Impacarea cu tine insuti de Parintele Dobos si Parintele Necula

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Impacarea cu tine insuti de Parintele Dobos si Parintele Necula este o carte menita sa reprezinte un pansament, in aceste vremuri in care nimei nu mai stie unde este, in ce stadiu sed afla si nici ce sa faca mai departe. Suntem intr-o agitatie continua, care nu prea are avantaje pentru noi, ca oameni, ci mai degraba o gramada de dezavantaje.

bookzone.ro

In randurile urmatoare, vom discuta despre toate acestea si despre ce vor sa ne spuna cele 2 figuri bisericesti despre care probabil ca ati mai auzit pe la TV si nu numai. Sa va dam si un pont. Daca stiti deja ca ceea ce vor spune cei 2 preoti in care va va fi de folos, sa stiti ca va puteti lua cartea chiar acum, la pret bun, din aceasta librarie online. In functie de perioada in care cititi acest articol, e posibil s-o prindeti si cu transport gratuit, depinde. Revenind insa…

Impacarea cu tine insuti de Parintele Dobos di Parintele Necula

Impacarea cu Tine Insuri de Parintele Dobos si Parintele Necula
Impacarea cu Tine Insuri de Parintele Dobos si Parintele Necula

Pe Parintele Francisc Dobos si pe Parintele Necula deja ii stim. Si suntem pusi la curent cu haptul ca au puterea de a ne linisti si a ne da sfaturi bune. Parintele Necula nu e la prima carte. Dansul a mai scris una cu Mihai Morar. Acum, este pregatit ca, impreuna cu Parintele Dobos, sa ne ofere acea liniste pe care multi dintre noi ne-o dorim in aceste vremuri tulburi pentru toata lumea. Probabil ca ati observat ca parca nimei si nimic nu mai e sigur. Se rup prietenii de parca n-ar fi fost niciodata. Pe langa noi, pe langa Romania sunt atatea conflicte, de toate felurile. Nu intram in detalii pentru ca le stiti probabil prea bine.

bookzone.ro

In acest conditii, ce putem sa facem noi, ca simpli oameni, ca sa fim cat de cat linistiti? Cand intrebarile despre noi, despre cei apropiati noua, dar si despre viitor, continua sa se adune in capul nostru si sa ne tulbure, este destul de greu, nu? Nu va faceti insa griji. Cartea Impacarea cu tine insuti de Parintele Dobos si Parintele Necula e ca o discutie calda intre niste prieteni apropiati. Care ne poate calma putin cate putin. Insa, despre ce se discuta in carte, mai exact?

Diferente si asemanari

Noi ca oameni suntem diferiti unii fata de celalalt. Toata lumea stie acest lucru, banuim. Insa, cu toate acestea, avem un scop comun: gasirea fericirii. Si hadeti sa spunem si linistea personala. Chiar daca esti din Romania sau nu, chiar daca esti de la tara sau de la oras, tot vrei sa fii linistit/a si fericit/a. Insa cu toate grijile astea despre care auzim, cum se poate? In loc sa ne unim, noi parca incepem sa ne dezbinam din ce in ce mai mult, ca natie. Parca persoana de langa noi sigur ne-a facut ceva rau sau urmeaza sa ne faca. Asa ca de ce sa n-o urim noi din prima, ca sa nu pierdem timpul?

Da, parca ura e mai prezenta ca niciodata intre oameni. Dar, de unde izvoraste ea? Si din niste conflicte personale nerezolvate, sa stiti…Daca noi insine nu suntem bine cu noi, nu prea vom fi bine nici cu cei din jur. E deja o treaba cunoscuta. De aceea, oricat de greu ar fi, e nevoie sa facem pace in noi si in sufletele noastre, dragilor. Abia apoi, vom putea sa ne imbunatatim si relatiile cu restul persoanelor. Daca nu ne impacam cu trecutul nostru, prezentul va fi asa si asa, desigur. Si nici viitorul nu prea va arata bine, va dati seama…

Frica fata de viitor in Impacarea cu tine insuti de Parintele Dobos si Parintele Necula

Cand totul in jurul nostru pare sa se clatine si de la stiri vin doar vesti proaste, e usor de inteles de ce suntem speriati. Nu stim ce va fi, nu stim ce sa facem si nici cum sa ne pregatim. Ne agitam din ce in ce mai rau si ajungem sa nu ne mai recunoastem nici pe noi insine. Aceasta problema este tratata cu tact in cartea Impacarea cu tine insuti de Parintele Dobos si Parintele Necula.

Ne trebuie un sens, in cazul in care nu il avem. Altfel riscam sa fim aruncati intr-una, dintr-o parte in alta asa, fara voia noastra. Insa, atata timp cat avem un scop, o ancora de care sa ne agatam, vom putea mai usor sa trecem peste valuri. Trebuie sa fim pregatiti si noi ca persoane, sa stim ca nu mai suntem suparati pe noi pentru ceva ce am facut. Trebuie sa putem porni la drum fara remuscari. Si aici intervin intrebarile, raspunsurile si practic dialogurile din cartea despre care am discutat astazi. Daca v-ati cumparat-o si ati citit-o, ne puteti spune ce parere aveti despre ea. De cumparat, v-am zis…o puteti lua din libraria de care v-am spus la inceputul articolului. Sau din aceasta. Depinde de unde vreti voi.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!