Ce este acidul succinic?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce este acidul succinic? Asta m-am intrebat si eu cand vorbeam cu un prieten zilele trecute. Discutam despre faptul ca parca m-as apuca de cultivat flori, de pus niste legume, ca tot e perioada aceasta de asa natura. Din vorba in vorba, am ajuns is la faptul ca un ingrasamnt bun pentru plante e destul de scump…La care imi zice prietenul asta al meu: ”Intereseaza-te de acid succinic”.

bookzone.ro

Acid suc…ce? Aceasta a fost prima mea reactie. Insa stiind ca ai lui au si flori si legume si de toate, m-am gandit ca stie omul despre ce vorbeste. Asa ca, m-am pus pe facut cercetari si am aflat ce este acest acid succinic si de ce il foloseste atat de multa lume. Evident, darnic cum sunt, n-am gandit sa va spun si voua. Asadar, fara alte adaugiri, haideti sa deslusim problema.

Ce este acidul succinic?

Acidul succinic este un fel de ingrasamant pentru plante. Cam aceasta ar fi definitia scurta si cuprinzatoare. El ajuta la cresterea mai rapida a plantelor, fiind un stimulent excelent pentru acestea.

bookzone.ro

Desi termenul de ”acid” s-ar putea sa para nu foarte natural sau bun pentru plante, sa stiti ca nu e intocmai asa. Nu le face nimic rau plantelor. Doar le ajuta sa creasca mari si frumoase. Ba, mai mult: daca dam cu o solutie ce contine si acid succinic peste plantele noastre pe la inceputul lui martie asa, le ferim de inghet. Iata inca un avantaj al acestui asa-zis ingrasamant pentru plante.

Dar nu e benefic pentru plante doar prin martie asa, ci si prin septembrie. De ce? Pai, acidul succinic pazeste plantele noastre dragi de o umezire care, in exces, le-ar putea dauna mai mult decat am putea crede.

Acidul succinic se foloseste si in medicina

Pe langa beneficiile lui asupra plantelor, acidul despre care vorbim ar fi bun si in medicina, folosindu-se chiar si in cazul gravidelor. Bine, nu va ganditi acum la doze foarte mari, ci la solutii ce contin o anumita cantitate de acid. La fel si in cazul plantelor.

Daca bagam la greu acid succinic, ni se duce recolta, plantatia, tot. Orice este in exces strica si o stim si noi prea bine din viata de zi cu zi. Insa, daca acidul succinic este adaugat intr-o solutie intr-o cantitate acceptabila, nu se poate intampla nimic rau.

Asadar, ca o concluzie, avem urmatoarele aspecte:

  1. Acidul succinic este benefic plantelor, daca se administreaza in doze optime
  2. Acesta ajuta plantele la inceputul primaverii, cand este indicat sa dam mai putin si la inceputul toamnei, atunci cand cantitatea necesara unei protectii sporite a plantelor trebuie sa fie mai mare

Concluzii

Dupa aceasta cercetare amanuntita pe care am facut-o, si in urma careia am aflat ce este acidul succinic, m-am decis: imi iau si eu acid din acesta, caci pare sa fie un adjuvant in cresterea armonioasa a plantelor. Initial, am crezut ca e vreo prostie, insa ulterior, lucrurile s-au dovedit a fi fix invers.

Voi l-ati folosit pana acum? Beneficiile pe termen lung sunt chiar atat de bune? Eu abia am inceput sa-l folosesc, asadar, nu imi pot da inca cu parerea pe deplin. Va astept comentariile mai jos. Ne auzim si pe Facebook.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!