Robert nu se mai enerveaza Inteligenta Emotionala pentru Copii de Tom Percival

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Robert nu se mai enerveaza Inteligenta Emotionala pentru Copii de Tom Percival este o carte valoroasa, fara doar si poate. Suntem adesea tentati sa credem ca inteligenta este de un singur fel. Adica, aceea in care putem retine multe informatii, putem face rapid niste calcule sau stim cand si unde s-a nascut Mihai Eminescu sau cati ani a domnit Stefan cel Mare. Din pacate, aceasta este o simpla preconceptie. Sau poate o lipsa de…informare.

bookzone.ro

De ce? Pai, pe langa aceasta inteligenta clasica, despre care stim cu totii, mai exista una: inteligenta emotionala. Practic, daca ar fi sa ne intrebati „Pai si…ce inseamna inteligenta emotionala, pana la urma?”, v-am raspunde simplu: cum sa iti controlezi emotiile si cum sa actionezi in diverse situatii. Stim, poate vi se pare greu. Si chiar este. De aceea, e necesara cel putin intelegerea de baza a acesteia, de la varste fragede. Asa va fi mult mai usor pe parcurs. Iar cartea despre care vom vorbi astazi e numai buna pentru prichindei. Daca nu aveti timp sa cititi tot ce va spunem noi despre ea, nu-i problema. Nu ne suparam. Ba chiar va dam un pont: o puteti gasi acum, la un pret bun, in aceasta librarie online. Daca totusi vreti sa aflati ce mai avem noi de spus despre ea, haideti sa incepem.

Robert nu se mai enerveaza Inteligenta Emotionala pentru Copii de Tom Percival

Robert nu se mai enerveaza Inteligenta Emotionala pentru Copii de Tom Percival
Robert nu se mai enerveaza Inteligenta Emotionala pentru Copii de Tom Percival

 

Titlul este „Robert nu se mai enerveaza”, iar apoi vine si subtitlul, ca sa ne faca sa intelegem ca aceasta carte nu e doar fictiune. Cu alte cuvinte, nu vorbim despre o simpla poveste cu niste personaje oarecare, pe care cei mici sa o citeasca doar de placere. Are si o parte educativa, pe care o putem identifica in subtitlu. Domnul Tom Percival a realizat o lucrare numai buna pentru ca cei mici sa poata intelege ce sunt sentimentele, dar si cum sa le poata controla, pas cu pas. Pentru ca in societatea de astazi, chiar e nevoie sa invatam pana si noi, ca adulti, sa ne controlam starile emotionale in care adesea putem sa intram fara sa ne dam seama.

bookzone.ro

Cui i se adreseaza cartea Robert nu se mai enerveaza Inteligenta Emotionala pentru Copii de Tom Percival? In principiu, celor mici. Foarte mici, care au intre 3 si 5 ani. Cu alte cuvinte, vorbim de prichindeii de gradinita. Si tocmai de aceea, vrem sa facem o paranteza si sa va spunem ca lucrarea de fata nu este utila numai pentru parinti. Este foarte buna si pentru educatorii sau educatoarele care vor sa lucreze mult mai bine cu copilasii care poate…au prea multa energie. Haideti sa o spunem asa. Daca totusi vi se pare ca veti afla din cartea aceasta nu este indeajuns, puteti sa o cititi si pe cea despre bunele maniere pentru copii.

Cine este Robert si de ce este nervos?

Robert, protagonistul din cartea lui Tom Percival, este un copilas dragalas, la fel ca multi altii de varsta lui, dar care are o problema: e nervos tot timpul. E ca un leu care tot timpul se simte nelinistit. Pe parcursul cartii, el, alaturi de micii citittori, va invata ca leul poate sa fie si calm. Si e mult mai bine asa. Insa, pentru a ajunge in acel punct, trebuie sa invete mai multe lucruri. In primul rand, nu este nicio rusine in a spune ce simti. Daca alegi sa tii in tine prea mult, acele sentimente reprimate te vor tot apasa. Insa, daca le spui cu voce tare si rezolvi problemele, vei fi mai linistit.

Nimeni nu judeca pe nimeni. Si asta trebuie sa ii invatati pe prichindei. Dar si noi trebuie sa ii ajutam si sa ii facem sa se simta incurajati. La inceput, le va fi greu sa spuna ceea ce poate ca in alte dati ascundeau. Si de aici incepe sa se dezvolte si aceasta inteligenta emotionala despre care discutam. Probabil ca, la fel ca Robert, la inceput, unii prichindei vor spune ca sentimentele si emotiile sunt niste prostii. Dar, cu timpul, vor vedea ca ele joace un rol urias in propria lor dezvoltare. Carticica cu Robert va fi instrumentul ideal pentru inceputul dezvoltarii emotionale a oricarui prichindel, prin cele 32 de pagini pline de invataturi pretioase.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!