Dar Motan Viseaza de Cristina Andone

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Dar Motan Viseaza de Cristina Andone reprezinta inca o carte pentru copii din seria cu simpaticul motanel. In randurile ce urmeaza, vom vorbi pe scurt despre ce se intampla in ea si daca merita sa o cumparati sau nu. Acestea fiind spuse, permiteti-ne sa incepem.

bookzone.ro

Dar Motan Viseaza de Cristina Andone

Dar Motan Viseaza de Cristina Andone
Dar Motan Viseaza de Cristina Andone

V-am scris deja despre Dar Motan, primul volum al acestei superbe serii. In el, ajungem sa il cunoastem pe motanel. Ne dam seama de cum este de fapt si il vedem cum reuseste sa isi gaseasca o casa. Acum protagonistul nu mai este singurl, singurel. Are si un stapan pe nume Toto. La fel ca si eroul nostru imblanit, isi doreste sa invete cat mai multe despre lumea inconjuratoare. In Dar Motan Viseaza de Cristina Andone, dupa cum ne dam seama si din titlu, este vorba desre vise si despre ideea generala de a visa.

Alaturi de ilustratiile lui Emi Balint, talentul scriitoricesc al autoarei ii va face pe cei mici sa invete lucruri pretioase, aproape fara sa isi dea seama. Caci cel mai bine e sa ii facem pe cei mici sa nu isi dea seama ca a sosit timpul sa invete. Stim cu totii cat de dificili pot fi in aceasta privinta. Dar asa, daca au alaturi un personaj simpatic, pot deprinde mai usor lectiile pentru care altfel ne-am chinui noi, ca parinti, sa ii facem sa le invete.

bookzone.ro

Toto e reticent

Si totusi, ce inseamna a visa? E necesar sau e o prostie? Dar Motan incearca sa il faca sa inteleaga pe stapanul sau Toto ca nu e inutil. Dar nu e nici usor. Sunt destule notiuni de invatat despre lumina, intuneric si legatura dintre ele. Iar daca vrei sa visezi, trebuie sa te poti aseza comod undeva. Sa fie temperatura buna, sa ai un patut caldut. Bine, asta daca nu esti asa obosit incat nu iti mai vine sa aranjezi nimic si te pui oriunde pentru un pui de somn.

Dar Motan va fi ajutat si de un leagan de catifea in aceasta noua peripetie. Dar si de un curcubeu. Totul pentru a-l putea face pe Toto sa inteleaga. Iar cei mici le vor putea fi alaturi si vor putea invata lectii pretioase. Una peste alta, cartea Cristinei Andone e cel putin la fel de buna ca prima carte din serie. Si daca deja aveti primul volum, ar fi si pacat sa nu-l luati si pe acesta. Mai ales daca ai dumneavoastra prichindei au prins deja drag de motanel. Nu uitati ca pe doamna Andone, autorea, o gasiti si pe Facebook.

 

2 thoughts on “Dar Motan Viseaza de Cristina Andone

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!