Ce inseamna GG si WP la gameri?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna GG si WP la gameri? Sunt 2 termeni simpli ca buna ziua pentru cei ce se joaca des. Insa iata ca pentru cei care nu prea au treaba cu jocurile sau nu petrec atat de mult timp in fata laptopului sau a calculatorului, acestia sunt pur si simplu 2 necunoscute. Nimic mai mult. Noi ne-am gandit sa scriem acest articol scurt, tocmai pentru cei din a 2-a categorie. La finalul articolului o sa stiti care e treaba cu ele. Acestea fiind spuse, haideti sa incepem.

bookzone.ro

Felicitari mai scurte

ce inseamna GG si WP
ce inseamna GG si WP

Cand te joci, ti se activeaza spiritul competitiv, vrei nu vrei. In cele mai multe cazuri, pana si cei mai linistiti parca sunt cuprinsi de flacara competitivitatii si vor ca la final sa le apara vreun mesaj de genul „You win”, indiferent de joc. Si stai si te lupti, bagi viteza daca e vreun joc de masini sau faci cine stie ce altceva, in functie de joc. Daca te joci Genshin Impact, de exemplu, o sa trebuiasca sa stii ce sa faci cu toate artifacts, ce personaj primit la bannerul cu wishes sa folosesti si asa mai departe.

Si sa zicem ca intr-un final castigi. Ramai singurul in picioare, iar cel/cei cu care ai concurat, au fost invinsi. Aici intervin si cei 2 termeni. In loc sa zici „Bine jucat, dar tot eu am fost mai bun” sau „Un joc foarte frumos, mi-a placut”, poti transmite fix acelasi mesaj, insa mult, mult mai repede. In comunitatea de gaming din Romania, abrevierile GG si WP se folosesc pentru asa ceva.

bookzone.ro

Ce inseamna GG si WP la gameri?

Bun, si acum ca am facut aceasta paranteza, haideti sa vedem mai exact ce inseamna GG si WP la gameri. Prima abreviere, respectiv „GG”, semnifica 2w cuvinte din limba engleza, adica „good game”. In traducere, „bun joc”. Atat de simplu este. Iar „WP” inseamna „well played” sau tradus in romana „bine jucat”. Asadar, daca le folositi, scutiti si timp si transmiteti acelasi mesaj. Desigur, cea de-a 2-a abreviere sa stiti ca mai are si un alt sens. Atunci cand nu este folosita dupa vreun joc, ci intr-un alt context, „WP” se refera la platforma WordPress. Asa ca fiti atenti atunci cand o vedeti scrisa intr-un text, sa va puteti da seama la care se refera, de fapt.

Suntem in era vitezei si de aceea apar tot felul de scurtaturi din acestea, daca ne permiteti sa le numim asa. Lumea pur si simplu nu mai are timp sau rabdare sa citeasca texte lungi, replici lungi si asa mai departe. Si cam astea au fost definitiile pentru GG si WP. A, si ca bonus, sa stiti ca puteti sa le folositi pe amandoua in acelasi timp, puteti spune „gg wp”. Asta daca intr-adevar v-a uimit stilul de joc al cuiva cu care ati fost in vreun meci sau un vreo cursa. Speram ca v-a fost de folos acest articol. Si daca il considerati util, nu uitati ca il puteti distribui si pe retelele sociale.

 

1 thought on “Ce inseamna GG si WP la gameri?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!