Ordonanta Militara de urgenta de pe 27 aprilie 2020
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ordonanta militara de urgenta de pe 27 aprilie 2020 este una care schimba totul. Va prezentam in continuare un articol din seria de actualitati. Masurile de ultima ora vor schimba, din nou, felul in care ne putem desfasura viata.

bookzone.ro

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a dat ultimele amanunte legate de cand se redeschid scolile in Romania, cand se dau Evaluarea Nationala si Bacalaureatul in 2020, dar si nou interval orar in care persoanele peste 65 de ani pot iesi afara. Detalii, in randurile ce urmeaza.

Ordonanta militara de urgenta de pe 27 aprilie 2020

Ordonanta militara de urgenta de pe 27 aprilie 2020
Ordonanta militara de urgenta de pe 27 aprilie 2020

Mare parte din prevederile acestei ordonante au facut referire la sistemul educational din Romania. Pana astazi, se dorea redeschiderea scolilor incepand cu data de 15 mai, atunci cand, teoretic, ar fi trebuit sa existe o relaxare a tuturor masurilor riguroase de pana acum. Ei bine, iata ca, odata cu noua ordonanta, situatia se schimba radical.

bookzone.ro

Astfel, scolile NU vor mai incepe in mai. Elevii vor sta acasa pana in toamna. Da, in septembrie abia se redeschid scolile. Pana atunci, toti vor sta acasa, iar orele se vor tine online. De asemenea, examenele se vor tine la datele la care au fost deja planificate. Evaluarea Nationala din 2020, dar si Bacalaureatul 2020 vor fi date normal. Incepand cu data de 2 iunie, elevii aflati in ani terminali, respectiv in clasa a 8-a si in clasa a 12-a, vor putea merge, totusi, la scoala. Atentie insa! Nu vor putea fi mai mult de 10 elevi intr-o sala de clasa si nu vor putea sta mai mult de 2 sau 3 ore.

Facultatile din Romania vor avea parte de acelasi tratament: NU se redeschid pana in octombrie. Astfel, sesiunea va avea loc online, detaliile urmand sa fie date de fiecare universitate in parte. Va fi interesant de vazut cum se vor putea da aceste examene pe net. Insa, vom mai vedea ce se decide pana atunci.

Varstnicii peste 65 de ani vor avea 2 intervale orare de iesit

Varstnicii peste 65 de ani aveau pana astazi un singur interval orar in care putea iesi, respectiv intre 11 dimineata si 13. Ei bine, situatia se schimba radical. Odata cu noua ordonanta, persoanele cu varsta de peste 65 de ani vor putea iesi astfel:

-dimineata, incepand cu ora 7 si pana la ora 11

-seara, incepand cu ora 19 si pana la ora 22

Acestea sunt unele dintre masurile noii ordonante. Ce parere aveti?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!