Vreau sa transform site-ul intr-unul personal

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Vreau sa transform site-ul intr-unul personal. N-o sa fie vorba de nicio super schimbare din temelii. Ba chiar e una pe care am inceput sa o pun in aplicare de niste timp. Detalii in randurile urmatoare.

bookzone.ro

Vreau sa transform site-ul intr-unul personal

Vreau sa transform site-ul intr-unul personal
Vreau sa transform site-ul intr-unul personal

Daca te uiti la numele site-ului acesta, pe care scriu, probabil ca e usor de inteles cam care e (sau ar trebui sa fie) specificul lui. Ar trebui sa fie un site dedicat in exclusivitate vloggerilor din Romania si vlogging-ului in general. Cu ideea asta l-am pornit. Doar ca, aparent, nu am gandit prea bine treaba asta. De ce? Pai, haideti sa o luam usor. Unde isi desfasoara activitatea vloggerii? Pe YouTube. Ok. Atunci, de ce ar vrea cineva sa gaseasca informatii despre ei pe un site, unde continutul nu este audiovizual, ci scris? E ca si cand eu as sta acum sa caut informatii despre un blogger roman precum Zoso, Cetin sau Mihai Vasilescu pe YouTube. N-o sa gasesc, pentru ca nu e zona lor. Daca insa o sa caut articole despre ei, sigur voi gasi niste informatii.

Asadar, usor, usor, am inceput sa imi dau seama ca un site despre vlogging nu prea ar fi o idee evergreen. Pentru ca daca voi acum cautati ce masina si-a mai luat Selly, o sa va duceti pe YouTube, sa vedeti eventual si vreun video. Sunt slabe sansele sa cautati articole despre el, avand in vedere ca in domeniul lui, totul e legat de partea de video-uri, care e pe YouTube. Desigur, am zis ca macar articole generale despre vlogging vor fi potrivite pentru site. Cam ca ala despre trepiede. Insa, nici alea nu prea gasesc ca isi mai au rostul. Desigur, alea pe care le-am scris, raman scrise. Dar nu gasesc motivatia sa mai scriu si altele. Cel putin nu frecvent. Asa, din cand in cand, poate.

bookzone.ro

Nu pot nici sa scriu degeaba

Cum iti dai seama daca un site merita atentia si timpul tau? Cum poti sa stii daca mai are rost sa scrii pe el sau cel mai bine ar fi sa il lasi balta? E usor: te uiti la cifre. Daca vezi ca vine lumea si iti citeste articolele, inseamna ca pe undeva, faci tu ceva bine. Daca insa vezi acolo la statistici numere foarte apropiate de 0, atunci nu prea poti sa discuti despre succes. Daca scrii doar despre ceva si mai ales intr-un domeniu gresit, n-o sa vezi cifrele alea care sa te faca sa continui.

Eu am ajuns in punctul in care nu prea gaseam nici idei, nici motivatie. Asa ca am zis sa fac un experiment. Am zis sa transform site-ul intr-unul genealist. Sa-l fac sa nu mai fie de nisa. Si, aparent, am luat decizia buna. Vad ca lumea mai vine sa citeasca si alte articole, decat cele despre vloggeri si vlogging. Lucru care, pentru orice scriitor de articole, nu poate fi decat un semn de bucurie. Sa iti citeasca lumea ceea ce scrii e superb. Dar cand vine vorba si de recompensa materiala, care nu prea apare, e destul de nasol, sincer. Dar poate o sa apara si aia.

Idei proprii pe un site general

Ok, ca l-am facut un asa-zis site generalist isi poate da seama oricine. Insa, ce vreau sa fac pe mai departe este sa il transform putin si intr-un blog personal. Sa mai scriu si de dureri personale, de diverse. Desigur, acum probabil ca multi se vor intreba de ce nu imi deschid un blog personal, cu numele meu si toate cele. Raspunsul? Sunt obosit. Am avut mai multe tenative de site-uri de-a lungul timpului. Multe n-au mers. Si parca nu imi mai gasesc energia necesara sa mai fac inca unul. Poate parea lame explicatia asta, insa cam asa e, cel putin acum, cand scriu acest articol. Mai trebuie dupa sa platesti si hosting lunar la el si asa mai departe.

Asa ca, mai bine mai expun si eu din cand in cand gandurile aici. Un vizitator, doi or mai atrage si ele. Si oricum, nu tin neaparat sa se stie ca eu le-am scris sau ceva. Daca lumea va dori sa comenteze ceva la ele, o va putea face. Posibil sa si raspund, depinde. Si in plus, asta o sa ma ajute sa ajung si mai usor la cele 1000 de articole pe care vreau sa le am scrise aici. E mai mult o ambitie personala, fara altfel de scop, sa stiti. La articolul asta nici nu stiu ce etichete sa pun si asa mai departe. Asa ca il las asa. Sa vedem daca voi reusi sa trasform site-ul acesta intr-o sursa buna de venit sau daca il voi lasa sa bata vantul, din punct de vedere al postatului. E un goal sa pot sa spun ca in sfarsit imi produce bani ok, dar mai e mult pana departe.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!