Cartea de copii Dar Motan de Cristina Andone Rezumat

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Cartea de copii Dar Motan de Cristina Andone Rezumat: Despre ce este vorba in aceasta noua serie, scrisa cu dragoste pentru prichindei? Ce vor putea invata, dar si cine le va fi alaturi in peripetiile care ii vor purta prin locuri diverse? Noi ne-am gandit sa va scriem cateva cuvinte despre fiecare volum in parte. Si cum altfel sa incepem, daca nu chiar cu prima carte din serie, cea de la care a inceput totul. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

bookzone.ro

Cartea de copii Dar Motan de Cristina Andone Rezumat

Cartea de copii Dar Motan de Cristina Andone
Cartea de copii Dar Motan de Cristina Andone

Daca pentru adulti, cartile in peste 90% din cazuri nu reprezinta decat insiruiri de cuvinte, pentru cei mici, e nevoie de mai mult pentru a le mentine atentia. E nevoie de culori, de zambete, de umor, dar si de personaje dragute, pe care sa le poata vedea din prima, nu pe care sa si le si imagineze neaparat. Doamna Cristina Andone a fost constienta de toate aceste detalii care fac diferenta dintre succes si esec, atunci cand s-a gandit sa il creeze pe Dar Motan. Da, asa se numeste protagonistul seriei. E un motanel simpatic, ce va avea grija ca prichindeii ce il insotesc in peripetiile lui sa nu plece cu mana goala. In schimb, dupa ce vor fi citit si ultima pagina, sigur cei mici vor ramane cu lectii bune invatate.

Fiind un prim volum, inca nu sunt asezate toate lucrurile. Astfel, Dar Motan inca nu are casa lui per se. Dar, pe parcurs, si-o cauta. Are multe alegeri pe care le poate face. Isi poate face culcusul intr-o florarie, de exemplu. Sa te trezesti in fiecare dimineata in mireasca florilor nu suna rau deloc. De asemenea, s-ar putea gudura pe langa cineva de la cofetarie, sa il lase sa stea pe acolo. In definitiv, cui nu ii plac prajiturile? Sau utima varianta ar fi sa poposeasca la o librarie. Aici ar avea caldura si carti.

bookzone.ro

Inceputul unei frumoase prietenii

Stilul superb de a scrie al doamnei Andone ii va face pe cei mici sa isi doreasca sa afle toate peripetiile prin care trece Dar Motan. In acelasi timp, ilustratiile lui Emi Balint intregesc aceasta carte si fac ca scenele sa prinda viata. Ne place faptul ca Dar Motan e un motan negru, iar in gura tine un trifoi cu patru foi. Probabil stiti cele 2 legende, care aici se leaga si devin un fel de oximoron vizual. In primul rand, o pisica neagra se spune ca iti poate aduce ghinion. Apoi, trifoiul cu patru foi se spune ca ii aduce norocul celui sau celei care il gaseste.

Cert este ca Dar Motan va avea din ce in ce mai mult noroc, odata cu acest prim volum. Isi va gasi o casuta calduroasa sa isi odihneasca labutele. De asemenea, va da si peste cineva care sa il creasca. Evident, isi va face si o gramada de prieteni printre prichindeii care volr alege sa ii citeasca aventurile. Una peste alta, va deveni un personaj tare indragit. In prezent, urmeaza sa apara Dar Motan Daruieste, al 6-lea volum din serie.

 

6 thoughts on “Cartea de copii Dar Motan de Cristina Andone Rezumat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!