Cartea 7 zile fara ecrane vine in ajutorul tuturor parintilor

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Cartea 7 zile fara ecrane vine in ajutorul tuturor parintilor care pur si simplu nu mai stiu cum sa faca sa si-i apropie pe prichindei. Timpul e limitat intre job si familie, intr-adevar. Dar nu trebuie niciodata sa uitam ca cel putin primii ani din viata unui copil sunt foarte importanti. Atunci, ei trebuie sa inteleaga ca nu sunt singuri. Si, desi poate uneori n-o sa le placa totul, trebuie sa inteleaga ca spre binele lor, anumite lucruri trebuie folosite cu limite.

bookzone.ro

Altfel, riscam ca anii sa treaca si sa ajungem la concluzia ca nu prea ne cunoastem copiii. Si totul pentru ca n-am avut timp sa stam langa ei. Despre toate acestea, dar si despre ce putem face ca sa ii tinem totusi aproape de noi in randurile ce urmeaza, unde vom vorbi despre o super carte. Daca va grabiti, o putet lua chiar acum, la pret bun, de aici. Daca insa vreti sa mai aflati niste lucruri despre ea, haideti sa citim articolul.

Cartea 7 zile fara ecrane vine in ajutorul tuturor parintilor

Cartea 7 zile fara ecrane
Cartea 7 zile fara ecrane

Suntem in secolul vitezei, in care tehnologia se dezvolta cu o viteza ametitoare. Deja de la nici 3 anisori, copilasii parca vor descopere singuri ce face acel dispozitiv cu ecran. Si cum de se schimba lucruri pe el cand ating cu degetelele. Si usor, usor, de la o simpla curiozitate, se poate ajunge aproape fara sa vrem la o adevarata obsesie. Prichindeii ajung sa nu se mai simta bine daca nu stau cu orele lipiti de ecrane. Tot timpul in cautare de noi si noi activitati. Si stiti de ce se intampla aceste lucruri? Pentru ca nici noi, parintii, nu mai avem timp. Intre 2 task-uri, trei indatoriri si 4 lucruri de gandit pentru o zi, aproape ca nu ne mai putem gasi timp si pentru dragii nostri. Si atunci cand o facem, suntem atat de obositi, incat…parca nu mai intelegem nimic.

bookzone.ro

Asta e in contrapartida cu energia debordanta a celor mici. Ei vor tot timpul sa se joace, sa fie veseli si energici. Inca nu stiu ca viata de adult e asa plictisitoare incat nici nu ajungi sa mai faci ce iti place cu adevarat. Aceste probleme dintre parinti si copii au ajuns sa stea la baza unei noi stiinte, aceea a parentingului. Au aparut o gramada de lucrari, de la specialisti diversi, cum ar fi si cartea aceasta despre cum sa ne tinem copiii aproape. Dar pana sa ajungem in acel loc, continuam sa vorbim despre cartea 7 zile fara ecrane, care isi propune sa aduca niste idei numai bune de petrecere a timpului liber, in familie.

Am pierdut lupta cu ecranele?

Una dintre problemele ce apar des in toate cartile de parenting din Romania si nu numai este aceasta legata de timpul petrecut de copii in fata ecranelor. Care, ne place sau nu, este foarte mare. Pentru ca ne e si comod, trebuie sa recunoastem. Uneori, fiind prea obositi, mai degraba ii lasam sa se uite la niste desene animate pe tableta sau sa se joace vreun joculet. Dar, dupa cum v-am spus deja, ce e prea mult, strica… Asa ca mai e nevoie si de niste activitati intre parinti si copii, de care acestia sa isi aduca aminte cu placere.

Si aici vine cartea 7 zile fara ecrane, unde avem niste idei nastrusnice, venite din sistemul de invatamant din Danemarca. De ce tocmai din aceasta tara? Pentru ca este pe locul 2 in lume la Raportul Mondial al Starii de Fericire din anul 2022. Cartea coprinde tot felul de activitati, precum jocul Valvartej, Atelierul si multe, multe altele. Pe toate le veti putea descoperi in paginile acestei carti. Ne gasiti si pe IG, sa stiti.

 

2 thoughts on “Cartea 7 zile fara ecrane vine in ajutorul tuturor parintilor

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!