100 de lei un sezlong la mare in Romania……
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

100 de lei un sezlong la mare in Romania…Cam la preturile astea s-a ajuns pe unele plaje de la noi din tara. Nu, nu e o gluma. Si nu e vorba nici de pretul pentru a-l achizitiona, efectiv. Discutam de suma de bani pe care trebuie sa o dai pentru a inchiria un sezlong pe durata unei zile. Ne-am uitat rapid si am vazut ca exista sezlonguri de cumparat cam cu acelasi pret… In conditiile acestea, nu mai bine ne cumparam noi unul cu aproape aceiasi bani cu care l-am inchiria de la altii? Haideti sa discutam mai mult pe baza acestui subiect.

bookzone.ro

100 de lei un sezlong la mare in Romania…

100 de lei un sezlong la mare in Romania...
100 de lei un sezlong la mare in Romania…

Initial, am zis ca o fi vreo gluma. Nu credeam ca e posibil. Dar am vazut si niste poze si am mai citit si niste articole din presa, dupa care ne-am dat seama ca e cat se poate de reala treaba. Astfel, da, exista plaje din Romania unde pentru un simplu sezlong trebuie sa dai 100 de lei pe zi. Atat, doar pentru sezlong. Nu va ganditi ca mai primiti poate si vreun suc gratuit sau vreo cafea sau orice alt bonus. Atat, dai o bancnota cu Ion Luca Caragiale si te bucuri de bucata aia de plastic timp de o zi.

Pretul e exorbitant. Chiar glumeau unii care au fost pusi in fata faptului de a inchiria un sezlong ca probabil proprietarii plajelor au gresit si au pus pretul sa-l cumperi direct, nu doar sa il inchiriezi pentru cat timp stai si tu cu burta la soare intr-o zi. Trebuie sa va recunoastem ca nu mai stiam cam cu cat se vinde un sezlong. Asa ca ne-am uitat pe acest site. Si am vazut ca preturile intr-adevar, sunt accesibile. Ce ne-a atras atentia din toata lista aia a fost un sezlong la vreo 200 de lei. Dar costa atat pentru ca nu e din plastic, asa ca o sa stai mult mai comod pe el. Apoi, are si protectie in zona capului. Va puteti uita si voi.

bookzone.ro

Cat produce un sezlong de inchiriat pe o plaja din Romania?

Haideti sa facem un calcul, desi poate parea putin absurd. Sa spunem ca, pana la urma, se gasesc romani care sa plateasca pentru a inchiria un sezlong astronomicul pret de 100 de lei pe zi. Cate zile are sezonul estival din Romania? Haideti sa spunem de la 1 iunie pana pe vreo 5 septembrie. Spunem 5, nu 15 septembrie, pentru ca am inteles ca anul acesta, elevii incep scoala mai devreme. Si daca incepe scoala, parintii nu prea mai au chef sau nu mai pot sa ramana in plus la mare.

Asadar, de la 1 iunie pana pe 5 septembrie sunt vreo 97 de zile…Cu alte cuvinte…97 de milioane (sau 9700 de lei sa nu ne sariti in cap). Atat ar putea produce un singur sezlong. Pai daca ar fi asa, credem ca ar fi cea mai buna afacere facuta vreodata, la capitolul inchirieri. Il iei o singura data cu vreo 100 si ceva de lei si dupa, vara de vara, iti produce atatia bani. Bine, acum nu mai ramane decat sa vedem de unde putem sa cumparam o plaja privata in Romania si gata. Suna simplu, nu?

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!