nou joc, daca se mai vrea.

Cati jucatori pot fi la Cameleon? Ideal ar fi sa existe 4, 5 sau hai 6 jucatori pentru o experienta optima. In prima parte a jocului, trebuie sa va impartiti intre voi cartonasele care practic va vor spune de care parte a baricadei veti fi: Cameleon sau nu. Dupa ce fiecare are un cartonas, trebuie sa alegeti care din voi va fi cel care va da cu zarurile si cel care intoarce unul din cartonasele Categorie. In functie de rezultat, veti putea localiza cuvantul secret.

Nu fiti prea evidenti in jocul de societate Cameleonul

Dupa ce se stie acel cuvant in jurul caruia se invarte jocul de societate Cameleonul, va trebui ca fiecare dintre voi, cei ce il jucati sa spuna un alt cuvant care sa fie cat de cat apropiat de cel secret. Adica din acelasi domeniu, daca e s-o spunem asa. De exemplu, daca aveti cuvantul secret „masina”, puteti sa spuneti „mecanic”, „roata”, „parbriz” si altele asemenea. Dupa ce se termina si aceasta etapa, se va trece la dezvaluirea identitatii Cameleonului.

Jucatorul care are cele mai multe voturi, trebuie sa isi arate cartonasul. Si aici vine partea amuzanta. Daca e un cartonas cod, evident ca toti cei care l-au banuit se vor rusina si se va continua jocul. Dar, daca ei au avut dreptate si, intr-adevar persoana respectiva este Cameleonul, probabil ca va ganditi ca gata, s-a terminat runda. Total gresit! Cameleonul are o sansa de scapare. La fel cum si in salbaticie, chiar daca este prins, tot se poate camufla din nou pentru a scapa de pericol, si in acest superb joc de societate, lucrurile pot sta la fel. Daca reusested sa ghiceasca cuvantul secret, Cameleonul scapa…

Din Cameleon in Dealer

Si asa se continua jocul, cu un nou Cameleon in fiecare runda. Totul, pana cand unul din jucatori reuseste sa ajunga la 10 puncte. A, si inca o chestie: Cameleonul din anterioara runda va deveni Dealer in urmatoarea. El va fi cel cu zarurile si impartitul cartonaselor. Alte lucruri misto la jocul de societate Cameleonul e ca, pe langa categoriile normale, puteti sa va faceti si voi propriile categorii, fara probleme. Asa o sa existe intotdeauna un element care va va face sa continuati. In functie de grupul de prieteni cu care va jucati, veti putea alege niste categorii din ce in ce mai interesante. Tablita speciala si markerul despre care va spuneam la inceputul acestui articol se vor dovedi a fi utile.

Alte detalii despre joc pe care vi le mai putem spune ar fi ca in medie, o sesiune de joc ar dura undeva pana intr-un sfert de ora. Iar varsta minima pe care producatorul o recomanda ar fi 14 ani. Si cam atat am avut sa va spun despre acest joc care, sincer sa fiu, ne-a facut niste seri tare smechere mie si prietenilor mei. Daca vreti si voi sa il incercati, stiti unde sa va duceti. Doar v-am lasat la inceputul articolului de unde l-am luat eu.

 

2 thoughts on “Jocul de societate Cameleonul – Cum se joaca?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!