Educatie Fatala de Naomi Novik – Rezumat

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Educatie Fatala de Naomi Novik este una dintre cartile care se bucura de atentie atat din partea criticilor, cat si din partea cititorilor. Naratiunea pare a fi fix ceea ce trebuie, asa ca nu este de mirare ca a castigat numeroase premii literare. Insa, care este actiunea, de fapt si de drept? Despre ce este vorba? Haideti sa aflam astazi, intr-un nou articol din categoria de carti.

bookzone.ro

Educatie Fatala de Naomi Novik – Rezumat

Educatied fatala de Naomi Novik
Educatie fatala de Naomi Novik

In Educatie Fatala de Naomi Novik, scoala joaca un rol esential. Insa, nu e vorba de orice fel de scoala, ci de Scoala Solomonarilor. Aici, nu notele de 10 sunt ceea ce isi doresc elevii ci insasi supravietuirea. Pentru ca nu e ca la o scoala normala, unde dai un test, nu sti, iei 4 si te poti duce acasa fara probleme. Aici fiecare test reprezinta o linie fina intre viata si moarte. Daca pierzi, nu pierzi doar respectivul test, ci si sansa de a putea da vreodata vreun alt test…Greselile nu sunt admise sub nicio forma.

Insa acesta nu e singurul aspect ce diferentiaza Scoala Solomonarilor de una normala, la care mergem sau am mers noi in viata reala. Aici nu exista niciun fel de profesor care sa te indrume si sa te faca sa inveti lucruri noi. Trebuie sa te descurci singur. Esti pe cont propriu. Astfel, existenta ta depinde de deciziile pe care trebuie sa le iei rapid. De asemenea, nu exista niciun fel de pauza sau de vacanta. Totul este un lung sir de incercari peste care trebuie sa treci, daca vrei sa scapi vreodata.

bookzone.ro

Absolvirea, singura sansa

Pentru elevii din cartea Educatie Fatala de Naomi Novik exista o singura sansa pentru a scapa teferi: sa ajunga pana la absolvire. Insa nu va ganditi ca e usor. Trebuie sa treaca printr-o multime de peripetii. Unii, pentru a le fi usor, aleg sa faca diverse aliante cu altii. Insa nu va ganditi ca exista pic de prietenie sau camaraderie intre cei ce aleg sa formeze asa-zisele aliante. Nu, nici vorba. Cei ce devin un grup, fac acest lucru doar pentru propriile interese. De indata ce nu mai e nevoie de participarea celorlati, isi vad mai departe de treaba. Sau, dupa caz, ii omoara pe cei care i-au ajutat si apoi merg mai departe.

In aceste conditii, ce poti sa faci? Trebuie sa ai o inteligenta sociala superioara, ca sa poti sa ii citesti pe cei din fata ta. Desi e o carte cu magie care poate distruge, cei mai periculosi raman tot cei ce o folosesc. Caci adevaratele interese se pot ascunde foarte bine in spatele unui zambet fals, care dispare de indata, cand nu mai e nimic de spus. Fiecare hol, fiecare ungher poate ascunde secrete nebauite. Ce se poate ascunde in intuneric? O groaza de creaturi, care, pe langa cei cu care concurezi, iti pot lua intr-o secunda orice sansa de a supravietui

O protagonista puternica

Galadriel Higgins este protagonista din cartea Educatie Fatala de Naomi Novik. O vrajitoare aparte, ea detine un secret pe care nu il poate spune multora. O putere ce poate disturge orice si ii poate asigura un avans in fata celorlalti sau chiar o victorie aproape sigura. Insa, aceasta putere poate distruge totul, in acelasi timp. E intr-un fel cum era Kurama pentru Naruto: o forta distructiva, dar care nu putea fi folosita prea mult.

Ce va face ea, pentru a fi totusi sigura ca ajunge la finish? Isi va calca principiile si va da drumul puterii pe care nici nu este sigura ca o poate controla? Intrebarile sunt mult mai multe, iar raspunsurile vin tare greu. Insa, pana la urma, asa trebuie sa fie o carte buna, nu-i asa? Daca sunteti fani ai seriei de carti Harry Potter, atunci puteti citi linistiti si cartea Educatie Fatala. Cel mai probabil, va va placea la nebunie.

2 thoughts on “Educatie Fatala de Naomi Novik – Rezumat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!