Ce inseamna fax pe TikTok? Nu e ceea ce credeti
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna fax pe TikTok? Nu e ceea ce credeti. Sigur ca probabil multi dintre voi, dupa ce au citit titlul, s-au gandit la obiectul cu acelasi nume. Pana la urma, e singurul…fax despre care stim noi, astia putin mai in etate (adica mai peste 20 de ani). Insa, limbajul urban evolueaza pe zi ce trece. Apar noi cuvinte, noi intelesuri. Asa se face ca si acest fax pe TikTok inseamna, de fapt, cu totul si cu totul altceva. Haideti sa vedem si noi despre ce ar fi vorba, pana la urma.

bookzone.ro

Ce inseamna fax pe TikTok? Nu e ceea ce credeti

ce inseamna fax pe TikTok
ce inseamna fax pe TikTok

Bun, inainte de toate, trebuie sa intelegeti un lucru: TikTok rupe. E o aplicatie tare, tare populara. Si pe ea, evident, sunt si multe short videos facute de straini, de prin US. Aici, ca si la noi in Romania, de altfel, sunt tot felul de cuvinte care la prima vedere nu prea par a avea niciun sens. Insa, folosite in contextul potrivit, si general acceptat de catre utilizatori, acestea capata noi sensuri, pe care ulterior si le insusesc toti cei ce scrolleaza cu orele. Asa fac si romanii nostri, pe care ii vedem ca folosesc foarte des termeni in engleza, dar variantele urbane, sa le numim asa.

La fel se intampla si in cazul cuvantului „fax”. Degeaba va apucati acum sa cautati pe net ce inseamna sau sa dati pe vreun site sa vi-l traduca. Va va aparea ca acest cuvant nu exista in limba engleza. Si intr-adevar, aceasta forma nu exista. Doar ca „fax” e, de fapt, forma urbana a unui cuvant cat se poate de simplu si de usor. Unul pe care sigur l-ati mai auzit prin vreun serial sau l-ati vazut prin diverse texte.

bookzone.ro

Ce inseamna fax pe Tiktok, pana la urma?

Acum ca am inchis aceasta paranteza, necesara, va putem spune ca fax pe TikTok inseamna facts. Acest cuvant la plural din limba engleza s-ar traduce in romana cu „adevaruri”. Insa aceasta traducere mot a mot probabil ca nu va spune prea multe. Stati linistiti, nu incheiem acest articol aici. Va dam chiar si o traducere adaptata. Fax pe TikTok se foloseste ca un soi de aprobare, de „Da, asa e”, dupa ce se spune un lucru adevarat, care nici nu necesita alte lamuriri sau argumente care sa arate veridicitatea lui naturala.

Haideti sa luam un exemplu…Vine cineva si spune…nu stim, ca saptamana are 7 zile. E un lucru pe care il stim inca de cand eram mici (nu de cand suntem mici). Putem sa adaugam la lucrul pe care respectiva persoana l-a spus un „fax” simplu, un raspuns care da de inteles ca da, si noi suntem de aceeasi parere. Acum pe TikTok e posibil sa vedeti cuvantul fax la TikTok-urile cu Andrew Tate. Poate nu la toate, insa la foarte multe din ele. Pentru ca asta e si scopul lor. Andrew spune in aproape toate cate ceva legat de societate sau de viziunile sale asupra societatii.

Multi il aproba

Sunt multi baieti si barbati care aproba tot ceea ce acesta spune, asa ca si comenteaza simplu cu „fax” aproape de fiecare data. E simplu, e usor, e rapid. Cam fix ce se vrea in secolul vitezei in care ne aflam si in care parca am uitat sa ne exprimam mai larg, mai amplu, tot ce gandim, de fapt. Asa, in loc sa scrii „Da, frate, te sustin” sau „Da, frate, ai dreptate in legatura cu lucrul asta”, pot baga rapid un „fax” si se intelege acelasi lucru, in principiu.

Am si scris si un articol despre cine e Andrew Tate, daca habar n-aveti despre cine e vorba. Desi, daca stati pe TikTok in fiecare zi, e imposibil sa nu va fi aparut pe pagina de For You. Atat de popular a ajuns fratele lui Tristan Tate…A aparut de nicaieri si a ajuns popular.

Un limbaj din ce in ce mai urban

Ca suntem in secolul vitezei o stim deja cu totii. Ca parca incepem sa avem din ce in ce mai multe lucruri de facut si cautam intotdeauna scurtaturi ca sa transmitem lucruri la fel. Asa ca probabil nu ar trebui sa ne mire faptul ca, mai ales in limbajul scris, vom vedea din ce in ce mai multe scurtaturi si hashtag-uri. De exemplu, n-o sa mai avem video-uri in care spunem clar „Haideti sa va arat cu ce am decis edu sa ma imbrac din cap si pana in picioare pentru o iesire in oras”. ci vom avea video-uri/Tiktok-uri cu GRWM, despre care am vorbit deja intr-un articol anterior, daca va intereseaza subiectul.

De aceea, suntem de parere ca aceste articole explicatie sunt necesare, daca nu vrem sa pierdem contacul cu generatia tanara. Sunt tot felul de noi cuvinte si expresii in asa-zisul nou vocabular urban si trebuie sa avem totui o idee despre ce inseamna, de fapt. In concluzia acestui articol in care v-am spus ce inseamna fax pe TikTok, vrem sa va mai adaugam un singur lucru. Ne referim la faptul ca, daca vi s-a parut util prezentul articol, nu ne-ar deranja un share la instastory sau un share pe Facebook. Iar daca dati si voi peste astfel de expresii sau cuvinte pe care nu le intelegeti, spuneti-ne la comentarii. Poate le stim noi si va putem ajuta sa le intelegeti, pana la urma.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!